Emziren annenin kabusu :Göğüs ucu çatlakları

hayali21

Guru
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2012
116
2
318
Diyarbakır
merhaba sevgili anneler ben de 24 günlük taze bi anneyim doğumu falan atlattık derken büyük bi problemle yüzyüze geldik göğüs ucunun yara olması. Bir haftadır göğüslerim yara inanırmsınız ağlaya ağlaya emziriyorum kanaya kanaya var mı bir önerisi olan psikolojimi bozmaya başladı bebeğin uyanma vakti gelince strese giriyorum ben de keyifle emzirmek istiyorum artık deneyimli anneler nolur yardımmm::(

Öncelikle Allah yardımcın olsun ve sabır versin ben de 6,5 aylık bir anneyim fakat ilk iki ayım burnumdan geldi diyebilirim. Seni çooook iyi anlıyor ve acını derinden paylaşıyorum. Doğum falan hikaye meme ucunun üzerine acı tanımam :)
Bu acının büyük bir sınav olduğunu düşün ve sabret çünkü (en azından ben) rahatlatan şeyler bulabildim fakat öyle bir günde iyileştiren birşey bulamadım, zamanla meme ucu alışıyor ve büyük bir zevk haline gelmeye başlıyor emzirmek.
Ben göğüs pedimin ucuna gelen kısmına zeytinyağı damlatıyordum veya şu yıkanması gerekmeyen kremden sürüyordum bir de göğüs ucu kalkanı varmış ben kullanmadım ama işe yaradığını söyleyenler oldu sanırım göğüs ucuna birşeyin dokunmasını engelliyor.
Bu acının biteceğini düşünmeye çalış, bazen kanıyor vs. sakın emzirmekten vazgeçme, o emzirme saati yaklaştıkça insanın saate bakası gelmiyor :)
Tekrar sabır ve sağlık diliyorum, bebeğini severek emzireceğin günler yakındır :)

canım arkadaş çok güzel cevap vermiş . bende ilk 2-2,5 ay çok çektim ağlaya ağlaya emziriyodum aynı senin gibi. sonunda doktora gittim bana 1 krem ve hani tentitiyot gibi oluyor ya kırmızı tentirdiyot değil ama adını hatırlayamadım şimdi . 1 hafta boyunca ondan kullanmış ve hiç emzirmemiştim tabii benimki çatlak falan değil yarılmıştı iyice içi görünüyodu iltihaplı iltihaplı doktor 1 hafta verme demişti. neyse uyguladım 1 hafta geçti çok şükür. şimdi kızım 16 aylık ve bundan 2 ay önce yine oldu yarık ve bu defa ikisinde oldu 1 ay boyunca sabah yataktan kalktıktan sonra gece yatana kadar vermiyordum bi de vermeden önce ve verdikten sonra krem adı vereceğim mustela sürüyodum . uzun sürdü iyileşmesi ama iyileşti. geçmiş olsun cnm

merhaba sevgili anneler ben de 24 günlük taze bi anneyim doğumu falan atlattık derken büyük bi problemle yüzyüze geldik göğüs ucunun yara olması. Bir haftadır göğüslerim yara inanırmsınız ağlaya ağlaya emziriyorum kanaya kanaya var mı bir önerisi olan psikolojimi bozmaya başladı bebeğin uyanma vakti gelince strese giriyorum ben de keyifle emzirmek istiyorum artık deneyimli anneler nolur yardımmm::(

Benim de Kızım 3 Aylık..
Neler Çektim Neler.. :14:
Sakın Yılma Bıkmadan Emzir..
Geceleri Rahat Oluyor..
Ağlayınca Gözü Kapalı Emzir, Gazını Çıkar, Yatır..

Benim Tavsiyem Hakiki Zeytinyağını Ocakta Isıt Soğutup Bir Kavanoza Doldur..
Bebeğini Emzirdikten Sonra Sürmeyi İhmal Etme..
Bebeğim Emeceği Zamanda Yıkamana Gerek Yok..

Ne Kremler Kullandım Fayda Etmedi..
Ağlaya Ağlaya Emzirdim, Kayınvalidem Çok Destek Oldu Bana Onun Sayesinde Bırakmadım Emzirmeyi..
Biraz Sabır..
Sev, Kokla Bebeğini..
Düşünsene Bizden Tek İsteği Süt ve Altının Değiştirilmesi.. :34:

Şimdi O Kadar Rahatım ki; Sırf Emzirmek İçin Bir Tane Daha Doğurabilirimm.. :1:
Göğsümü Seviyor, Kucaklıyor, Oyunlar Yapıyor..

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...n-annelerle-bilgi-paylasimi.html#post29737072

Son düzenleme:
merhaba sevgili anneler ben de 24 günlük taze bi anneyim doğumu falan atlattık derken büyük bi problemle yüzyüze geldik göğüs ucunun yara olması. Bir haftadır göğüslerim yara inanırmsınız ağlaya ağlaya emziriyorum kanaya kanaya var mı bir önerisi olan psikolojimi bozmaya başladı bebeğin uyanma vakti gelince strese giriyorum ben de keyifle emzirmek istiyorum artık deneyimli anneler nolur yardımmm::KK43:

Back
X