Doğuma Hazırlık Emzirme Korkusu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Pntnsrc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2021
42
20
38
30
Merhaba iyi gunler 8 aylik hamileyim ve hamileligimin basindan beri tek dusundugum konu emzirme. 38+4 oldugumda sezeryan olacagim gun belirlendi. Ama sütüm gelecek mi? Bebek emecek mi? Süt gelsin diye hemsire gogus ucunu sıkıyormus sanirim.. evet bebek emsin istiyorum ama kendimi bildim bileli huylaniyorum gogusumden. Yardimci olursaniz aşamalardan bahsederseniz cok sevinirim. Tum hamileligim bunu dusunmekle gecti ve geciyor.

Sen o gün gelsin inan onu unutursun hahaha copxopcop emecek.
Hic sorun yok görüşün otomatikman sut ile dolmaya başlayacak,hemşirenin sıktığını bilmiyorum açıkçası bende öyle birsey olmasi bebeğim ilk açılışı yaptı... önce su gibi de gelebilir sıklıkla emzireceksin. Hatta göğsün sut ile dolarken ağrı olacak yani değişik bir ağrı ama diyeceksin bebeğimi emzirmeliyim az rahatla

Umarim oyle olur ya sende mi sezeryan dogum yaptin hemen geldi mi sütün?

Hiç endişe etme sütünün geleceğine bebeğini besleyeceğine inan. Sütün üretimi aslında beyinde başlıyor. Bende sezaryen doğum yaptım odaya getirdikleri anda hemşire geldi sıktı sütüm geldi o an emzirmeye başladım bebeğimi. 3 gün sonra göğüslerimin haline çok şaşırmıştım, çok büyüyüp ağırlaşmışlardı. Tabi bu sonradan geçiyor normal düzeye geliyor ama kötü düşünmeye hiç gerek yok, plesanta vücuttan ayrıldığı an vücut bebeğin doğduğunu algılayıp sütü salgılıyor

Hemsirenin sıkması nasıl birsey canım ya ucunu mu sıkıyor ama cok korkunc bisey nasıl dayanılır ki o acıya

Hemsirenin sıkması nasıl birsey canım ya ucunu mu sıkıyor ama cok korkunc bisey nasıl dayanılır ki o acıya
Hayır canım ucunu sıkmıyor acımıyor da zaten :) ben aslında sıkacağını bile bilmiyordum ameliyattan sonra odaya getirdiler sarhoş gibiydim zaten anestezinin etkisinden farkına bile varmadım. Kahverengi kısmından sıkıyor bakmak için direk ucuna dokunmuyor zaten o şekilde süt gelmez emzirdiğinde sende anlayacaksın. Bebeğinin de yalnızca ucunu değil kahverengi kısmı ağzına alarak emmesine dikkat etmelisin yoksa bebek emsede süt gelmez ağzına, sende sütüm gelmiyor zannedersin

peki ben cok huylaniyorum ya simdiden sıkayım mı ucunu yani deneyeyim mi yoksa dogumu mu bekleyeyim?

Umarim oyle olur ya sende mi sezeryan dogum yaptin hemen geldi mi sütün?
İlk doğumunda yenidogqn hemşire normal hemşire doktor vs vs vs hepsi başımda ama bi baktım kizcemi kucağımda göğsümden emzirmeye çalışıyorlar. Yani bebeğin annenin göğsünü kavranması önemli sana ne anlattılar yanlış anlatmislar ve sende olmayan şeylerin korkusuna bürünmüşsun:)))
Ikinxi dogumun malum pandemi bu sefer kafam Leyla degil bilincim acik çıktığım için covid sebebi ile genel anestezi olmadım çoğu hastanede bu riski almıyor olası bi durun olmasın diye esim kizcemi kucağıma verdi emzirdim olay bu diğer kulüp üyemizin dedigi gibi tutus pozisyonu bebeğin göğsü tam kavranması vs bunlar önemli. Huylanma gidiklanma vs olmaz çünkü evladın yani çok başka his . Hatta sutun geldikçe göğsüne bi his yerleşecek bebeğin uyuyor olsa bile emzirmek icin kucağına alacaksin o misal

peki ben cok huylaniyorum ya simdiden sıkayım mı ucunu yani deneyeyim mi yoksa dogumu mu bekleyeyim?
Şimdi sıksan da süt gelmez ki, istersen dene ben denemiştim ama bazen beyaz sıvı haricinde gelen bişey olmamıştı, doğumdan önceki gelen sıvıyla sütün alakası olmuyor pek. Doğum yaptığın an kolostrum denilen sarımsı süt direk iniyor memeden. Huylanmak falan aklına gelmez o an zaten yalnızca bebeğine odaklanacaksın, hiç kafada kurulduğu gibi olmuyor o anlar çok başka. Oluruna bırak, herşey güzel olsun inşallah

Anladim cok tesekkur ederim

Oyle mi valla cok sagol ya icime su serptin

Oyle mi valla cok sagol ya icime su serptin
Rica ederim hayırlı doğumların olsun inşallah Emzirme konusunda extra önemli bir tavsiyede bulunayım yanına mutlaka göğüs ucu kremi ve de koruyucu kapak almalısın. Meme ucu alışık olmadığı için ilk günden sonra çatlama ve yara olma ihtimali yüksek oluyor, emzirirken çok acıyor böyle olunca. Ben gümüş göğüs kapağı kullandım hastaneye götürmemiştim 2. günden acımaya başladı sonra taktıkça düzeldi mutlaka öneririm

O kişi benim afedersin eşim bıle dıkkat ederdi huylanıyorum dıye ama asla huylanmadım kızımdan aksıne hoşuma gıttı ne huylandım ne uzaklaştırdım Buda annelikle verılen bır ozellık galıba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…