Emzirme başlangıcı çok sancılı

deniznehir2018

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2018
1
0
1
43
Merhaba, araniza yeni katıldım.
Bebeğin 10 günlük. Emmeye basladigi ilk 20-30 saniye çok sancılı oluyor sonradan sadece karıncalanma hissediyorum. Doktor göğüs uçlarının kasıldığını, zamanla geçeceğini söyledi. Ne zaman gecegi konusundada bir bilgi bulamadim. Bu durumu daha önce yaşayan ve bu ağrıya daha hızlı çözüm bulan oldumu? Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

Allah anali babali büyutsün bebeginizi.ilk donemler cok zor oluyor gercekten benim yara olmustu ben her emzirmeden sonra silip kuruluyor krem süruyordum emzirmeden krem kalintilarini silip bebegimi o sekilde emziriyordum bir videoda gormustum emzirmenin tam anlamiyla güzelligini 6. Haftadan sonra anliyorsunuz denilmisti gercektende oyle oluyor yani kirkiniz cikana kadar vucut hem toparlaniyor hem alisiyor artik acimiyor..

Merhaba. Sağlıkla, hayırla büyütün. Umarım doktorunuzun dedigi gibi zamanla geçer. Ama çok uzun süre bu acıyı yaşamaya da hazirlikli olun.

İlk haftalarda ben de benzer bir acı hissediyordum, çok sürmedi emzirme yaraları oluştu ve 6 ay kurulanmak için havluyu bile degdiremedim acısından.

Şimdiden önlem almak icin emzirme sonrası zeytinyağ sürün meme uçlarına. Nemlendirmek diyorlar ama bu yanlış algılanıyor, nem mantara sebep olur, daha beter acı cekersiniz. Emzirme sonrası gogsun kuruyacak kadar havalandırılması, ardindan yağlanmasi gerekir. Yağ yerine kremler de var, yıkamadan kullanılır diyorlar ama zeytinyag varken minicik bebeğe gereksiz kimyasal. Benim aklım çok sonradan başıma geldi, bir süre kremleyip yıkamadan emzirmeyi deniyordum. Deniyordum çünkü bebeğim silikon uçsuz emmiyordu. Yani o acı tadı alınca neden emsin değil mi :) Bunu o zaman neden hiç düşünemedim bilmiyorum. Keşke anneligime her konuda müdahale etmeye çalışan insanlar biraz da böyle konularda konusabilseymis :)

merhabalar benim bebegim 10 haftalik. ilk bikac hafta dediginiz gibiydi.bebeginizi memeye dogru bi sekilde tutturursaniz sadece karincalanma hissi olur.yara olmadan emzirirsiniz.internette videolar var mutlaka bakin.memenin kahverengi kisminin buyuk bir kismini agzina almasi gerekiyor.sadece ucunu emerse hem az sut gelir hem de meme uclariniz surekli yara olur.dogru tutturursaniz 40iniz cikinca alismis olursinuz. :)

Banada doktorum 3 ay demişti gerçekten öyle. 3 ay sonra birşey kalmadı. Zamanla sizinki de geçecektir.

Lansinih diye bı krem var gerçekten çok etkili ben ilk çocuğumda bilmiyordum 2. De annem duymuş almıştı ve gerçekten ne yara ne ağrı hiç birşeyim olmamıştı

Back
X