Emzik braktrma sorunum var !! acil :(

glsncck

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2009
43
5
86
Malatya
selam arkadaşlar oğlum 2 yaşında dün uyandığında emziğinin yırtıldığını gördüm ve eşimle ortak karar alarak bebeğimize o andan itibaren emziyi vermeyeye karar verdik zaten uzun zamandır emziği bıraktırmayı düşünüyorduk a.s yırtık emziği çocuğa gösterip "bu artık emilmez çöpe atalım" dedik ağladı ama dikkatini başka şeylere çekip bir daha emziği göstermedik sonrasında ne mi oldu :çok üzgünüm:

bebeğim benim bütün gün huzursuzdu en olmadık şeye ağlıyor iki gözü iki çeşme "anne memmişimi veeer" diye yalvarıyordu öyle üzüldümkü uyurken hep emzikle uyuduğu için uykuya kucağımda ağlamaktan yorgun düşüp daldı uyandığında yıne zırıl zırıl senağlama :teselli:dün zor dayndım ama atlattık bugün o daha uyuyorken işe geldim...

doğrumu yaptım yanlışmı yaptım bilmiyorum sizce bu konuda bebeğime nasıl yardımcı olabilirim desteğinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var :uhm: :teselli:

burada bu konuyu açalı yaklaşık 1 ay olmuş anladığım kadrıyla bu konu kimsenin dikkatini çekmemiş veya kimsenin bu konuda tecrübesi yok doğrusu hayal kırıklığına uğradım :1no2:
yinede anlatayım bebeğim bir hafta boyunca uyku problemi yaşadı huysuzlandı huzursuz oldu ve hasta gibi sürekli ağlamak istedi bizi çok yordu ama bir haftanın sonunda "anne artık memmiş istemiyorum" dedi sanırım gerçekten istemiyor artık.
bu durumun oğlumda oluşturduğu ve geçmeyen sorunu ağlama ve huysuzlanmaları arttı eskiden dha sakin bir bebekti şimdi görenler senin oğlum bu kadar huysuzmuydu deyip şaşırıyorlar.. cocuk büyürmek ne zormuş Allah tüm annelere sağlık ve sabır versin

Merhabalar,benimde 2 yaşımda kızım var.bende bıraktırmaya çalışıyorum.ılk denememde emziği kestim ve bizimki kurttan korktuğu için kurt ısırmış dedim. ilk başta inandı fakat uyku vakti gelince ağlama krizlerine girdi ve dayanamadım verdim. 2. denememde emziğin içine çörek otu koydum .karıncalar girmiş içine dedim.bidaha ağzına almadı ve sorunsuz uyudu..ertesi gün ağlayınca anneannesi başka emzik vermiş ağzına....yani sil baştan,oda olmadı ....nasıl bıraktıracağımı bilmiyorum....??? daha başka ne deneyebilirim?????

Cnm bu konuda hepınız Çabalamalısınız
yanı aynı kararlılıkla
sık sık emzıĞın ıÇıne ıp ve pıs Şeyler koyun emmesın tuzlu suya sÜrÜn
hafıf acı sÜrÜn
zor bılıyorum
ama mecburen yapmalısınız
dıŞ gelıŞımı ıÇınde Önemlı ÇÜnkı

Merhabalar,benimde 2 yaşımda kızım var.bende bıraktırmaya çalışıyorum.İlk denememde emziği kestim ve bizimki kurttan korktuğu için kurt ısırmış dedim. ilk başta inandı fakat uyku vakti gelince ağlama krizlerine girdi ve dayanamadım verdim. 2. denememde emziğin içine çörek otu koydum .karıncalar girmiş içine dedim.bidaha ağzına almadı ve sorunsuz uyudu..ertesi gün ağlayınca anneannesi başka emzik vermiş ağzına....yani sil baştan,oda olmadı ....nasıl bıraktıracağımı bilmiyorum....??? daha başka ne deneyebilirim?????

bethany cim seni çok iyi anlıyorum bu sorun yüzünden açtım bu topiği ama yine kendim üstesinden geldim benimde oğlum ilk gün çok çok zorlandı sürekli ağladı ama ben vermedim çünkü emziği yırtılmıştı ve yırtıldı çöpe attık dedim çöpçüler alıp götürdüler artık yok dedim inandırdım çok ağladı ilk gece uyutmadı bizi ama ikinci gün sürekli konuşarak sarılıp öperek sabırlı olarak atlattık bir kaç gün devam etti ama günden güne hafifledi bebeğimin emzik krizleri
bence iki yaşından sonra kesmek gerekiyor zaman geçtikçe dahada zorlanacaklarını düşünüyorum bağımlılıkları artıyor çünkü sana tafsiyem birkere kesince amziği ağladı diye çıkarıp verme 24 saat dayanmaya çalış sonrasında bitiyo hadi kolay gelsin

bethany cim seni çok iyi anlıyorum bu sorun yüzünden açtım bu topiği ama yine kendim üstesinden geldim benimde oğlum ilk gün çok çok zorlandı sürekli ağladı ama ben vermedim çünkü emziği yırtılmıştı ve yırtıldı çöpe attık dedim çöpçüler alıp götürdüler artık yok dedim inandırdım çok ağladı ilk gece uyutmadı bizi ama ikinci gün sürekli konuşarak sarılıp öperek sabırlı olarak atlattık bir kaç gün devam etti ama günden güne hafifledi bebeğimin emzik krizleri
bence iki yaşından sonra kesmek gerekiyor zaman geçtikçe dahada zorlanacaklarını düşünüyorum bağımlılıkları artıyor çünkü sana tafsiyem birkere kesince amziği ağladı diye çıkarıp verme 24 saat dayanmaya çalış sonrasında bitiyo hadi kolay gelsin

Merhaba glsncck, haklısın bende 2 yaşında emziği kesmeyi düşünüyordum..kızımı götürdüğüm oyun grubunda pedagog bana verdiğin kararların arkasında dur yoksa bıraktıramazsın dedi.yani bir kere ağlayıp verince diğerindede aynısı olacak diye bekliyor ve bıraktırmak dahada zorlaşıyor...Haftaya 2 yaşına girecek kızım ve tekrar deneyeceğim....Bırakırsa haber veririm..sanada kolay gelsin .,,sırada ne var tuvalet eğitimi mi ???:emir_bebek:

Merhaba glsncck, haklısın bende 2 yaşında emziği kesmeyi düşünüyordum..kızımı götürdüğüm oyun grubunda pedagog bana verdiğin kararların arkasında dur yoksa bıraktıramazsın dedi.yani bir kere ağlayıp verince diğerindede aynısı olacak diye bekliyor ve bıraktırmak dahada zorlaşıyor...Haftaya 2 yaşına girecek kızım ve tekrar deneyeceğim....Bırakırsa haber veririm..sanada kolay gelsin .,,sırada ne var tuvalet eğitimi mi ???:emir_bebek:

Kızının yeni yaşı hayırlı olsun Allah bağışlasın kuzularımızı pedegog çok doğru söylemiş sadece emzik için değil her konuda kararlarımızın arkasında durmalıyız gücümüz yettiğince bebekler çok zeki hemen kapıyorlar doğruyuda yanlışıda. şimdiden kolay gelsin ha benim sana tafsiyem hiç erteleme
evet tuvalet eğitimi için gün sayıyorum bu ara. 2 hafta sonra yıllık iznimi kullanıcam bu sürede tuvalet işini halletmeyi düşünüyorum ufak ufak çalışmalara başladım umarım çok yorulmadan başarırım. sen düşünmüyormusun bu yaz?

Teşekkür ederim,bu hafta 2 yaşına girecek kızım. Bu yaz yapmam vermem gereken çok eğitim var 1)emzik 2) tuvalet 3) yatağında yalnız yatmaya alıştırmak ....bu yaz zor geçecek anlaşılan....neyse sağlıklı olsunlarda,bunlarda geçer gider.....::ecrin_bebek:

Teşekkür ederim,bu hafta 2 yaşına girecek kızım. Bu yaz yapmam vermem gereken çok eğitim var 1)emzik 2) tuvalet 3) yatağında yalnız yatmaya alıştırmak ....bu yaz zor geçecek anlaşılan....neyse sağlıklı olsunlarda,bunlarda geçer gider.....::ecrin_bebek:

hepimize kolay gelsin diyelim. bizi çok yoruyorlar onunla uğraşırken bazen hiç enerjim kalmıyo ama onun enerjisi hiç bitmiyo
saymamışsın konuşma eğitimi ne aşamada? benimki 27 aylık tam ve net konuşuyor artık

aynen bizdede öyle...sürekli koşturmaca...:) bizimki 24 aylık maşallah bir papağan...ne soylesek tekrarlıyor,çok şükür derdinide az çok anlatıyor,o aşama kolay geçti sayılır....hihoyyyt

Emziği uzun süre kullandırmak ortak kulak iltihabına sebep oluyormuş . Bir arkadaşım doktorunun bu dediğinden sonra emziği bıraktırmak için güzel bir yol bulmuş . emziğin yırtık yerinden içeri çay doldurmuş ve bu emzikğe böcek girmiş demiş kızı da inanmış . :a015: Yeni emzik istediği zaman bütün emzikleri böcekler doldurmuş deyip korkutmuş . tabii çocuk 1 - 2 hafta zorluk çekti uyurken dudaklarını yastığa sürtüp yara yapmış bilmeden .. benimde bıraktırmam gerek . Benim oğlan 15 aylık , 2. emziği de kemirdi yırttı alkisalkisalkis

benim oğlum emziği bırakalı iki ay oldu şuan emzik istemiyor ama uyumaya çalışırken üst dudağının ortasını parmağıyla oynuyor sanırım emziğin verdiği dudağını uyarma hissini parmağıyla veriyor bunu yapa yapa dudağını yara ediyor bazen kuzum

kızlar benimkiler ikiz ve başa çıkamıyorum. üç yaşındalar tam karar veriyorum emziği bıraktırmaya ya hasta oluyorlar yada ağlamalarıyla başa çıkmadığım için erteliyorum. bırakalım artık büyüdünüz dediğimde ters tepiyo hiç bırakmıyorlar. birini kandırıyorum öteki istiyo birbirlerine hatırlatıyolar ne yapacağımı şaşırdım .benim işim çok zor.tuvalet eğitimini verdim,geceleri yanlız yatıyorlar ama emzik sorunu beni çok zorluyor ne yapmalıyım sizce bırakayım ağlasınlarmı, ilgilenmeyeyimmi:ecrin_bebek::1no2:

emziğine şeffaf bantla kendi saşından yapıştırın
ya da emziğe acısso biber sosu sürün bir daha istemeyecektir inşallah yani:)

benim oğlumda canda kedi görmüştü fırsat bilmiştim kedi çalmış emziğini demiştim oda inanmıştı.herkese anlattı tedi emmimi caldı dittiii.bir süre aklına vurdukça ağladı sızladı ama alıştı zamanla. benim sadece emzik değil bide battaniye sorunum vardı.battaniyesini elinden bırakmıyordu ucunuda emziginin kenarına sıkıştırıp ikisini bir emiyordu.canım cıktı emzikten battaniyeden ayırıcam diye ama şans eseri bıraktırdım diyebilirim yani fırsatları değerlendirdim.neyden tiksiniyor neyden korkuyorsa onu kullandım yani.emziği kediye çaldırdım battaniyesine kustu pis oldu.battaniye içinde baya ağladı yıkamadım gitti geldi baktı battaniyesine pismi oldun dedi ağladı. onada alıştı.tabi bunlardan kurtulma sürecimiz 2,5 yaşına tekabil etti.

Bizde emziği 3 yaşında bırakdık 2 yaşında memeden kestikden sonra emziğini ağzına aldığı an memesiyle oynayarak uyumaya başlamışdı ve bu bir yıl böyle devam etti en son cesaretimi toplayarak artık emziği bıraktırmaya karar verdim ve direk açıkladım eğer emzik emmeye devam edersen dişlek hareketi yapıp dişlerin böyle olurmuş dedim doktor söyledi dedim bırakmak zorundayız dedim ve bende dişlek olur korkusuyla kesin kararlıydım geri adım atmadım asla uyurken çok ağladı ayağımda salladım ellerini tuttum birşekilde uyuttum bir hafta sancılı geçdi uyumalarımız sonra kabullendi birdahada sormadı ama uyumaya çalışırken kendi memesiyle oynamayı bırakmadı onu nasıl bıraktıracağım bilmiyorum.Bir meme saplantısıdır aldık başımızı gidiyoruz önce benim memem sonra emzik şimdide kendi memesi habire memeleri bıraktırmakla geçiyor sanırım en sonunda s...shop dan sahte bir meme alacağım:))

:1::1::1: çocuklar alem şeyler işte gülermisin ağlarmısın bilemiyor insan ne uğraşı veriyor çocukların alışkanlıklarını düzenliycem diye..:))Allah yardım etsin bize hoşumada gidiyor geri dönüp baktığımda ne güzel çabalarmış bunlar diyorum kendi kendime.:))

Biricik seninkinin battaniye takıntısı yine iyiymiş yıkayıp vereydin eline ardı önü battaniye:) benimkisi memesinin ucuyla oynaya oynaya memenin ucu büyüdü diğer memeye oranla bazen diyorum kızım hep aynı memeyle oynamada ikiside eşit olsun bari:)))

Biricik seninkinin battaniye takıntısı yine iyiymiş yıkayıp vereydin eline ardı önü battaniye:) benimkisi memesinin ucuyla oynaya oynaya memenin ucu büyüdü diğer memeye oranla bazen diyorum kızım hep aynı memeyle oynamada ikiside eşit olsun bari:)))

bazı bebeklerin annelerinin memişlerini tutarak uyuduklarını duymuştum ama inan kendi memişini tutup uyuyan bebek ilk duyuyorum inan aklıma bir öneri gelmiyor. güldüm kusura bakma zor bir durum elbet ama çocuklardaki bu alışkanlıklar bende bir hayranlk uyandırmıştır hep çok sempatik geliyor bana.aklıma bir çare gelirse yazarım yine sana canım. bu zor görevde başarılar dilerim her anneye..

Back
X