emzirirken hamile kalıp progestan kullananlar

tbftmucize

Guru
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2010
395
372
303
1 yaşında bebeğim var emziriyorum şuan hamile olduğumu öğrendim progestan iğne ve hap kullanıyorum ilk hamileliğim de de kullanmıştım 32 haftaya kadar şimdi bebeğimi sütten kesmem lazım ilaçtan dolayı progestan kullanıp emzirmeye devam eden oldumu bir kaç ayrı kaynakta farklı görüşler var cvp verirseniz sevinirim.. ayrıca bebeğim devam sütü mama biberon kesinlikle almıyor 3 gündür sürekli ağlıyor ne yapacağımı şaşırdım

Hamile kaldığınızi öğrendiğimiz an sütten kesmeniz gerekiyor zaten kalmiski hap diyorsunuz...1 yasinda normal yemek yemeyede başlamıştır sevdigi istedigi şeyleri birlikte oyun oynayarak hazirlayip yedirmeye çalışın....:KK69:

Hamile kaldığınızi öğrendiğimiz an sütten kesmeniz gerekiyor zaten kalmiski hap diyorsunuz...1 yasinda normal yemek yemeyede başlamıştır sevdigi istedigi şeyleri birlikte oyun oynayarak hazirlayip yedirmeye çalışın....:KK69:
Tşk ederim cvp için ama artık tüm dünya tandem emzirmeyi kabul ediyor anneler hamile olup bebeğini emzirebilir ayrıca doğum yapınca ikisinide aynı anda emzirmeye devam edebilir bunun çok fazla örneği hatta en yakın arkadaşlarım da bile var anne sütü mucize bir besin o yüzden mahrum kalsın istemiyorum sadece bu ilaç ile ilgili kafam karışık..

Doktorlar bunu söylüyor haklısınız işin dini yönü sizi ne kadar ilgilendirir bilmem ama şöyle bir hadis duymuştum...
bir hadis gordum nette efendimiz tavsiye etmiyor.

Bu anlama gelecek bir hadis rivayeti şöyledir:

“Çocuklarınızı gizlice öldürmeyin. Canımı elinde tutan Allah’a yemin ederim ki, emziren kadının hamile kalması, süt emen çocuğa öyle bir zarar verir ki at sırtında koşturan ergin erkek olacak yaşa gelse bile yine onu tutar yere atar.”*(İbn Mace, Nikah, 61; Ebu Davud, Tıp, 16). Hadisin tercümesi açıklanmış şekliyle verilmiştir.*

Karar tabikide sizin beslenmenize haddinden fazla dikkat etmeniz gerekiyor bununda bilincinde olun... :KK69:

Back
X