- Konu Sahibi pempe_panter
-
bebeğim emmeyi hiç istemedi zorladım alışması için emdiğini sandım ama emememiş ve kilo kaybetmiş.doktor ememiyor bir müddet sağıp kaşıkla verceksin dedi.bu durumda kalmış olan arkadaşlar acaba sütünüzü sağdıkça azaldı mı?çok korkuyorum azalcak diye.bir de hangi sıklıkta sağdınız.sütünüzü nasıl sakladınız.
Çok teşekkürler canım bana çok büyük moral oldun.Benim de şuan 20 25 cc çıkıyo sütüm.İnşallah zamanla artar.Bir de ben şimdilik pompayı kiraladım bir aylığına gidişiata bakıcaz eğer hala emmiyorsa artık bir pompa almak şart olcak.Sen hangi markayı kullanıyorsun.aynı durumu bende yaşadım bizde de kilo kaybı çok olmuştu emdiğini sanıyordum emememiş.hemen sağmaya başladım ki 15. gün sütüm anca geldi.sonra emmeyi sürdürdü. bu arada sağmadan önce ve sonra mutlaka gene sen emzir çünkü hiç bir pompa bebek kadar güçlü çekemiyor sütü. emdikçe ve sağdıkçada sütün artıyor. süt revervin 3. ayda belli olyor. sakın başlarda az diye bırakma.3. ayda arttığını göreceksin. başlarda 20 30 cc gelmesi çok normal. o da bebeğine yetiyor zaten. sağman yada emzirmen 2 saati geçmesin( geceleri zor olacaksa geceleri emzir hazır sütünden ver sağma uyku düzenini bozabilir çünkü süt en çok dinlenme ve uykuda artırıyor.)süt artırıcı çayları ve vitamaltı deneyebilirsin. bol sıvı al ve sakın kesilecek diye korkma stres halinde benim 3 gün hiç sütümün gelmediği oldu.iyi bir pompa al. süt saklama kapları var (ben aventinkini kullandım)onlarla buzdolabında saklayabilirsin steril etmen gerekli yalnız.bide kaşıkla vermeye devam et. darda kalmadıkça biberon ve emzik kullanma.bebeğin emmeyi öğrendikçe sorunun kalmaz. emzirme pozisyonlarını dene bebeğini en az yoracak ve hoşuna gidecek pozisyonu bul.(ben hep altında yastıkla bide kendim mememi sıkarak emzirdim)umarım kısa zamanda bebeğin emmeyi öğrenir.
benim bebeğim de emmiyor premaüre doğdu iyi beslenmesi gerekti bu sebbeple biberon kullanmak zorunda kaldık, şimdi de alıştı biberona memeyi kesinlikle almıyor,
ben her sağmada 50 cc çıkarıyorum, bebeğim 26 günlük, bu miktar az mıı, daha da çoğalır mı, yoksa aynı mı kalır, bu arada ben emziremediğim içn sağıp biberola vermeye devam ediyorum, 2 saate bir besliyorum ancak bu sağma sütümün kesilmesini engeller mi ne dersiniz??
ilk 15 gün bende elektirkli hastane tipi kiralamıştım.sonra 4 ay emdi 4. ayda bırakınca aventin manuel pompasını ,saklama kaplarını biberonlarını ve sterilizatörünü aldım.valla çok işime yaradı pahalı ama. hep avente dua ettim durdum.umarım sende gerek kalmaz canım.
benim bebeğim de emmiyor premaüre doğdu iyi beslenmesi gerekti bu sebbeple biberon kullanmak zorunda kaldık, şimdi de alıştı biberona memeyi kesinlikle almıyor,
ben her sağmada 50 cc çıkarıyorum, bebeğim 26 günlük, bu miktar az mıı, daha da çoğalır mı, yoksa aynı mı kalır, bu arada ben emziremediğim içn sağıp biberola vermeye devam ediyorum, 2 saate bir besliyorum ancak bu sağma sütümün kesilmesini engeller mi ne dersiniz??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?