Emine Erdoğan'dan şehit yakınlarına skandal sözler!

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
14.758
36.006
598
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ev sahipliğinde Gölbaşı Vilayetler Evi’nde düzenlenen şehit çocuklarıyla bayramlaşma merasiminde bir skandala imza attı.

Programa yarım saat gecikerek şehit yakınlarını bekleten Emine Erdoğan yaptığı konuşmada “Sizler Kurban Bayramı’nı çoktan idrak ettiniz” ifadeleriyle şehitleri “kurbanlık koyuna” benzeterek bir skandala imza attı.

Öte yandan merasim öncesi tüm basın mensupları içeri girerken Cumhuriyet gazetesi muhabirleri, koruma memurları tarafından salona alınmadı.

Konunun duyulması üzerine Aile Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili muhabirimizi arayarak gazetemize karşı kasıtlı bir durum olmadığını belirtti ve özürlerini iletti.

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...gan_dan_sehit_yakinlarina_skandal_sozler.html

geldim ;)
aslında dediği tam olarak bu; sadece tek cümleyi alırsan sizin istediğiniz anlam çıkıyor doğru.
"Bebek beşiğini, çocuklar oyun bahçesini, evlat atasını hangi duyguyla severse insan da vatanını aynı duyguyla sever. Her kutsal adanmayı gerektirir" diye konuşan Erdoğan, şunları kaydetti: İşte sizler, şehit yakınları bu anlayışı en fedakar biçimde gerçekleştirdiniz. Bir adanış ve teslimiyet Kurban Bayramı'nın sizler çoktan idrak ettiniz. Biliyorsunuz kurban yaklaşmak demek, Allah'a yakınlaşmaya vesile kılınan şey demek, kurban maddi ve manevi her türlü yakınlaşmayı da içine alır. Sizlerin yakınlaşma vesileniz de bu vatan için gösterdiğiniz fedakarlıktır, ayrılığa karşı sabrınızdır. Şimdiden bayramınızı tebrik ediyorum. Rabbim'den kalplerinize huzur ve sükun, ferahlık vermesini niyaz ediyorum."

geldim :KK66:
aslında dediği tam olarak bu; sadece tek cümleyi alırsan sizin istediğiniz anlam çıkıyor doğru.
"Bebek beşiğini, çocuklar oyun bahçesini, evlat atasını hangi duyguyla severse insan da vatanını aynı duyguyla sever. Her kutsal adanmayı gerektirir" diye konuşan Erdoğan, şunları kaydetti: İşte sizler, şehit yakınları bu anlayışı en fedakar biçimde gerçekleştirdiniz. Bir adanış ve teslimiyet Kurban Bayramı'nın sizler çoktan idrak ettiniz. Biliyorsunuz kurban yaklaşmak demek, Allah'a yakınlaşmaya vesile kılınan şey demek, kurban maddi ve manevi her türlü yakınlaşmayı da içine alır. Sizlerin yakınlaşma vesileniz de bu vatan için gösterdiğiniz fedakarlıktır, ayrılığa karşı sabrınızdır. Şimdiden bayramınızı tebrik ediyorum. Rabbim'den kalplerinize huzur ve sükun, ferahlık vermesini niyaz ediyorum."

Tamam işte kurbanlığa benzetmiş. İslamda şehitlik kavramı varken kurbanlığa benzetmek neden? Gidenler şehit olarak gitmiş şehit Allaha yakınlaşmış olmuyor mu? Üstelik kurbana göre çok daha üstün bir makam, bahsedecekse bundan bahsetsin.

geldim :KK66:

Bunu demek istediyse de kusura bakma sare ama 16 sehidin bir gunde verildigi su surecte bu uhrevi soylemler duymak isteyecegim son seyler olur benim.

Bunu demek istediyse de kusura bakma sare ama 16 sehidin bir gunde verildigi su surecte bu uhrevi soylemler duymak isteyecegim son seyler olur benim.
beni anlayabileceğini umuyorum chelzy, söylem başlı başına doğru diyemem, ama haberde bahsi geçiği gibi direk dümdüz kurbanlık koyun benzetmesi yok. zaten alıntı yaptığım metinden belli.

Kurban Bayramı'nın sizler çoktan idrak ettiniz. Biliyorsunuz kurban yaklaşmak demek, Allah'a yakınlaşmaya vesile kılınan şey demek, kurban maddi ve manevi her türlü yakınlaşmayı da içine alır.
yani siz yakınlarınızı kurban verdiniz:KK51:

şehit yakınım yok, Allah kimseye vermesin o acıyı,
benim yazdığımdan bunu anladıysam egem abla, yapabilecek bi yorum bulamadığımdan susuyorum.
sen mi yazdın,emine erdoğan söylemedi mi onu:KK64:

ayrıca oğlu şehit tanıdığım var.ne yaşadığını,ne düşündüğünü çok iyi biliyorum:KK66:

Anadoluda bir söylem vardır.Kurbanlık koyuna kına yakılır Allah'a kurban olsun diye,gelin olacaklara kına yakılır evine yuvasına kurban olsun diye, askere gidene kına yakılır vatanına kurban olsun diye. Kurban benzetmesini buna benzetmiş kendisi ama şehitlerimizi vatan için mi verdik diye sorarlar adama. Ne derse desin ne kadar kitaptan dinden konuşursa konuşsun o aileler anlamaz boş gözlerle bakar sana bir çoğu anlamamıştır bile ne dediğini haberlerde çıkınca ancak anlarlar.Rabbim yüzlerini evlatlarıyla güldürsün bundan sonra tüm şehit ailelerinin

Evdeki muhabbet '3-5 kelle, kurban' ve bilimum şekilde gelişiyorsa, yakında karı koca devirmedikleri dağ kalmaz.
İnsan özelini evinde yaşar, başkasına anlatmaz canım!:KK45:

Misal...
RTE: Emine, 3-5 kelle gitti, ne diyeyim basına, yaygara basacaklar şimdi?
EE: Yarın bize kurban verilenlerle bayramlaşmaya gideceğim, acıklı bir konuşma hazırlat danışmanlarına...

Son düzenleme:
Şehit ailelerinin çilesi yavrularını kaybetmekle bitmiyor ki. Kelle demeler, tabut önünde oy istemeler, "senin abin de başka meslek seçseymiş" demeler, kurbanlık benzetmeleri.

Bırakın şehitleri rahat uyusun, bırakın ailelerin acılarına acı katmayın!

geldim ;)

Güzel konuşmuş. Herşeyi carpittiklari gibi bunu da carpitmislar.

bu Allaha yakın olmaya siyasilerin çocuklarının hiç ihtiyacı yok galiba.hiç farketmez sağdan ,soldan oğlu yakını şehit olan var mı siyasilerden.ben hiç duymadım.cahillik bende mi acaba.şehit olmak o kadar yüceyse neden şehit olacak ortamdan onların oğulları hep uzakta.neden hep bu güzelliği garibanlara layık görüyorlar anlayamadım.anlayan varsa bana bir anlatsın .çokta memmun olurum.

Back
X