• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emzirme kampı yapmaya calısıorum

Lale Ozcan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2017
69
30
3
29
Kızlar dünden beri emzirme kampı yapmaya calısıorum :anne:ondan düne kadar geceye doğru sütüm bitio die 90-120 cc mama verip yatırıodum ama dün sadece emzirdim bugünde uğrastm ama uyumuo :KK46:bi türlü bende sadece gece uyuyorum gündüz hic dinlenemiorum sürekli ayaktayım sıvı olarakta en fazla 2 litre su iciom ama bi türlü artmıo sütüm bebeğim 4 aylık en az 1 yasına kadar emzirmeyi düsünüodum böyle giderse napacağımı hic bilmiorum her seyi denedm stell tealar hurmalar incirler tarcınlar yok artmıo bu yüzden cok stresli ve sinirli oluorum mama wermek o kadar canımı sıkıo ki günde bi kerede olsa...

Mama vermen dünyanin sonu degil sütün yetmiyorsa yetmiyor kendini bukadar heba etme. Cocuguna bol bol memeni agzina ver sütün artmasi icin ve bazi kisiler balik sütün cogaltdigini dedi ve rezene de cogaltir bir dene bunlari

Mama vermede bir sorun yok dolayısıyla mama veriyorum diye canını sıkma boş yere. Emzirme kampını bende yaptım ve çok şükür başardım. Sadece biraz sabır ve bolca dinlenme.

Vazgeçme bebeğinle yapışık yaşa yalnız emzirme kampında rahat olman ve uyku da çok önemli...ağlaması sütünün yetmemesinden kaynaklı olmayabilir...ten tene temasla emzirmeyi dene....

Yalnız yine söylüyorum rahat olman çok önemli...4 ay bebeklerin memeden uzaklaşabildikleri bir dönem olabiliyor geçici olduğunh unutmadan bebeğini emzirmenin keyfini çıkarmaya çalış...

Enzirme konusunda tonlarca sıkıntı yaşamış ama yılmadan 25 ay dolu dolu emzirebilmiş bir anne olarak konuşuyorum....

Panik yapma. Stresi azalt suyu 3 lt'ye cikar. 2 lt az. Tecrubeyle sabit. Her galaktagog her annede ayni etkiyi yapmiyor. Arastir 2-3 gun sureyle farkli cesitler dene. Kefir bana iyi gelmisti mesela ama en iyi gelen sey stres kontrolu.

Bak simdi canim napcaksin hemen anlatiyorum. Ben iki mememden kan damlaya damlaya anca 25 30 sut cikariyodum ilk zaman. Sonra artti su an 8 aylik hala da emer.. Hemde araya alerji olayi girdigi halde iki cesit besin yedim yine de birakmadim sende birakma.
Yenilcek icilcek ne varsa ye ic. Tere, malt, beyaz dut kurusu en onemlisi. Tahin bal sut mix yap vs.
Gelelimm hem emzirip hemde mama verme olayina. Mamayi emzirirken memenin arasindan siringayla yavas yavas vereceksin. Sut sanip emicek, emdikce sut gelecek..
:KK46::KK46:
Evet kabul 120 lik mamayi 5 ml lik siringayla vermek cok da kolay degil, evet hatta deli isi. Ama bebisine deger.
Zamanla sutunun arttigini gordukce iyi ki diceksin. Ben boyle yaptim, hic biberon vermedim.
Hadi sana kolay gelsinn :KK37::KK37:

Panik yapma sabret
Salata su ve uyku süt yapıyor
Malt içecegı hummana incir serbetli tatlı yemedıgım ıcmedıgım sey kalmamıstı
Ne zamankı salataya dadandım ilikli kemık suyuyla corba içip uyudum ozaman fışkırdı sagmak zorunda kalırdım
Sabret uzulme sutum yok deme

Ayrıca mama versende hıc bırsey olmaz üzülme

Kızlar dünden beri emzirme kampı yapmaya calısıorum :anne:ondan düne kadar geceye doğru sütüm bitio die 90-120 cc mama verip yatırıodum ama dün sadece emzirdim bugünde uğrastm ama uyumuo :KK46:bi türlü bende sadece gece uyuyorum gündüz hic dinlenemiorum sürekli ayaktayım sıvı olarakta en fazla 2 litre su iciom ama bi türlü artmıo sütüm bebeğim 4 aylık en az 1 yasına kadar emzirmeyi düsünüodum böyle giderse napacağımı hic bilmiorum her seyi denedm stell tealar hurmalar incirler tarcınlar yok artmıo bu yüzden cok stresli ve sinirli oluorum mama wermek o kadar canımı sıkıo ki günde bi kerede olsa...
Gündüz neden sürekli ayaktasınız ? Emzirme kampı kurallarına göre Bebekke beraber sizinde uyumanız dinlenmeniz gerekiyor . Gündüz dinlendiğinizde arttığını fark edeceksiniz

Bol sut bol yesillik ,tahin ve kimyon sutunuz artar

Benim sütüm hiç olmadı bir tatlı kaşığı kadar bile çıkmıyordu üç ay uğraşdım çatladım resmen olmadı üstelik bebeğim kolik ti çok gazlıydı gece gündüz kucaktaydı bütün mama çeşitlerini denedim zor günlerdi

Canim banyoda sicak suyla bol bol masaj yap memelerine havlu isitip koya bilirsinde. Laptamilin sallama caylarindan denemek amacli ebemiz vermisti inanilmaz sut yapti bende sende bi dene istersen canim. Ayrica bulgur yesil sogan bunlar da cok sut yapar bol bol yemeye calis ilk 1 hafta benimde sutum cok azdi simdi 1 yasin da kizim hala emiyor. Hic mama vermedim 6 aya kadar.

Back
X