Emetofobi ve gebelik, is yerinde rezil oluyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi mms1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mms1

Guru
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
495
352
333
- Yurtdışı
Merhaba arkadaslar,

Direk konuya giricem, ben nerdeyse üç yildir evliyim ve iki hafta önce hamile oldugumu ögrendim su an 5.ci haftadayim. Bu sözleri söylemeye çekiniyorum ama bu isteyerek olmadi kaza oldu yani. Çünkü hamilelikten asiri çok korkum vardi ve her ne kadar ileride çocugum olur insallah diye düsünsemde su an için hiç gündemde degildi.
Bu korkumun en büyük sebeplerinden biri de bendeki emetofobi yani kusma fobisi. Çok lanet bi fobi hayati zindan ediyor resmen. Mide bulantisi aninda asiri panikliyorum ve sanki ölecekmisim gibi korkuyorum, dizlerim tutmuyor heryerim titriyor kendime hakim olamiyorum cocuk gibi agliyorum.
Su anda bir anaokulunda çalisiyorum zamanimin yarisi siniflarda diger yarisi da müdürün yanindayim.
Hamilelige bagli bulantilarim basladi bu hafta ve okulda herkese rezil oluyorum. Arkadas insan sessizce hanim hanimcik ögüremez mi ya.. Yok ben illa recep ivedige dönüyorum, duvarlari titretiyorum resmen, o sesler benden nasil çikiyor anlamiyorum. Is arkadaslarimi ve çocuklari korkutuyorum. Detaya giremiyorum, ama durum bu anlattiklarimdan daha vahim, bulundugum zor durumu tam olarak aktaramadim. Sabah ise giderken bulanti oluyor ve otobantta az kalsin kaza yapacaktim paniklemekten direksiyonu duzgun tutamamaktan.
Doktorum su an daha çok erken istirahat yazamam dedi-ki hakli da.
Arkadaslar bu bulantilari nasil dindirebilirim bi el atin nolur

bulantılarını dindiremezsın ileriki dönemde ya geçer bulantıların yada daha çok artar
9 ay istifra etmiş biri olaraktan çok feci bişi ama fobi derecesinde değildi benimki
doktorum medpamid diye bir ilaç vermişti mide bulantısı için tabi bende etki etmedi
yanında kolonya tuzlu çubuk vs bulundur
araba kullanırken dikkat et allah korusun
ama stres yapma alışmaya çalış psikolojik olarak beyninizi rahatlatmaya çalışın
inş daha fazla olmaz bulantılarınız

bulantılarını dindiremezsın ileriki dönemde ya geçer bulantıların yada daha çok artar
9 ay istifra etmiş biri olaraktan çok feci bişi ama fobi derecesinde değildi benimki
doktorum medpamid diye bir ilaç vermişti mide bulantısı için tabi bende etki etmedi
yanında kolonya tuzlu çubuk vs bulundur
araba kullanırken dikkat et allah korusun
ama stres yapma alışmaya çalış psikolojik olarak beyninizi rahatlatmaya çalışın
inş daha fazla olmaz bulantılarınız

Cevabiniz için çok tsk ederim, limon kolonyasi gerçekten rahatlatiyor sürekli yanimda bulundurmam gerek aslinda.
Yalniz sizin bulantilar 9 ay sürmüs diye okuyunca çok korktum bi an ben de böyle olurum diye. Nasil dayandiniz nasil basardiniz valla tebrik ederim..
Bu arada tuzlu krakeri de deniycem.. Benim doktorum primperan yazdi ama malesef ben de faydasini göremedim. Allah hepimizin yardimcisi olsun..

bırazda beyınde bıtır işi..

ben ınat ettım,hayır benım mıdem bulanmıcak hamılelıgımde dıye..

cunku bana cok abartı gelıyordu,o bulantı yasayan hamıleler..

gercektende becerdim,bulantı yasamamayı..bıde asermıcem,nazlanmıcam dedım..

onlarıda aynen becerdim..

doğuma gıtmeden ıkı gun oncesı koltuk sılıyordum,harala gürele:)

ınsallah atlatırsın,kısa sürer..cubuk kraker ıyı geliyor dıyorlar ama bılemıyorum..

Son düzenleme:
senin fobinde olduğu için biraz şartlanmışsın mide bulantısına sanırım.
bak ben 8.ayım bitti, iki arkadaşım biri doğurdu biri doğurmak üzere, bulantı nedir bilmiyoruz :nazar:
çok rahat geçti, bulantısı olanlarda 3.aydan sonra rahatlıyor genelde.
iyi şeyler düşün, hamilelikte bulantım olacak illaki diye düşünme.

Cevabiniz için çok tsk ederim, limon kolonyasi gerçekten rahatlatiyor sürekli yanimda bulundurmam gerek aslinda.
Yalniz sizin bulantilar 9 ay sürmüs diye okuyunca çok korktum bi an ben de böyle olurum diye. Nasil dayandiniz nasil basardiniz valla tebrik ederim..
Bu arada tuzlu krakeri de deniycem.. Benim doktorum primperan yazdi ama malesef ben de faydasini göremedim. Allah hepimizin yardimcisi olsun..

ilk 5 ay feciydi hergün 6-7 kez istifra ettiğimi bilirim.
sonrasında hafifledi ama sabahları mutlaka ve mutlaka olurdu
dayanmak zorundayım bi kere bunu beynime yerleştirdim yani hamileydim ben ve bebeğim doğana kadar çekeceğim

eğer çalışmıyorsanız işiniz daha kolay yatıp dinlenbilirdiniz
ben de çalışıyordum çok feci günler geçirdim diyebilirim ama sonrasında geçiyor hafifliyor
bi süre katlanacaksınız yapacak bişi yok

Bende kusmaktan korkan bi insanim ..hamileyken bulantilarm oldu sukur hic kusmadim o raddeye geldgmi hissettigim an uzaniyodm biraz geciyodu...kolonya cok ise yariyo bde nane sekeri tuketmistm ben bol bol..allah saglikla kucagina almayi nasip etsn ins

ınsallah atlatırsın,kısa sürer..cubuk kraker ıyı geliyor dıyorlar ama bılemıyorum..

Çok imrendim size, ne güzel insallah ben de düzelirim.
Ve size kesinlikle katiliyorum bu çok piskolojiyle de alakali. Benim kafamda sürekli "kusmamalisin, kusarsan rezil olursun, mideni bulandiracak seyler düsünme" diye sesler geciyor ve zorla aklima tiksindigim yemekleri getirmis oluyorum.
Sizin taktiginizi de deniycem insallah, çok mantikli geldi tesekkur ederim

Allah bebişini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşaallah bulantıların çok uzun sürmez ben yanımda sürekli çubuk kraker ve naneli şeker taşıyodum kusacak gibi hissettiğimde hemen ağzıma birinden birini atıyodum geçiyordu ama sabah kalkar kalkmaz muhakkak tuzlu kuru bişeyler ye kraker gibi mesela ...ben sabah ilk kalktığımda özellikle çok fena oluyordum..

senin fobinde olduğu için biraz şartlanmışsın mide bulantısına sanırım.
bak ben 8.ayım bitti, iki arkadaşım biri doğurdu biri doğurmak üzere, bulantı nedir bilmiyoruz :nazar:
çok rahat geçti, bulantısı olanlarda 3.aydan sonra rahatlıyor genelde.
iyi şeyler düşün, hamilelikte bulantım olacak illaki diye düşünme.

Masallah size :nazar:
Kesinlikle haklisiniz hamileyim diye illa bulantim olacak degil. Benimki gercekten de piskolojik. Hayir o yiyecegi dusunme aklina getirme derken ben o arada gürlüyorum zaten. Kendi kendime ediyorum aslinda

Bende kusmaktan korkan bi insanim ..hamileyken bulantilarm oldu sukur hic kusmadim o raddeye geldgmi hissettigim an uzaniyodm biraz geciyodu...kolonya cok ise yariyo bde nane sekeri tuketmistm ben bol bol..allah saglikla kucagina almayi nasip etsn ins

Allah bebişini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşaallah bulantıların çok uzun sürmez ben yanımda sürekli çubuk kraker ve naneli şeker taşıyodum kusacak gibi hissettiğimde hemen ağzıma birinden birini atıyodum geçiyordu ama sabah kalkar kalkmaz muhakkak tuzlu kuru bişeyler ye kraker gibi mesela ...ben sabah ilk kalktığımda özellikle çok fena oluyordum..

Amin çok tesekkür ederim. Yazdiklariniz o kadar iyi geldiki, iyiki açmisim bu konuyu çok rahatladim. Ben simdi en iyisi kendimi toparlayip markete gideyim çubuk kraker kolonya ve naneli sakiz alayim 😊

İki gebeliğimde de yaşamış biri olarak bunun abartmakla alakası yok belirtmek isterim.Hiçte meraklı değilim günde 10 sefer kusup aç gezmeye.Ama kişiden kişiye değişiyor.Evet son zamanlarda bende direndim ve kusmamaya başladım ki zaten iyi olmaya başladığım dönemlerdi...Ama bunu sadece yaşayan bilir...Öyle ben mantığımla yenerim demekle olmuyor kötü geçiyorsa geçiyor....

Konu sahibinede Allahtan sabır diliyorum 19 haftamdayım bitti çok şükür bende.Gnelde 16 dan sonra geçiyor.Leblebi falan tok tuttuyor iyi geliyor.Aç mide fena yapıyor sürekli bir şeyler atıştırın.Ayrıca belkide bu sık bulantılar kusma fobinizide geçirecek ileride bilemiyoruz.Geçmiş olsun...

Hayırlı olsun bebisin. .leblebi özellikle beyaz leblebi iyi geliyor. .kızarmış ekmek te iyi geliyor. .bende 12 haftaya kadar kusmustum sonra bitiyor genelde sabret cnm..

İki gebeliğimde de yaşamış biri olarak bunun abartmakla alakası yok belirtmek isterim.Hiçte meraklı değilim günde 10 sefer kusup aç gezmeye.Ama kişiden kişiye değişiyor.Evet son zamanlarda bende direndim ve kusmamaya başladım ki zaten iyi olmaya başladığım dönemlerdi...Ama bunu sadece yaşayan bilir...Öyle ben mantığımla yenerim demekle olmuyor kötü geçiyorsa geçiyor....

Konu sahibinede Allahtan sabır diliyorum 19 haftamdayım bitti çok şükür bende.Gnelde 16 dan sonra geçiyor.Leblebi falan tok tuttuyor iyi geliyor.Aç mide fena yapıyor sürekli bir şeyler atıştırın.Ayrıca belkide bu sık bulantılar kusma fobinizide geçirecek ileride bilemiyoruz.Geçmiş olsun...

bulantı var tabıkı ama ben bunu yasamak ıstemıyorum dıye sartlandırdım kendımı..

ılk aylarını hastanede yatıp,serumla gecırenlerıde gördüm,bulantı yüzünden..

ben bulantı yok demiyorum ama bıraz ınatcı bı yapım olduğundan,hamılelıgı kaprıslı ve hastalıklı bı hale sokmadım kendım ve çevrem ıcın..

sonuç olarakta belkı ben yendım,belkı gerçekten olmıyacaktı..olmadı..

bulantısı olanlara bunu şımarıklıktan yapıyolar gıbı bıse demiyorum..

sadece aklına getırmeyıp,en aza ındırebılırler dıyorum..

Aynen katılıyorum.
Evrene enerji gönderdim , kafama koydum diyerek atlatılacak bir şey değil maalesef. Olacağı varsa oluyor.
Ben 4 ay günü mütemadiyen kusarak geçirdim sonra 4 ay çok güzeldi ama son ayımda hatta doğum yapana kadar yine kusmalarım başladı.
Hatta doğum hikayemde de yazmıştım, Doğumdan iki gün önce işi bıraktım soğumam gitmeden önce de evimi mutfak dolaplarına varıncaya kadar temizlemiştim.
Bir arkadaşım 9 ay kustu ve aç gezdi, ve sık sık baygınlık geçirirdi . Ben kusup kaldığım yerden yemeğe devam ederdim.
Başka bir tanıdığım hiç bulantı kusma v.s. yaşamadı.
Bu herkeste aynı olacak değil, kimiside çok rahat ve dingin atlatıyor hamile olduğu anlaşılmıyor bile.
Kimse dur bir kusayım da hamileliğim belli olsun, yada burnumdan gelsin demez.
Sizde inşallah en kısa sürede atlatabilirsiniz, mümkünse araç kullanmayın eşiniz bıraksın yada başka bir şekilde ulaşım sağlamaya çalışın.
diğer arkadaşların da dediği gibi kolonya, leblebi, çubuk kraker, mandalina gibi şeyleri mutlaka yanınızda bulundurun.
Acil durumlar için yanınızda iç içe bir kaç kat geçirilmiş poşetler, ıslak mendil ve peçete taşıyın.
Tamamen kesilmese de hafifletmiş olabilirsiniz. Bulantı gelince sakinliğinizi korumaya ve midenizi yatıştırmaya çalışın, kolonya kullanın.
Kokulu şeylerden uzak durmaya çalışın, sürekli acaba midem ne zaman bulanacak diye düşünmeyin.
Allah hayırlı hamilelik ve doğum nasip etsin, sağlıkla evladınıza kavuştursun inşallah.

Hayırlı olsun bebisin. .leblebi özellikle beyaz leblebi iyi geliyor. .kızarmış ekmek te iyi geliyor. .bende 12 haftaya kadar kusmustum sonra bitiyor genelde sabret cnm..

bulantı var tabıkı ama ben bunu yasamak ıstemıyorum dıye sartlandırdım kendımı..

ılk aylarını hastanede yatıp,serumla gecırenlerıde gördüm,bulantı yüzünden..

ben bulantı yok demiyorum ama bıraz ınatcı bı yapım olduğundan,hamılelıgı kaprıslı ve hastalıklı bı hale sokmadım kendım ve çevrem ıcın..

sonuç olarakta belkı ben yendım,belkı gerçekten olmıyacaktı..olmadı..

bulantısı olanlara bunu şımarıklıktan yapıyolar gıbı bıse demiyorum..

sadece aklına getırmeyıp,en aza ındırebılırler dıyorum..

Aynen katılıyorum.
Evrene enerji gönderdim , kafama koydum diyerek atlatılacak bir şey değil maalesef. Olacağı varsa oluyor.
Ben 4 ay günü mütemadiyen kusarak geçirdim sonra 4 ay çok güzeldi ama son ayımda hatta doğum yapana kadar yine kusmalarım başladı.
Hatta doğum hikayemde de yazmıştım, Doğumdan iki gün önce işi bıraktım soğumam gitmeden önce de evimi mutfak dolaplarına varıncaya kadar temizlemiştim.
Bir arkadaşım 9 ay kustu ve aç gezdi, ve sık sık baygınlık geçirirdi . Ben kusup kaldığım yerden yemeğe devam ederdim.
Başka bir tanıdığım hiç bulantı kusma v.s. yaşamadı.
Bu herkeste aynı olacak değil, kimiside çok rahat ve dingin atlatıyor hamile olduğu anlaşılmıyor bile.
Kimse dur bir kusayım da hamileliğim belli olsun, yada burnumdan gelsin demez.
Sizde inşallah en kısa sürede atlatabilirsiniz, mümkünse araç kullanmayın eşiniz bıraksın yada başka bir şekilde ulaşım sağlamaya çalışın.
diğer arkadaşların da dediği gibi kolonya, leblebi, çubuk kraker, mandalina gibi şeyleri mutlaka yanınızda bulundurun.
Acil durumlar için yanınızda iç içe bir kaç kat geçirilmiş poşetler, ıslak mendil ve peçete taşıyın.
Tamamen kesilmese de hafifletmiş olabilirsiniz. Bulantı gelince sakinliğinizi korumaya ve midenizi yatıştırmaya çalışın, kolonya kullanın.
Kokulu şeylerden uzak durmaya çalışın, sürekli acaba midem ne zaman bulanacak diye düşünmeyin.
Allah hayırlı hamilelik ve doğum nasip etsin, sağlıkla evladınıza kavuştursun inşallah.

Arkadaslar hepinize ilginizden dolayi çok tesekkür ederim, o kadar yardimci oldunuz ki bana. Çok güzel tavsiyeler aldim hepsini dikkate alacagim. Ic ice gecirilmis posetler cok pratik ve akillica bunu hic düsünememistim.
Son günlerdz fazla mesai yaptigim için bu sabah izinliydim, simdi hazirlanip ise gidecegim yazan olursa cevap veremeyebilirim.

Tekrar hepinize yardimlarinizdan dolayi tesekkür ediyorum hepinize iyi günler diliyorum :16:

İlk 3 ay biraz sıkıntılı geçer Allah yardımcın olsun,tuzlu kraker dene iyi geliyor diye biliyorum...Bende hamileyim benimde en büyük korkumdu kusmak çünkü aynen senin gibi fobim var öleceğimi sanıyorum kusarken:17: Ama hamileliğimin başından beri hiç bulantım olmadı ve kusmadm Rabbim e şükürler olsun:nazar:

Hamilelik bulantısı kafamda çözdüm o yüzden bulantım olmadı gibi bir şey değil bende yaşadım 3 ay bende olan kusma fobisi değil ama 27 yaşında hamile kalıp bulantılarım başlayana kadar kustuğumu ve birşey görüpte tiksindiğimi yada kolay kolay midemi bulandıran bir şey hatırlamam ,yani öyle midesi hassas yada en ufak şeyden midesi bulanan bir insan değilim normalde ama hamilelik bulantısı bambaşka birşey o yüzden irademi sağlam tuttum midemde bulanmadı kusmadım diyen insanın zaten bulantı yaşanmayacağı ortadadır, bunun iradeye hiç ilgisi yok ,kimse yataktan kalkıp kafasını lavaboya sokup güne böyle başlamak istemez..
Bana limonata iyi geliyordu Hamileliğimin ilk ayları yaz aylarına denk geldiği için bol bol soğuk limonata içiyordum ekşi midemi bastırıyordu tuzlu şeyler iyi gelir ve sıkı giysiler giymeyin bol ve rahat kıyafetler tercih edin bir yerde okumuştum bulantı dönemi sıkı giysiler daha çok arttırırmış bulantıyı rahat olun ve kendinizi rahatlatmaya çalışın geçici bir dönem ve hiç bitmicekmiş gibi gelsede çok çabuk geçiyor ben nasıl yaşarım böyle diye düşünürken şimdi bakıyorum kızım 2 yaşını bitirdi bile hamilelik güzel şey sonrasında özlemeye bile başlayacaksınız

Oncelikle Rabbim sağlıkla kucagıniza almayı nasip etsin.
Kokulara hassas ve en ufacık bişeyden midesi bulanan biri olarak hamileligimde 7 ay çalıştım ve İstanbul trafiğinde araba kullandım. İlk hafta (5haftalıktî sanırım ögrendigimde) bende çok hassastim kusacak gibi oluyordum heryerde, sabah bulantım olurdu vs.sonra hep kendimi telkin ettim, hiç aklıma getirmedim ve toparladım, hamileligimi hic kusmadan tamamladım desem yalan olmaz.
Ben aşağıda yazdıklarıma dikkat etmistim, umarım sizede faydası olur.
Yanınızda tuzlu kraker bulundurun.
Az az sık sık yemek yiyin.
Mideniz bulanır gibi oldugunda temiz hava alabileceginiz bir yere gecin, arabadaysanız camı acin havalandîrin.
Evden yari tok çıkın, fazla yemek yemek yada aç olmakta midenizi bulandırir.
Sevgiler.

Son düzenleme:
kızlar nıye bu kadar alındınız..sıze yalandan kusuyorsunuz mu dedım?

en yakın arkadaşım son ayı hastaneye yatırıldı bu sebepten,neden bulantı yokken var edıldıgını savunimki?!

sadece ben basından sartlandırdım kendımı..cunku ben kusarken salya sumuk ağlamaya baslarım..

buyuzden kastım kendımı,dusunmek ıstemedım

mıdemde kıpırdanmalar olsada,bastırdım..bıde yaz ayıydı,gunes tepemde kendımle nasıl cebellestım ben bılırım..

ama kımse bılmez o anları,dilimi ısırdım çaktırmamak ıcın..velhasıl temız bı sekılde atlattım

ben böyle yasamak ıstedım,boyle yasadım..sızınkı agır gecıyor olabılır,neden sızı anlamıyorum gıbı ınceden laf sokulyor..

aynen evrene mesaj yolladım..saolsun kırmadı benı oda;)

Back
X