Emzik bıraktırma

Annem kardeşimin emziğinin içine zeytin çekirdeği koymuş, içinde böcek var diye korkup bir daha istememiş.

Hıc vermemek cozum demedım ben sıze keske vermeseydınız dedım cozum olarak ta bırakın aglasın alıssın cunku konusup anlatmaktan suan anlamaz dedım,ben emzık bıberon taraftarı bırısı degılım hıc vermedım kızım alısmadı o yuzden sımdı boyle bır sorunumuz yok rahatım.Verıp vermemek sızın tercıhınız her cocugun gelısımı yasantısı farklıdır bırının dısı bozulur sızınkı bozulmayabılır her cocuga genelleme yapmak yanlıs olur ama bıraktırmak ıstıyorsanız da suan yapılabılecek fazla bırsey yok gostermeyeceksınız baska sekıllerde uyutmya calıscaksınız bu sure ıcınde aglayacak belkıde farklı bı sekılde uyumayacak ve sızde sabredıceksınız mecburen sımdıden unutursa sonradan ıstemez ama belkı yas ılerledıkce daha cok baglanır.Dayımın bır kızı var 2 yasında annesı battanıyesının kenarına dıkmıs emzıgını artık hıc ayrılmıyo dıye sokaga da cıksa evde de otursa o emzıgı cıkarmıyo sokakta da ayrılmıyo hıc ben bırazda onları gorunce ıstemedım oyuzden hc vermedım

Hıc vermemek cozum demedım ben sıze keske vermeseydınız dedım cozum olarak ta bırakın aglasın alıssın cunku konusup anlatmaktan suan anlamaz dedım,ben emzık bıberon taraftarı bırısı degılım hıc vermedım kızım alısmadı o yuzden sımdı boyle bır sorunumuz yok rahatım.Verıp vermemek sızın tercıhınız her cocugun gelısımı yasantısı farklıdır bırının dısı bozulur sızınkı bozulmayabılır her cocuga genelleme yapmak yanlıs olur ama bıraktırmak ıstıyorsanız da suan yapılabılecek fazla bırsey yok gostermeyeceksınız baska sekıllerde uyutmya calıscaksınız bu sure ıcınde aglayacak belkıde farklı bı sekılde uyumayacak ve sızde sabredıceksınız mecburen sımdıden unutursa sonradan ıstemez ama belkı yas ılerledıkce daha cok baglanır.Dayımın bır kızı var 2 yasında annesı battanıyesının kenarına dıkmıs emzıgını artık hıc ayrılmıyo dıye sokaga da cıksa evde de otursa o emzıgı cıkarmıyo sokakta da ayrılmıyo hıc ben bırazda onları gorunce ıstemedım oyuzden hc vermedım
Haklısınız Ben biberonu vermek zorundaydım erken doğduğu için mamayla büyüdü :( emzik ise geceleri hiç uyumuyordu yardım edenim olmayınca mecburen emzikle uyutuyordum.

En iyisi emzik biberon vs vermemek ama o büyükler yok mu o büyükler.
Ucunu kesmeyi deneyin.
Emziği biraktirip uyku eğitimi verin dayanabilirseniz.
Mamayla büyüdüğü için biberon kullandım zaten suan biberonluk bir sorun yok şuan bardakla bile içiriyorum suyu aramıyor biberonu fakat emzik gündüzleri ağzına bile almaz uyırkeen ve geceleri uyku arasnda istiyor,

Merhaba hanımlar, 11aylık kızıma emzik bıraktırmak istiyorum çünkü dişleri çıkıyor kullanmasını istemiyorum artık gün içinde pek emmez zaten ama uyurken ve özellikle geceleri çok arar uykusunda ağlar,emziği veririm geri susar iyice daldıktan sonra geri çıkarır, 2tane alttan dişi çıktı emzik dişlere zarar verir falan dediler oyüzden nasıl bıraktırabilirim?
Bende bu aylarda biraktirdim dediginiz gibi uyurken istiyordu dalinca atiyordu ama zaman gectikce daha cok alistigini hissettim,1 hafta gibi bi eziyetimiz oldu 3 gun once gunduz uykusuna yatarken kestim gece verdimki kimseye rahatsizlik vermeyeyim diye,sonra gece uykusuna yatarkende vermedim cok sukur gecirdik,ama daha devam etseydim cok daha zor olacakti biraktirmam

Bende bu aylarda biraktirdim dediginiz gibi uyurken istiyordu dalinca atiyordu ama zaman gectikce daha cok alistigini hissettim,1 hafta gibi bi eziyetimiz oldu 3 gun once gunduz uykusuna yatarken kestim gece verdimki kimseye rahatsizlik vermeyeyim diye,sonra gece uykusuna yatarkende vermedim cok sukur gecirdik,ama daha devam etseydim cok daha zor olacakti biraktirmam
Cesaret verdiniz gerçekten inşsllah bende bıraktırcağım tam olarak nasıl başladınız acaba ?

Size trajikomik hikayemi anlatayım bu konuda..yalnız bu bir tavsiye değil yanlış anlaşılmasın. .sadece konu varken yazayım dedim..
Benim kızımda çok severdi emzikle uyumayı ve gündüz de emerdi,bende kara kara düşünürdüm nasıl bıraktıricam diye..Artık ana okuluna başlayacaktı çünkü. Bir gece biz eşimle film izlerken uyandı. Yatağından kalkmış kapıyı açmaya çalışmış,eşimde benden önce koştu bakmaya bir telaş içinde..kapıyı bir açıyor tabi kızımin yüzüne çarpıyor kapı ve dudağı yaralanıyor..yavrum nasıl kanamisti dudağı. .çok kızmıştım eşime insan dusunmezmi diye. .neyse dudağı kocaman şişti ve yara oldu..tabi çok acıdığı için bir hafta kadar emzik istemedi.bu sayede bıraktı. .

Once karalilikla basladim dogru zamani denkledim cunku dis donemiydi sık hasta oluyordu,gunduz uykusunda kendisi emzikle döne döne uyurdu,iyice uykusunun geldigi an ayagimda kundak yapip sallayarak uyuttum yerine yatirdim,yani bu kundak ve sallama degisiklik oldu.çünkü o emzikle uyumaya alistigi icin birden bire emzigini alip onu bosluga atmak istemedim.biraktirma sureci kisa oldugu icin sallanmayada alismadi.simdi kendisi uyur gunduzde gecede.kararli olun tam zamani bence kolay biraktirmak icin ve birakacak ama dedigim gibi birden emzigi alip bosluga atmayin,o boslugu baska sekilde doldurun

Şimdi aklıma geldi..ben oğlumu memeden ayırırken denediğim bir yöntem vardı ise yaşamıştı hemen..belki emzik için de ise yarar.
Saçımdan çok minik bir miktar yapistirmistim göğsümün ucuna emmek istememişti...belki aynı şekilde emzigede yapıştırsaniz iğrenç gelir istemez..

Öylemi ? Benim çok moralim bozuldu bu diş yapısını bozma olayına zaten sadece uyurken ve geceleri emiyor,
Hep soylerler ama ben hic etrafimda bile emzik yuzunden dişleri kotu olan gormedim yani nebilim tv de duymustum doktordan ama diyorumya kisinin gelisimiyle ilgili bence,4yasa 5 ye kadr emenler var okadrda emsin olmasinda ama nebilim ben hic karsi degilim buna

Size trajikomik hikayemi anlatayım bu konuda..yalnız bu bir tavsiye değil yanlış anlaşılmasın. .sadece konu varken yazayım dedim..
Benim kızımda çok severdi emzikle uyumayı ve gündüz de emerdi,bende kara kara düşünürdüm nasıl bıraktıricam diye..Artık ana okuluna başlayacaktı çünkü. Bir gece biz eşimle film izlerken uyandı. Yatağından kalkmış kapıyı açmaya çalışmış,eşimde benden önce koştu bakmaya bir telaş içinde..kapıyı bir açıyor tabi kızımin yüzüne çarpıyor kapı ve dudağı yaralanıyor..yavrum nasıl kanamisti dudağı. .çok kızmıştım eşime insan dusunmezmi diye. .neyse dudağı kocaman şişti ve yara oldu..tabi çok acıdığı için bir hafta kadar emzik istemedi.bu sayede bıraktı. .
Yavrum ya insan dusunmezmi kapiyi yavas acar ben hep uyaririm esimi bizim kapiya geldiginde yavas ac diye cok kizdim esinize kiyamam

Back
X