• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eminönü Hayvan Pazarı Hakkında

EbruBurcu

Guru
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2012
153
81
298
Manisa
Arkadaşlar çoğu kimsenin bildiği gibi ben de eminönü hayvan pazarından duyduğum şikayetlerden dolayı oradan kuş dahi almaya çekiniyorum. Bazı yerlerde belediyenin denetlediğini ve artık eskisi gibi olmadığını duydum.Ancak merak ediyorum bütün bu şikayetlere rağmen ne zaman uğrasam bi hafta önce gördüğüm köpeklerin yerine farklı köpekler kediler gelmiş.bu kadar hayvan gerçekten satılıyor mu yoksa söylendiği gibi hastalıklı oldukları için ölüyorlar mı? Aranızda oradan köpek kedi veya başka bir evcil hayvan alan var mı acaba? duyduklarımdan dolayı çok önyargılıyım oraya karşı sizlere sormak istedim.:44:

hayvan ticaretine karşı olduğumu baştan belirteyim. işini belki çok düzgünce yapanlar da vardır(henüz denk gelemediğim), ancak genel bilgilerimi paylaşayım.

eminönünün de diğer petshoplardan bir farkı yok, yapan kişiler bunu ticaret olarak görüyor. sizin ne tatlı diye baktığınız hayvanlar, onlar için tl-dolar-euro...

hayvanların sağlığı için özen göstermiyorlar, tatillerde susuzluktan, açlıktan bir sürü hayvan telef oluyor. hasta olanları da ölüme terk ediyorlar, çöp yanlarında, koli içlerinde acı içinde ölüyorlar...
küçücük hayvanları, sevimlilikleri kaçmasın(?) diye erkenden annelerinden ayırıyorlar. ona en iyi annesi bakabilecek iken kötü şartlarda bırakıyorlar. ne onu hastalıktan koruyacak-bağışıklığını güçlendirecek anne sütünü alabiliyorlar, ne de hastalıktan koruyacak aşıları yapıyorlar.
hayvanlardan satılan da oluyor ama ölüme gidenlerin sayısı inanın çok fazla. satıldıktan sonra ölenler de çok...

bunları yazdım
çünkü, oralardan alışveriş yapmaya devam ettikçe insanlar, bu ayıp devam edecek.

hayvan sahibi olmayı düşünüyorsanız, lütfen önce barınaklara bakın, ücretsiz sahiplendirme yapan siteler var, onlara bakın.
hem doğru dürüst bilgi sahibi olursunuz(hayvana nasıl bakacaksınız, nelere dikkat etmelisiniz vb), hem de sizin sevginize ilginize muhtaç bir canlıya yardım etme hazzını sonuna kadar yaşarsınız. ayrıca, sahiplendiğiniz hayvan çok yüksek bir ihtimalle sağlıklıdır.
hayvanın cins olması, yavru veya yetişkin olması hiç mühim değil, siz her türlü birbirinizi büyük bir aşkla ile seveceksiniz.(gerçek bir hayvansever iseniz)
bir heves ile almadığınızdan emin olarak almaya çalışın lütfen. ne almayı düşünüyorsanız, o hayvanla ilgili iyice araştırma yaparak alın.

Back