Merhaba ben de emziriyorum 4 aylık bi kızım var. Ben de ara ara kalan kilolarımı sorun edip yemekten kısmayı denedim. Fakat gerçekten sütünüz azalıyor. Bebeğimin beslenmesi her şeyden önemli, bu beslenme süreci onun tüm hayatını etkileyecek.. Zeka gelişimini, psikolojisini, fiziksel gelişimini... 6 ay dolmadan asla diyet yapmayın derim. Ben doğum ve takip eden hafta verdiğim 10 kilo ile kalmıştım. Fakat iki haftadır akşam 7 den sonra hiç bir katı gıda tüketmeden sadece su içerek 1 kilo verdim. Sütümün miktarını hiç etkilemedi. Hamurişi, tatlılar, pastalar tüketmemeye de özen gösteriyorum..Ekmek ve pirinç pilavı yemiyorum, bulgur yiyorum onun yerine (çok güzel süt yapıyor). En önemlisi de günde 3 litre su içiyorum. Bunları öneririm, çünkü emziren bir anne ayda sadece 2 kilo vermeliymiş. 2 haftada 1 kilo gayet sağlıklı ve kalıcı bi kilo verme şekli. 3 aydır da haftada 2, 3 gün pilates yapıyorum ama pilates tek başına kilo verdirmiyor sadece alt karın bölgemi toparlamak ve sıkılaşmak için yapıyorum gerçekten çok işe yarıyor. Bir de yapabiliyorsanız her gün en az 30 dk yürümenizi tavsiye ederim. Bol bol emzirin emzirmek çok fazla kalori yaktırıyor. Şok diyetlerden, zayıflama çaylarından uzak durun. O kiloları nasıl 9 ay da aldıysak öyle de yavaş yavaş vereceğiz. Rahmin toparlanma süreci bile 6 ay sürüyor. Siz sadece emziriyorum diye aşırı yemekten kaçının bu yeterli.