Emeğe Saygı

Minnoskafa

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2017
4.572
6.292
108
35
Merhaba arkadaşlar,
İlk defa buraya konu açıyorum. Rabbim başka dert vermesin tabii, ama günlerdir canımı sıkan bir mesele var. Rahatlayacağımı umarak buraya yazıyorum.

Ben öğretmenim. Okulumuzda pazartesi günü bir sergi olacak. Bütün branşlar dersleriyle ilgili hazırladıkları materyalleri, oyunları sergileyecek. Bu durum bize Şubat ayında söylendi. Benim branşımda 3 kişiyiz. Diğer arkadaşların ikisi de erkek ve yaşça benden büyükler. Öğrendiğim günden beri diğer arkadaşlarla iletişim halinde olmaya çalıştım. Bir şeyler yapalım, o gün mahcup olmayalım diye uğraştım. Ama sadece maddi olarak cüzi bir miktar para vermek dışında bir şeye karışmadılar.

Oyunları, maketleri, öğretmenlere verilecek ikram ve hediyeleri her şeyi ben eşim, öğrencilerim ve okuldaki yakın arkadaşlarımın yardımıyla hazırladım.
O gün mahcup olmayalım sonuçta bir branşı temsil ediyoruz. Önemli olan bu. Ama canım sıkılıyor, dün gelmiş bana pazartesi kaçta standın başında olalım, diye soruyorlar. İş bitmiş, her şey hallolmuş, hiçbir emekleri yok bir de orda bekleyecekler benim emeklerimin başında.
Canım çok sıkıldı. Ben de yaptığım ürünlerin üzerine "Minnoskafa öğretmen ve öğrencileri" diye yazıyorum. Belki görgüsüzlük olarak algılanacak ama diğer türlüsü de haksızlık ve emeğime saygısızlık.
Siz olsaydınız ne yapardınız?

Siz bence yapmanız gereken en güzel şeyi yapıyorsunuz. Kimseyi direkt kırmadan ama emeğinizi de görmezden gelmelerini sağlamadan.
Ayrıca ben de öğretmenim ve emin olun ki okulda herkes biliyordur durumu. Siz kendinizi rahat tutun. Gerisini boşverin. Daha karşınıza niceleri çıkacak böyle

Aynisini gecen hafta yasadik .Biz sayica daha kalabaligiz .2 tane is bilmez var .Bizim alanimiza sonradan gecen .Her seyde oldugu gibi bunda da isten kactilar .Ama plaket verileceği zaman bizden once sahneye firladilar .Biz gülüp geciyoruz .Cunku acinacak durumda olan onlar .Baskasinin yaptığıyla övünmek ya da katkıda bulunmus gibi gorunmek onlara iyi geliyor demek ki.Yetersizliklerini bu sekilde kapatiyorlar .Siz de oyle yazarak iyi yapmışsınız. Biz idarecilerimize söyledik destek olmadi x ve y diye .Kendilerince kurnazlik yaptilar ama kimin emeği olduğu ortadaydi.

Ne kadar paraya ihtiyac vardi? Brans arkadaslariniz ne kadar verdi? Uzerine adinizi yazabilirsiniz sorun degil bence ama brans arkadaslariniz stand basinda durmak zorunda. Ben hep kermeslerde tek basima gorev yaparim ayni sey degil belki ama yasi benden buyuk insanlar benimle ayni aktiflikte calismamasina ragmen gelir isin basinda dururlar. Hic emegimin ustune oturdular diye dusunmemistim.

Siz bence yapmanız gereken en güzel şeyi yapıyorsunuz. Kimseyi direkt kırmadan ama emeğinizi de görmezden gelmelerini sağlamadan.
Ayrıca ben de öğretmenim ve emin olun ki okulda herkes biliyordur durumu. Siz kendinizi rahat tutun. Gerisini boşverin. Daha karşınıza niceleri çıkacak böyle
Evet, genelde biliyorlar. Hatta beni sürekli bir şeylerle uğraşırken görünce zümrelerin ne yaptı diye soruyorlar. Ama yaptıkları bir şey yok işte. Yani ne bileyim kendin yapamıyorsan öğrenci görevlendir şunu şunu yap getir de, bunu bile yapmayacak kadar umursamaz davrandılar.
Çok teşekkür ederim. Anlaşıldığımı duymak çok güzel ♥️

Aynisini gecen hafta yasadik .Biz sayica daha kalabaligiz .2 tane is bilmez var .Bizim alanimiza sonradan gecen .Her seyde oldugu gibi bunda da isten kactilar .Ama plaket verileceği zaman bizden once sahneye firladilar .Biz gülüp geciyoruz .Cunku acinacak durumda olan onlar .Baskasinin yaptığıyla övünmek ya da katkıda bulunmus gibi gorunmek onlara iyi geliyor demek ki.Yetersizliklerini bu sekilde kapatiyorlar .Siz de oyle yazarak iyi yapmışsınız. Biz idarecilerimize söyledik destek olmadi x ve y diye .Kendilerince kurnazlik yaptilar ama kimin emeği olduğu ortadaydi.
Doğru söylüyorsunuz. Malesef herkesin vicdanıyla alakalı bir durum. Grup olarak bir şey yaparken bile ben az şey yaptım diye hayıflanırım, içim rahat etmez. Bu insanlar nasıl böyle rahat olabiliyor anlamıyorum. Bir de plaket almışlar. Çok sinir bozucu. Rabbim size emeklerinizin karşılığını versin inşallah.

Ne kadar paraya ihtiyac vardi? Brans arkadaslariniz ne kadar verdi? Uzerine adinizi yazabilirsiniz sorun degil bence ama brans arkadaslariniz stand basinda durmak zorunda. Ben hep kermeslerde tek basima gorev yaparim ayni sey degil belki ama yasi benden buyuk insanlar benimle ayni aktiflikte calismamasina ragmen gelir isin basinda dururlar. Hic emegimin ustune oturdular diye dusunmemistim.
Yapılacak ürünler için kendi aramızda 50'şer lira toplayalım dedim, toplam 150 lira oldu. O da zaten malzemeydi, hediyelerdi derken yetmedi. Üstünü ben tamamladım onlara tekrar gitmedim 3-5 kuruş için.
Şimdi şöyle bir şey var stand başında yapılacak iş materyalleri tanıtmak ve oyunları gelen öğrencilere oynatmak. Şaka gibi ama bu arkadaşlar oyunların nasıl oynanacağını bile bilmiyorlar. Bazı materyalleri o gün herkesle birlikte orada görecekler. Zaten ben oyunlar için öğrenci görevlendirdim, stand başında benimle duracaklar. Yani stand başında bu arkadaşlara kalan bir iş yok. Orada bekleyip hocam elinize sağlık, tebrik ederim, diyenleri karşılayacaklar.

Hiçbi yardımınız olmadı bi de gelip ortak mı olacaksınız derdim ben olsam
Denmiyor işte yüz yüze bakıyoruz :( Babam yaşında adamlar. Hele biri idarecilikten geçmiş, o kadar tecrübe sahibi. Ama sanırsın yeni atanmış öğretmen gibi geri çekildi.
Bir de ikisi aralarında konuşurken arkadaş duymuş.
Biri diğerine "Ne durumdayız sergi işi ne oldu?" diye sormuş. Öteki de gülerek "Valla bilmiyorum minnoskafa yapıyordu bir şeyler" demiş. :110:

Yapılacak ürünler için kendi aramızda 50'şer lira toplayalım dedim, toplam 150 lira oldu. O da zaten malzemeydi, hediyelerdi derken yetmedi. Üstünü ben tamamladım onlara tekrar gitmedim 3-5 kuruş için.
Şimdi şöyle bir şey var stand başında yapılacak iş materyalleri tanıtmak ve oyunları gelen öğrencilere oynatmak. Şaka gibi ama bu arkadaşlar oyunların nasıl oynanacağını bile bilmiyorlar. Bazı materyalleri o gün herkesle birlikte orada görecekler. Zaten ben oyunlar için öğrenci görevlendirdim, stand başında benimle duracaklar. Yani stand başında bu arkadaşlara kalan bir iş yok. Orada bekleyip hocam elinize sağlık, tebrik ederim, diyenleri karşılayacaklar.
Anliyorum zaten bilmiyorlar diyorsunuz dursunlar bir kosede bence. Cunku stand basinda durmazlarsa yonetimle sorun yasarlar diye biliyorum. Siz yaptiklarinizi cocuklariniz icin yapiyorsunuz neticede. Aldirmayin boyle seylere. Ama kendi koydugunuz parayi da mutlaka soyleyin sonradan laf arasinda. Bilsinler.

Anliyorum zaten bilmiyorlar diyorsunuz dursunlar bir kosede bence. Cunku stand basinda durmazlarsa yonetimle sorun yasarlar diye biliyorum. Siz yaptiklarinizi cocuklariniz icin yapiyorsunuz neticede. Aldirmayin boyle seylere. Ama kendi koydugunuz parayi da mutlaka soyleyin sonradan laf arasinda. Bilsinler.
Doğru diyorsunuz. Belki bir iki saat durup sonra derslerine giderler. Ben bütün gün durmayı düşünüyorum. Bakalım hayırlısı. Rabbim utandırmasın.

Back
X