embriyo

deniz1006

Duo
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2012
1.366
601
198
arkadaşlar meraba.ben 05 eylüde yani iki gün önce 3. embriyosu transferi yaptırdım.kalan embriyolar için 5 günlük olana kadar bekleyelim oyle dondurlım dediler.bügun 5. gün aradım ama embriyolar 5. güne ulasmamıs.çok üzüldüm simdi içimdekilere noldu onlardamı yokyur.neticede hastenede gelişmediyse içimde hiç gelişmemiştir değilmi.bana fikirlerinizi yazarsanız sevinirim

arkadaşlar meraba.ben 05 eylüde yani iki gün önce 3. embriyosu transferi yaptırdım.kalan embriyolar için 5 günlük olana kadar bekleyelim oyle dondurlım dediler.bügun 5. gün aradım ama embriyolar 5. güne ulasmamıs.çok üzüldüm simdi içimdekilere noldu onlardamı yokyur.neticede hastenede gelişmediyse içimde hiç gelişmemiştir değilmi.bana fikirlerinizi yazarsanız sevinirim
bu konuda kendini üzmen çok gereksiz tüp bebek transferlerinin çoğu 3. günü transfer oluyo bazı embriyolar 5. güne gelemeyebiliyo
tüp bebekten hamile kalan bayanların çoğunun transferi 3. gün transferidir zaten
dr larının kalan embriyoları 5. güne getirmek istemelerinin nedeni çok kaliteli embriyolar donduktan sonra tekrar çözündüklerinde kalitelerini korurlar
ama bu embriyolarının 5. güne gelemedi diye sana transfer yapılan embriyolarla hamile kalamazsın diye bişey yok

Son düzenleme:
teşekkür ederim içim rahatladı.insan korkuyo işte.daha öncede bir tüp bide dondurulmuşum var ikiside tuttu ve düştü.korkuyorum ister istemez.

teşekkür ederim içim rahatladı.insan korkuyo işte.daha öncede bir tüp bide dondurulmuşum var ikiside tuttu ve düştü.korkuyorum ister istemez.
o zaman için rahat olsun daha önce hamile kalmışsan yine kalırsın inş....
benim 5 denemem var ama hiç birinde hamile kalamadım

inşallah sanada banada allah kucağımıza almayı nasip eder.hamileyim diye sevindim hep yarım kaldı sonrası cok büyük acı oyüzden allah sağlıklı bi şekilde kucağımıza almayı nasip etsin.

o zaman için rahat olsun daha önce hamile kalmışsan yine kalırsın inş....
benim 5 denemem var ama hiç birinde hamile kalamadım

canım durumunuzu tam blmiyorum ama üzülmeyin . bir arkadaşım tüp bebek denedi. tutmamıştı denemesi.

bikaç ay ssonra normal yoldan hamile kaldı. allah yeterki versin, umarım sizinde dileğiniz gerçekleşir.

Canim öyle olsa dışarıda yaşamıyosa nasilsa yaşamaz denilip hep embriyolari 5. güne bekletmeleri gerekmez mi? Anne karnında daha doğal ortamında inşallah çok daha iyi gelişirler ve sıkı sıkı tutunurlar...:16:

Canim öyle olsa dışarıda yaşamıyosa nasilsa yaşamaz denilip hep embriyolari 5. güne bekletmeleri gerekmez mi? Anne karnında daha doğal ortamında inşallah çok daha iyi gelişirler ve sıkı sıkı tutunurlar...:16:

doğru söylüyorsun canım.inşallah tutunurlar hayırlısıyla

merhaba arkadaşlar ben de dondurulmuş emriyo tedavisine başlıyacağım bana geçen bu süreci anlatır mısınız

merhaba arkadaşlar ben de dondurulmuş emriyo tedavisine başlıyacağım bana geçen bu süreci anlatır mısınız

merhaba canım.tüp bebekte kullandığın iğneleri kullanmıyorsun.yumurtaya ihtiyaç yok diye.tabi yumurta toplama ameliyatıda olmuyorsun.sadece embriyo tranferi yaplıyo.

peki kaç gün sürüyor bu tedavi hangi ilaçları kullandın sonucu kaç gün sonra öğreniyorsun kısaca anlatır mısın :50:

peki kaç gün sürüyor bu tedavi hangi ilaçları kullandın sonucu kaç gün sonra öğreniyorsun kısaca anlatır mısın :50:
canım insallah pozitifle sonuçlanır tedavin. adetin 2. günü estrofem isimli ilacı kullanmaya başlıyorsun transferden 3 gün önce de progestan, deltacortil, estrofem, kan sulandırıcılara başlıyorsun, tahminen adetin 14-17. günlerinde(kişiye göre değişiyor benim 17. günde olmuştu) transferin oluyor, 2 kere rahim kalınlığı için ultrasona girdim ben, yani zahmetli bir süreç değil dondurulmuş transferi. 3. gün embriyosu ise yine 12. günde test yapıyorsun, 5. gün ise 10. günde. benimki 3. gün embriyosu olmasına rağmen 10. günde yaptım pozitif çıktı şükür. şunuda belirtmeliyim dondurulmuş embriyo transferinden sonra daha dikkatli olmak gerekiyor çünkü düşükle sonuçlanma yüzdesi diğerine oranla fazlaymış, 12. haftadan sonra Allahın izniyle biraz daha rahatlıyorsunuz...

bu arada konuyu açan arkadaşa şunu söylemek isterimki bir arkadaşımdan 23 tane yumurta toplandı 18 i döllendi, 2sini transfer ettiler 3. günde kalan 16 embriyoyu 5. güne taşıyıp donduracaklardı ama hiçbiri 5. güne ulaşmadı malesef ama şükürler olsun transfer edilen embriyolardan biri annesine tutundu ve şuanda 12 haftalık hamile, yani laboratuvar ortamında gelişimini devam ettiremeyen embriyolar doğal ortamında yani anne karnında gelişmeye devam edebiliyorlar.
Allahım kucaklarımızı boş bırakmasın.

Yüce Rabbim hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin kısaca ben kendimden bahsedeyim 5 yıllık evliyim 4 yıl önce tüp bebek tedavisi gördüm eşimin sperm sayısı o zaman 2 milyondu hareketliliği azdı tedavim olumsuz oldu 3 tane 3. gün dondurulmuş emriyomuz oldu eşim varikosel ameliyat oldu değerleri biraz yükseldi yaklaşık 3 ay önce normal bir şekilde hamile kaldım 7+4 günlük bebeğimin kalbi atmadığı için kürtaj oldum adetim hala düzene girmedi ama ben dondurulmuş emriyolarımı denemek istiyorum artık beklemek istemiyorum :19:

Back
X