Emzirirken Zayıflama Konusunda Önerileriniz...?

yorgunummm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2012
1.000
546
123
İstanbul
Bayanlar 16 aylık oglym war hala emzırıyorum ama zayıflamak ıstıyorum ne yapmalıyım kımı sık emzırmıyosun cay falan ıc dıyo kımı emzırmeyı bırak artık dıyo ıdeal kılom 70 75 ama suan dılım warmıyo ama 90 kıloyum yardımlarınıza ıhtıyacım war coook mutsuzum:(((((

canım azcık yediklerine dikkat etmen sütünü azaltmaz ve kaliteyi bozmaz bence.az ama çeşitli beslenmeye çalış.hareketini artırmaya çalış mümkünse.bende 85 kiloyum emziriyorum.bebeğim 7.5 aylık.pazartesinden beri akşam 7den sonra bişey yemiyorum.ekmeği az yiyorum.3 günde azcık kendime geldim 1 kilo az çıkıyorum tartıda.bence zayıflama çayı falan içme.2 yaşına kadar anne sütü hakkı.emerse sende emzirmek istersen süttende kesme ama bu senin kararın. kritik dönemi atlatmışsın ilk bir yıl çok öenmli anne sütü vermek için.inşallah zayıflayacaz.kendimize güvenelim.benim hedefimde 70 kiloya inmek tekrar ama yavaş yavaş sağlıklı bir şekilde

Merhaba.. bende 80 kiloyum ve tam 20 kilo fazlam var emziriyorum bende oğlum 20 aylık daha yeni yeni diyet ile ilgili adımlar atıyorum ve inşallah Rabbim nasip eder ise 2 yaşına kadar emzireceğim..Meleğinin rızkı o kesme biliyorum çok zor çok ağladığım zamanlar oldu ama oğlumdan daha önemli mi görünüşüm değil..

Aşağı yukarı fazlalıklarımız aynı bence biraz daha sabret arkadaşım..

canım azcık yediklerine dikkat etmen sütünü azaltmaz ve kaliteyi bozmaz bence.az ama çeşitli beslenmeye çalış.hareketini artırmaya çalış mümkünse.bende 85 kiloyum emziriyorum.bebeğim 7.5 aylık.pazartesinden beri akşam 7den sonra bişey yemiyorum.ekmeği az yiyorum.3 günde azcık kendime geldim 1 kilo az çıkıyorum tartıda.bence zayıflama çayı falan içme.2 yaşına kadar anne sütü hakkı.emerse sende emzirmek istersen süttende kesme ama bu senin kararın. kritik dönemi atlatmışsın ilk bir yıl çok öenmli anne sütü vermek için.inşallah zayıflayacaz.kendimize güvenelim.benim hedefimde 70 kiloya inmek tekrar ama yavaş yavaş sağlıklı bir şekilde

Ewet cnm dedıklerıne katılıyorum yedıklerıme dıkkat etmeye basladım ınsallah kurtulucaz bu kılolardan.

Emzirmek çok kalori kaybettiriyor diye biliyorum ama siz süt arttırıcı şeyler yiyip için geri kalanı dietinize özen gösterin

Hemen mutsuzluğa, umutsuzluğa kapılma. Her kadının hayatında en az 1 kez yaşadığı bir dönemden geçiyorsun. Kimisi iştahtan şişmanlıyor, kimisi hamilelikten. Senin sebebin güzel bir sebep.
Yemen gerekenlerin listesini vereyim. Bu yiyecekler hem sütünü arttırır, hem bebekle sana en gerekli besinleri verir, hem de yağ yakar ve zayıflamana yardımcı olur.
Somon: Haftada 350 gr yemelisin. Izgara yap ve sevdiğin baharatlarla, zeytinyağı ile tatlandır. Diğer balıklarda cıva oranı yüksek olabildiğinden, onları pek yeme.
Az yağlı süt ürünleri: Çoğu yeni annenin bebekte gaz yapıyor diye süt ürünlerinden uzak durduğunu duyuyorum. Halbuki bunlar bebeğin kemikleri için en önemli besinlerden. Süzme yoğurt ve süzme peynir tavsiye ederim.
Yağsız biftek: Yorgun ve uykulu olman büyük ihtimalle demir eksikliğinden kaynaklanıyor. Demir alabileceğin en iyi besin, yağsız dana bifteği.
Baklagiller: Yeni anneler gaz yapıyor diye bunları da yemiyor ve büyük hata yapıyorlar. Özellikle koyu renk baklagiller (barbunya ve yeşil mercimek gibi), mutlaka yemelisin.
Kahverengi (esmer) pirinç: İçindeki yararlı karbonhidrat enerji seviyesini yükseltir.
Orange: Emziren her anne günde 2-3 portakal tüketmeli. Enerjini de yükseltir.
Yumurta: Salata ve haşlanmış yumurta ikilisi, veya sebzeli omlet mutlaka tavsiye ederim.
Koyu yeşil sebzeler: Ispanak, brokoli ve benzerleri.
Veee bol bol su iç. Kahveden, çaydan uzak dur. Kafeinsiz bitki çayları içebilirsin. Ama poşet olarak değil, aktardan açıkta al. Çünkü bütün poşetlerde kafein veya başka katkılar var. Kafein sütünle bebeğe geçer ve minik uyumaz.
O kilolar gidecek, er yada geç :34:

Bayanlar 16 aylık oglym war hala emzırıyorum ama zayıflamak ıstıyorum ne yapmalıyım kımı sık emzırmıyosun cay falan ıc dıyo kımı emzırmeyı bırak artık dıyo ıdeal kılom 70 75 ama suan dılım warmıyo ama 90 kıloyum yardımlarınıza ıhtıyacım war coook mutsuzum:(((((

En önce farkındalık aslında. Kilo verdiğinde kendini daha iyi ve sağlıklı hissedeceksen yemek yeme alışkanlığını gözden geçirmelisin tatlım. Bana göre hayatta herşey alışkanlıktan ibaret. Güne erken başlamak önemli. Ardından hafif bir kahvaltı ara öğün dedikleri saatler; 11 ve 16 suları. Bu saatlerde elma yada bir kase yoğurt yersen sıradaki öğünü çok aç karınla karşılamamış olursun. Öğle yemeğini de unutmamalı tabi. Ve gün boyu hareket halinde olmak. Eğer bebeğinle çıkman sorun olmuyorsa kucakla bebişini avmleri gez. Hareket için birebirdir. Kolay gelsin Keyifli günler canım.

Konu içeriği nedeniyle soru-cevap başlığına taşınmıştır.
Keyifli paylaşımlar...

Back
X