• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emziren anneler lütfen yardım ediiinn

BenAyKizim

anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.447
184
698
arkadaşlar benim 23 günlük kızım var.şimdiye kadar emzirmeyle ilgili hiç sorun yaşamadık çok şükür.kızım emiyor.göğüslerimi dengeli veriyorum ben de.bir sağ bir sol.ama iki gündür sanki tüm süt sağ göğsümde birikiyor.o kadar çok şişti ki.pompayla sağmaya çalışıyorum geliyo ama acıdan yapamıyorum.kızım da emiyo ama süt bitmiyor.sol tarafta süt var sıkınca geliyo ama ötekinin yanında sönmüş balon gibi.ona süt dolmuyor galiba.napıcam bilemiyorum.daha önce böyle olan varmı yardım ediinnn:1no2:

öncelıkle maşallah nazar degmesın ne guzel sutun bol:nazar: ,canım hangı gogsunde sut bırıkıyorsa bebegıne onu ver ,benımde bazen tek gogsumde daha cok oluyor,bebegıne emzır kalanıda sag,makınayla acıyorsa once elınle sagabılırsın temız bır kaba,sevgıler

bebeğine hangi göğsünü veriyorsan aynı anda o emerken diğer göğsünü sağmayı dene. hem acımıyor. hemde o emerken süt kanalları açık olduğu için diğer göğsünden süt çağlıyor resmen. tavsiye ederim. oğlum emerken sağdığımda bir biboron doluyor maşallah. ama o emmeden denediğimde en fazla yarısını sağabiliyorum. tavsiyelerime kulak as. çok işe yarıyor.

masallah sutun bolmus ne guzel.aciyorsa gogsun ilik banyo yapabilirsin gogsune bu kanallarin gevsemesine yardim eder ve pompayla daha kolay sagabilirsin.

bebisine önce sag gögsünü ver ama sol tarafida vermeyi ihmal etme sag gögsüm dolu diye hep onu verirsen sol tarafi emmemeye ve sol gögsündeki süt cekilmeye baslar gögüs agrisi zr oluyo allah yardimcin olsun

arkadaşlar benim 23 günlük kızım var.şimdiye kadar emzirmeyle ilgili hiç sorun yaşamadık çok şükür.kızım emiyor.göğüslerimi dengeli veriyorum ben de.bir sağ bir sol.ama iki gündür sanki tüm süt sağ göğsümde birikiyor.o kadar çok şişti ki.pompayla sağmaya çalışıyorum geliyo ama acıdan yapamıyorum.kızım da emiyo ama süt bitmiyor.sol tarafta süt var sıkınca geliyo ama ötekinin yanında sönmüş balon gibi.ona süt dolmuyor galiba.napıcam bilemiyorum.daha önce böyle olan varmı yardım ediinnn:1no2:

canim ilk doğumdan sonra o göğüs acisini benim kadar çeken varmidir çok merak ediyorum. Sirtim bile mahfolmuştu acidan kirkimiz çikana kadar çok felakettim ağlardim resmen ama birden kesiliveriyor. Ilk pompaya başlayincada çok aciyo ama bi iki kereden sonra geçiyor sağmayi ihmal etme maşallah keşke benimde o kadar çok sütüm olsa

benim de aynı şekilde göğsümün bir tanesi şişti ve neyaptıysam geçmedi.sonunda süt ateşi oldum.yani lohusa sıtması.1 gece hastanede yattım ve 6 gün boyunca iğne ve serum yedim.ateşim 40 dereceydi.göğsümdeki şişliği önemsemediğim ve kendi çabalarımla geçirmeye çalıştığım için oldu.süt fazlalığından dolayı oluyormuş.bence biran önce doktorunla konuş seni yönlendirsin.geçmiş olsun.

bebeğine hangi göğsünü veriyorsan aynı anda o emerken diğer göğsünü sağmayı dene. hem acımıyor. hemde o emerken süt kanalları açık olduğu için diğer göğsünden süt çağlıyor resmen. tavsiye ederim. oğlum emerken sağdığımda bir biboron doluyor maşallah. ama o emmeden denediğimde en fazla yarısını sağabiliyorum. tavsiyelerime kulak as. çok işe yarıyor.
İyi çözüm bulmuşsun bende deneyeceğim paylaşımın için sağol....

bendede olmuştu ama bende 1 gecede gelişti ve mastit oldum çok zor oluyor arkadaşım ben ani geliştiği için önlem alamadım göğsüne sıcak havlu koy sütün insin sonrada bol bol sağ ılık duşta yararlı oluyor mutlaka sağ birikip enfeksiyon oluşturmasına müsaade etme

bebeğin diğerini emerken gerekirse yardım alarak şişen göğsünü kolaylıkla sağabilirsin; pompa da bir süre sonra acıtmıyor, sağmaktan sakın vazgeçme, göğsünü hafifletince de bebeğine emzir..

masallah, benimde sag gögüsümde süt daha fazla sol memeyide veriyorum ama daha çok sag memeyi veriyorum, birde bir sag bir sol yapma en son hangi gögüsünle emmeyi bitirdiyse o gögüsünle basla o zaman daha düzenli emmis olur bende ilk baslarda bir sag bir sol yapiyordum simdi sagda daha çok süt oluyor soldaysa daha az.

kızlar herşeyi denedim bu sabah yine sağ göğsüm taş gibiydi.emzirdim biraz indi ama çok acıyo.sanki tekme tokat dayak yemiş gibi memişim.dr a sorsam mı acaba?doğum dr uma mı sorayım?kime sorulur bu?benneyaptımki

sevgili nilüfer öncelikle bebegin hayırlı olsun ALLAH bebegini size bağışlasın canım süt gelmeyen tarafı sık sık emzir böyle yaparsan süt gelir .Arada su kaynat buharına doğru eğil ozaman süt kanalları açılır

bende yaşadım Çok zor bişey yaaaaa geçmiş olsun..anıra anıra ağladım valla. biran önce genel cerrahi ye git.

Back
X