EMİNEVİM VE EMİNOTO HAAKINNDA YARDIM

Canim esimde arastirmis ev almak için iki secenek varmis mesela ornek vereyim (bu ödeme seklini kendiniz belirliyorsunuz) diyormussunki ben 150 bin TL ilk ev alicam verebildiğini kadar nakit veriyormussun diyelimki 20 bini nakit versin geriye 130 bin kaldi bunu da 24 ayda odeyecegim diyorsun ve aylik 5.5 bin TL oduyormussun 75 bini tamamladiginda sana 150 bini veriyorlarmis evini alip geri kalan ödemelere devam ediyormussun ister kendin otur ister kiraya ver
İkincisi ise kura ile oluyormuş herkes yine bi nakit oduyor sonra aylik ödemeye basliyor bu sirada belirli zamanlarda kura çekilerek ev sahibi yapiyorlarmis ..

Biz ilkine girmeyi düşünüyoruz inşallah ileride yavrumuz icin insallah
şimdi kayin pederimin yaptirdigi evi bitirmek için ugrasiyoruz bakalik hayirlisi araba içinde ayni sistemdir eminim

Son düzenleme:
Canim esimde arastirmis ev almak için iki secenek varmis mesela diyormussunki ben 150 bin TL ilk ev alicam verebildiğini kadar nakit veriyormussun diyelimki 20 bini nakit versin geriye 130 bin kaldi bunu da 24 ayda odeyecegim diyorsun ve aylik 5.5 bin TL oduyormussun 75 bini tamamladiginda sana 150 bini veriyorlarmis evini alip geri kalan ödemelere devam ediyormussun ister kendin otur ister kiraya ver
İkincisi ise kura ile oluyormuş herkes yine bi nakit oduyor sonra aylik ödemeye basliyor bu sirada belirli zamanlarda kura çekilerek ev sahibi yapiyorlarmis ..

şimdi kayin pederimin yaptirdigi evi bitirmek için ugrasiyoruz bakalik hayirlisi araba içinde ayni sistemdir eminim
Aylık 5 binin üstünde mi ödeniyor.

Ev için araştırdığım zamanlarda katılım payı mı, organizasyon ücreti mi ne denen ve değişken bir miktar olduğunu öğrenmiştim. Bankaya ödenen miktar ile arasında dağlar kadar fark olmuyordu.
Adı faiz değil ama tadı faiz sonuçta:)
ben de onu anlamaya calısıyorum... :S :/

Canim esimde arastirmis ev almak için iki secenek varmis mesela diyormussunki ben 150 bin TL ilk ev alicam verebildiğini kadar nakit veriyormussun diyelimki 20 bini nakit versin geriye 130 bin kaldi bunu da 24 ayda odeyecegim diyorsun ve aylik 5.5 bin TL oduyormussun 75 bini tamamladiginda sana 150 bini veriyorlarmis evini alip geri kalan ödemelere devam ediyormussun ister kendin otur ister kiraya ver

hmmm sagol canım...

-Ev almak icin girdiniz ama arabaya cevirmek istediniz ya da tam tersi diyelim organizasyon ucretiniz yanar arti yeni org.icib yeni org.ucreti odersiniz.Paranizi geri almak isterseniz paraniz yabar.(Org.ucreti 500-5000 arasi.)
-3 cesit alma sistemleri kura yari pesin vs diye degisiyor.
-Eviniz/arabaniz ilk baslar da cikarsa digerlerine kira yardimi vs adi altin da aldiginiz paranin %30 daha fazla odemis oluyorsunuz.Sonlar da alirsaniz alacaginiz araba/ev degerini karsilayamabiliyor cunku degerleri artmis oluyor.
-Faiz isin icine girmiyor cunku onlar bir nevi ticaret yapiyorlar.

Ben de ev için araştırmıştım ama bana pek güvenilir gelmedi bazı kötü yorumlar da okudum hem ev için değil araba içinmiş yani çok zorunlu ihtiyaç da değil bana göre bankadan almak da daha akıllıca olur.

canım biz çok araştırdık ev için. ben kendimde muhasebeciyim gittik görüştük tamamen hile var. neden ?
organizasyon zaten 9.000 tl idi. kira yardımlarından bahsetti ama her ay değişen tutarlar. ve bir taksit tablosu verdi elimize bilerek altına dip toplam yazılmamış üşenmedim 3 sayfayı tek tek topladım 15.000 de öyle sokulmuş araya ve bu senin yapacağın kira yardımı hariciydi. bu adamlara fazladan 24.000 vereceğime bankaya 40.000 veririm kurumsal olur güvende olurum. Tapu da tee taksit bitene kadar olmayacak üzerinde. yani olcak iş değil toplanıp kaçsalar sahibini bilmezsin nerden bulcan bilmezsin ve bu verdiğin para da adı faiz olmasa da haram.

Mesela faize bende karşıyım ama katılım bankalarıda bal gibi faiz alıyor.sen diyosunki ben şu100 binlik evi beğendim.o gidiyor senin için o evi satın aliyor sonra başka bir bankadan kredi çektiğinde ne kadar faiz ödeyeceksen o tutarı evin gfiyatının üzerine koyuyor ve senden tahsil ediyor.yani mesela diğer tarfta160 bine gelicekse sana bu ev bunlar aman biz Allah rızası için 110 bine verelim demiyolar.eee bu nasıl faiz olmuyo o zaman?

evet faiz ismi gecmiyor ama sistemde kura ile sira belirleniyor erken cikarsa aldigindan cok para oduyorsun onun adi ne? sona kalirsan paran pul oluyor ev fiyatlari firliyor biz memnun kalmadik ve ciktik cikarken iptalde zorladilar parayi bi sure alamadik ama sonunda odemislerdi. en garantisi evi bulup bankadan cekmek.

Ben de ev için araştırmıştım ama bana pek güvenilir gelmedi bazı kötü yorumlar da okudum hem ev için değil araba içinmiş yani çok zorunlu ihtiyaç da değil bana göre bankadan almak da daha akıllıca olur.
canım bankaya bulasmak ıstemıyorumm.. eger bu emınoto sıstemıde faız ıslıyorsa onada bulasmıcam. elımdekı 7 bın tl ıle araba alıcam yanı .

Bence de hiç bulaşma.5 bin tl daha akrabalarından bulamaz misin? Biz amcamdan aldik ona ay ay odemiştik.

canım bankaya bulasmak ıstemıyorumm.. eger bu emınoto sıstemıde faız ıslıyorsa onada bulasmıcam. elımdekı 7 bın tl ıle araba alıcam yanı .

Benim esim de zamaninda araba almisti ve hala ev almak icin eminevime odeme yapiyor.Cok da memnun ki bunu da isin icine faiz karismadigi icin kullaniyor.kurayla cikiyor ve odeme de gayet makul miktarlarda oluyor.bazen odeme yapamiyoruz,banka gibi ne bogazimiza coken var nede faiz isleten...
canım ztaen bulasmadım sımdılık parama gore araba aldım :) bıraz bırıktırıp ılerde de parama gore alırım..

Back
X