Emzirirken yemek listesi

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
Selam kızlar,

Bebekte oluşacak gazı önlemek amacıyla çocuk doktoru emzirirken yemememiz gereken şeyleri söylüyor mu yoksa bu herkeste değişir mi? Deneme-yanılma yoluyla mı buluyorsunuz? Örneğin ben sarımsak soğan bebekte gaz yapar diye duymuştum, kv bugün soğan süt yapar doğumdan sonra yemen lazım dedi. Siz nasıl başa çıkıyorsunuz?

Bu aslında çok karışık bir mevzu. Kendi kadın doğum doktorum her şeyi yiyebilirsin dedi. Ayrıca çocuk doktorumuz da her şeyi ye bebek vitamin alsın dedi hatta belirtti kurufasulye de dahil diye. Ne yersen ye bebeğin gazlı bir bebekse gaz problemi olacaktır. Ben açıkçası her şeyi yiyorum bebeğim gazlı da olsa.bir akrabamızın benim oğlumdan 1 ay küçük bebeği var o gaz yapacak diye çok az şey yiyor tahin helvasını bile yemiyor çok dikkat ediyor ama oğlu benimkinin 2-3 katı gazlı en az ve kadının sütü çekilmeye başladı iyi beslenmemekten. Benden sana tavsiye her şeyi ye vitamin olsun bebeğin büyüsün. Benim oğlum çok küçük doğdu ama çok hızlı büyüdü. Gaz yapacak diye az yiyen akrabamıZın çocuğu çok az kilo aldı malesef.

Demek ki bebeğin bünyesine göre değişiyor, bana hep domates, barbunya vs yeme diyorlar ama bilemedim

Normalde sana gaz yapan şeyler yine yapar bunu sen belirleyebilirsin ablama doktor herseyi yemesini soylemisti masallah bebegi premature olmasina ragmen cok guzel gelisip buyumustu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…