• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emziğe nasıl alıştırabilirim yardım...

brn_2011

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2011
141
4
46
İzmir
bebeğim devamlı memede gece hiç uyumuyoruz hatta buaralar gündüzleri de hep memede durmak istiyor memeyi bıraktırdığım zaman hemen uyanıyor... bu yüzden emziğe alıştırmak istiyorum
bebeğim emziği alıyor çok sürmeden ağzından atıyor
bir türlü alışamadı
acaba daha çok küçük 15 günlük zamanla alır mı
40 gün sonra düzene girer diyolar ama
çok yorucu bir süreç
tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar...

benimki de tam tersi,emziği ağzından düşürmüyor.seninkiyle aynıydı sıkıntı,verir vermez aldı ama şimdi de hep ağzında kalsın istiyor,keşke vermeseydim diyorum 1 haftalık daha...
alıştırmak için de bir şey yapmadım ama bu bebeğine göre değişiyor,kimisi hiç bir şekilde almıyor emziği,seninki de onlardandır belki.ya da farklı bir emzik dene,belki ağzına uygun değildir.

bebeğim devamlı memede gece hiç uyumuyoruz hatta buaralar gündüzleri de hep memede durmak istiyor memeyi bıraktırdığım zaman hemen uyanıyor... bu yüzden emziğe alıştırmak istiyorum
bebeğim emziği alıyor çok sürmeden ağzından atıyor
bir türlü alışamadı
acaba daha çok küçük 15 günlük zamanla alır mı
40 gün sonra düzene girer diyolar ama
çok yorucu bir süreç
tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar...

8 haftadan önce bebeklerınıze emzık bıberon vermeyın dıye bılıyorum memeden soğuyabılıyormuş. daha cok kucuk senınde bebegın.bı tekrar araştır istersen

ben emzık te bıberonda ılk haftadan vermek zorunda kaldım stum yoktu.emzıgı meme emdkten sonra heme verırsen belkı anlamaz.

Meme çeşidinden olabilir.

Silikonklu, kauçuk çeşitleri var. Ayrıca damaklı, damaksız, yassı uç v.b. değişiyor.

Benim ilk kızım silikon damaklı emmemişti. Kauçuk damaksız normal emzik emdi.

En sağlıklı silikon ve damaklı diyorlar ama mesela her bebek emmiyor. Emzik çeşitleri deneyerek ancak anlayabilirsin.

kızlar üniversitede bir gelişim hocamın emzik gereksiz olduğunu söylediğini ve bazı uzmanlarında aynı kanıda olduğunu biliyorum yani bebeğiniz emzik tutmazsa çok da üstelemeyin

Meme çeşidinden olabilir.

Silikonklu, kauçuk çeşitleri var. Ayrıca damaklı, damaksız, yassı uç v.b. değişiyor.

Benim ilk kızım silikon damaklı emmemişti. Kauçuk damaksız normal emzik emdi.

En sağlıklı silikon ve damaklı diyorlar ama mesela her bebek emmiyor. Emzik çeşitleri deneyerek ancak anlayabilirsin.

aldım aldım her markanın her çeşidini aldım yok yinede istemiyor
sadece damaksız var bitane biraz kalın onu biraz daha emebiliyor

kızlar üniversitede bir gelişim hocamın emzik gereksiz olduğunu söylediğini ve bazı uzmanlarında aynı kanıda olduğunu biliyorum yani bebeğiniz emzik tutmazsa çok da üstelemeyin

ama emzik almayıncada hep meme istiyor memeyi emzik gibi kullanıyor
beni hiç bırakmak istemiyor

yeni doğduysa memeni herzaman istiyor olması çok normal. kardeşimin bebeğide hep öyleydı şimdi 2.5 yaşında ve çok sağlıklı seninkide bi süre sonra büyüdükçe ve doydukça emmek istemez. şimdi çok yeni olduğu ve memen yeteri kadar süt salgılayamadığı için emmek istiyor emin ol bu sebeptendir bırak emsin tadını çıkarın ikinizde allah sağlıklısıyla kucağına vermeyı nasıp etmiş bebeği olmayan bı kadına sorsan sana çok kızardı herhalde allah vermiş emzirmek mi zor geliyor diye:34:

benim oğlumda tıbbki senin evladın gibi sürekli memede durmak istiyordu :) sabah akşam aynı şekilde. inan insanlar kucağına dahi alıp sevemiyordu bir başlıyordu ağlamaya ancak memede susuyordu. benimkide emzik almadı bende üstelemiyorum artık . şuan oğlum 5 aylık. daha da akıllandı. zaten bebeğin 40 çıkınca normale dönücek benim öyle oldu .. sürekli memede durmak istemicek sen rahat ol.

emzik çok büyük kolaylık gerçekten.. çocuk emme iç güdüsünü tatmin etmek istiyo bi şekilde...sadece ağzını kontrol edebildiği için zaman zaman annelere yorgunluk verebilio.. benim oğlum da öleydi.. şimdi dünya varmış diorum... geceleri uyumadığım için çocuğuma verimli olamıordum.. ama şimdi çok şükür emziği emerek rahat edio.. uyuyunca atıo zaten.. cnm chicconun bi emziği var.. düz bi emzik..iki taraflı da kullanılabilio.. ondan dene mutlaka.. damaklı memeyi emmedi onu emdi oğlum..

emzik çok büyük kolaylık gerçekten.. çocuk emme iç güdüsünü tatmin etmek istiyo bi şekilde...sadece ağzını kontrol edebildiği için zaman zaman annelere yorgunluk verebilio.. benim oğlum da öleydi.. şimdi dünya varmış diorum... geceleri uyumadığım için çocuğuma verimli olamıordum.. ama şimdi çok şükür emziği emerek rahat edio.. uyuyunca atıo zaten.. cnm chicconun bi emziği var.. düz bi emzik..iki taraflı da kullanılabilio.. ondan dene mutlaka.. damaklı memeyi emmedi onu emdi oğlum..

her markanın her çeşit emziğini aldım hiç etki etmedi şimdide biraz biraz emiyor ama bir süre sonra süt gelmediği için pat atıp ağlıyor beni istiyor mesela reçele banıp verdim çok azıcık ozamanda çok mutlu güzel güzel emiyor ama tadı geçtimi yine atıp benim memeyi istiyor

benim oğlumda tıbbki senin evladın gibi sürekli memede durmak istiyordu :) sabah akşam aynı şekilde. inan insanlar kucağına dahi alıp sevemiyordu bir başlıyordu ağlamaya ancak memede susuyordu. benimkide emzik almadı bende üstelemiyorum artık . şuan oğlum 5 aylık. daha da akıllandı. zaten bebeğin 40 çıkınca normale dönücek benim öyle oldu .. sürekli memede durmak istemicek sen rahat ol.

banada hep söylenen bu zaten kırkı geçince düzelir diyolar inşallah benim bebeişimde düzelir bekliyoruz sabırla :)

Back
X