Emziren annelerin dikkatine :)

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.300
13.970
298
anneler,yeni doğum yapmış anneler,sütü az gelen anneler. Size bir tavsiyede bulunmak istiyorum,eğer sütünüz az geliyorsa,yetmediğini düşünüyorsanız,bugün çocuk doktorumuz bana bir ilaç yazdı tamamen zararsız sütü artıran bir ilaç. Normalde prospektüründe emziren anneler içmemeli yazıyor fakat bunu dikkate almayabilirsiniz,çünkü çocukların reflü tedavisine bile kullanılıyormuş. Profesor doktor tavsiye etti,burada birçok anne ben sütüm çok dediğimde nasıl oluyor diye çok sorduğundan paylaşmak istedim sizlerle. Benim kızım 1 haftadır hastaydı,bu dönemde çok az emdi ve hiç yemek yemedi nerdeyse. Bu sebepten dolayı fazla stres yaptım ve sütüm yetmemeye başlamış nerdeyse 400 gram vermiş bu dönemde.
Bana da bugün yazdı,ilacın ismi xxxx. Resmini de yükleyeceğim kutusunu görün diye. Müne beni banlayabilir ama size de faydası olsun isterim günde 3 defa kullanılabilir. Süt arttırmada gerçekten faydası var iki katına çıkarıyor ben bugün ilk ilaçtan sütümün arttığını fark ettim. Sabah başladım,akşam sütüm gerçekten 2 katına çıktı :KK200: dilerim sizin de işinize yarar.

Son düzenleyen: Moderatör:
anneler,yeni doğum yapmış anneler,sütü az gelen anneler. Size bir tavsiyede bulunmak istiyorum,eğer sütünüz az geliyorsa,yetmediğini düşünüyorsanız,bugün çocuk doktorumuz bana bir ilaç yazdı tamamen zararsız sütü artıran bir ilaç. Normalde prospektüründe emziren anneler içmemeli yazıyor fakat bunu dikkate almayabilirsiniz,çünkü çocukların reflü tedavisine bile kullanılıyormuş. Profesor doktor tavsiye etti,burada birçok anne ben sütüm çok dediğimde nasıl oluyor diye çok sorduğundan paylaşmak istedim sizlerle. Benim kızım 1 haftadır hastaydı,bu dönemde çok az emdi ve hiç yemek yemedi nerdeyse. Bu sebepten dolayı fazla stres yaptım ve sütüm yetmemeye başlamış nerdeyse 400 gram vermiş bu dönemde.
Bana da bugün yazdı,ilacın ismi Motilium. Resmini de yükleyeceğim kutusunu görün diye. Müne beni banlayabilir ama size de faydası olsun isterim günde 3 defa kullanılabilir. Süt arttırmada gerçekten faydası var iki karına çıkarıyor ben bugün ilk ilaçtan sütümün arttığını fark ettim. Sabah başladım,akşam sütüm gerçekten 2 katına çıktı :KK200: dilerim sizin de işinize yarar.

Motilium mu??? Motilium'u bana doktorum midemin asit dengesini düşürsün diye verdi. İçinde 2 haftadan fazla kullanılırsa kalp rahatsızlığı yapar yazan bir ilaç, hatta bana iyi gelmesine rağmen kullanmayı bıraktım 2 haftadan sonra.

Prospektüsüne bakmayın demek hiç doğru gelmiyor. :duduk:

Motilium mu??? Motilium'u bana doktorum midemin asit dengesini düşürsün diye verdi. İçinde 2 haftadan fazla kullanılırsa kalp rahatsızlığı yapar yazan bir ilaç, hatta bana iyi gelmesine rağmen kullanmayı bıraktım 2 haftadan sonra.
Yok artık :) çocukların reflu tedavisinde kullanılıyor bu ilaç.

Yok artık :) çocukların reflu tedavisinde kullanılıyor bu ilaç.

Benim kaç yıldır kullanıp kullanıp bıraktığım ilaç, biliyorum heralde. :)

Reflünün mide asit dengesiyle alakalı olduğunu da biliyorsunuzdur sanırım??

Not: Evimde bir kutu bulunuyor şu an hatta, mide bulantılarım çok artarsa diye.

Profesor doktor yazdı diyorum ve siz neresine baktınız çok merak ediyorum? Şimdi baktım da kalp ilacı kullananlar için geçerli sizin yazdığınız. Ah keşke gözümüzle değil de beynimizle okusak.

Kafanıza göre ilaç tavsiye edemezsiniz iyi misiniz siz ya?
Alerjik bir durum olursa ya da sizin gibilere güvenip ilaç kullanan birileri varsa ne olacak? Aldığınız vebali, zarar verme ihtimalinizi bir düşünün artık ya.
Hanımefendi doktorumun tavsiye ettiği bir ilaçtan bahsediyorum.
Adam bişey bilmese emziren bir kadın olarak bana söylemezdi bunu.
:deli:

Profesor doktor yazdı diyorum ve siz neresine baktınız çok merak ediyorum? Şimdi baktım da kalp ilacı kullananlar için geçerli sizin yazdığınız. Ah keşke gözümüzle değil de beynimizle okusak.

Sizin için olan bir ilaç herkese aynı etkiyi verecek değil, birşey önerirken keşke beynimizle önersek?

Hemen ecxacima

Hemen eczacıma danışıp dönüyorum..

Cehenneme giden yollar iyi niyet taşlarıyla örülüdür derler. Yanlış anlamayın elbet iyi niyetlisiniz anneler bu süt sorunundan çok çekiyor ama ilaç tavsiye etmek büyük risktir. Basit bir ağrı kesicinin nelere yol açacağını bilemeyiz. Öğrencilerim birkaç kez benden ağrı kesici istedi. Yanımda taşımam kimseden almam çocukları da tembihledim başkasından ilaç istemeyin ve verirlerse almayın diye. Çok tehlikeli

Profesör doktor yazmış olabilir, ancak birine bir ilaç yazılıyor ve bunu da yazan doktor diye o ilaç herkes tarafından kullanılamaz...

Cehenneme giden yollar iyi niyet taşlarıyla örülüdür derler. Yanlış anlamayın elbet iyi niyetlisiniz anneler bu süt sorunundan çok çekiyor ama ilaç tavsiye etmek büyük risktir. Basit bir ağrı kesicinin nelere yol açacağını bilemeyiz. Öğrencilerim birkaç kez benden ağrı kesici istedi. Yanımda taşımam kimseden almam çocukları da tembihledim başkasından ilaç istemeyin ve verirlerse almayın diye. Çok tehlikeli

Bakın bir doktor tavsiyesi olmasa kimseyle paylaşmam. Şuan eczacılar da biçok bilgi vermekte. Bunu alırken ne için aldığımızı söylersek,tek tek hangi durumda kullanılmaması gerektiğini söylüyorlar. İnternetten araştırılabilir kimin alerjisi varsa muhakkak benim yazdığım öneriyle sadece gidip alıp içmez,öncelikle okur öyle alır diye düşünüyorum.
Bebek tedavisinde kullanılıyor diye tavsiye eden bir doktorun bişey bildiğini düşünüyorum.

Profesör doktor yazmış olabilir, ancak birine bir ilaç yazılıyor ve bunu da yazan doktor diye o ilaç herkes tarafından kullanılamaz...
Kimseye zorla kullanın yazmadım,dileyen dener dilemeyen denemez.
Burada gerçekten kadınlar bi acayip.
İlla eleştirmek için yazmaya gerek yok ben emziriyorum ve kullanıyorum faydasını gördüm,eczaneye de sordum doktor da önerdi. Demek ki bi problem yok :) Mune Mune konumu kapatırmısın lütfen hatta sen benim üyeliğimi de kapat lütfen.

Hemen ecxacima

Hemen eczacıma danışıp dönüyorum..

Prospektüs Linki: https://kt.ilacprospektusu.com/ilac/16765-motilium-1-mg-ml-oral-suspansiyon-kt

"4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, MOTILIUM'un içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Aşağıdakilerden biri olursa MOTILIUM'u kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:
Nöbetler
Yüzde, kollarda ya da bacaklarda istemsiz hareketler, aşırı titreme, aşırı kas kasılması ya da kas spazmı
Deri döküntüsü, kaşıntı, nefeste daralma ve şişmiş bir yüz ile tanımlanan uygulama sonrası kısa bir zamanda meydana gelebilen bir tip reaksiyon
Deri döküntüsü, kaşıntı, kızarıklık, bayılma ve olası diğer belirtiler arasında nefes alma zorluğu ile karakterize uygulama sonrası kısa bir zamanda meydana gelebilen ciddi bir aşırı duyarlılık (alerjik) reaksiyonu
Kalp ritm bozukluğu (hızlı ya da düzensiz kalp atımı)
Kalp hastalığı olduğunu bilen ya da bilmeyen bir insanda kalbin fonksiyonunu ani bir şekilde kaybetmesi sonucu beklenmedik ölüm
Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.
Eğer bunlardan sizde mevcut ise, sizin MOTILIUM'a karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.
Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür"

Kimseye zorla kullanın yazmadım,dileyen dener dilemeyen denemez.
Burada gerçekten kadınlar bi acayip.
İlla eleştirmek için yazmaya gerek yok ben emziriyorum ve kullanıyorum faydasını gördüm,eczaneye de sordum doktor da önerdi. Demek ki bi problem yok :) Mune Mune konumu kapatırmısın lütfen hatta sen benim üyeliğimi de kapat lütfen.
Siz genel geçer sağlık kuralları ile kavga halinde iseniz, ben acayip bir kadınım, evet.

BDV Bölüm Kuralları madde 6:
İlaç tavsiyeleri konusunda çokça şikayet alıyoruz.

Lütfen sitenin bu veya herhangi bölümünde bitkisel dahil hiçbir ilaç tavsiyesinde bulunmayınız.
Unutmayınız, ilaçlar eş, dost, ahbap önerisiyle kullanılmaz, arkadaşınıza doktor tarafından reçete edilmiş ilaç sizde ciddi sağlık sorunlarına ve yan etkilere sebep olabilir.

Doktora danışmadan kullanacağınız her ilaç sağlığınızı riske sokacaktır.

Back
X