Emzirme mi? / Sağma mı?

anyone12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2024
21
7
1
33
Merhaba sevgili anneler,
Henüz 50 günlük anneyim bebeğimi hiç emziremedim. En baştan beri sütümü sağıp veriyorum. Açıkçası bu yöntem beni şu anda zorlamıyor. Sütü sağıp dolaba atıyorum kızım acıktıkça ılıtıp veriyorum.
Lakin burda tüm anneler bebeklerini memeye döndürmeye çalışıyor. Bunun nedenini çok merak ediyorum. Ten tene temas mı, emzirmenin daha pratik olması mı, süt sağmanın sterilizasyon vs süreçlerinin uzun olması mı?
Emzirme olayının üstüne gitmediğim için pişman olmak istemiyorum. Emzirmenin sağmaya göre iyi yönleri nedir sizce ?

Emzirmek anne ile bebeğin arasındaki bağı kuvvetlendiriyor. Bebişler sadece doymak için değil, güvende hissetmek ve duygularını regüle etmek için de emiyorlar. Meme reddi olan bir bebeği memeye döndürmek de zor oluyor. Ben hep emzirip hiç sağmadığım için o kısma yorum yapamıyorum. Gelecek cevapları merak ediyorum.

Ben her ikisinide tecrübe ettim .Emzirmede her istediği yerde istediği kadar emiyor. Sadece açlık değil sakinleştirmeye de yariyor. Ten tene temasla güvenli bağ kuruluyor.
Sağma işi ayrı bir meşakkat gerekiyor. Bebekle ilgilenmekden sagmayla zaman ayıramayıp aksatmak zorunda kalıyorsun ister istemez. Bu sütün azalmasına neden oluyor zamanla az çıkıyor birazdaha bekleyeyim diye giderek sağma zamanları ve süreleri azalıyor ve bitiyor. Biberon temizleme sagdigin sütü saklama falan hepsi zaman.
Emzirmeyi 3. Bebeğimde tecrübe ettim. Ve gerçekten muhteşem geldi bana. 32ay doya doya yaşadım ve bitti. Bitirmemde yavas yavaş oldu pat diye bırakamadım bukadar emzirmek için ugrasmisken.

Anne bebek arasındaki bağı kuvvetlendirmek için hem de sütüm kesilmesin diye sağmayı sevmiyorum momcozy kullanıyorum en iyilerinden ama o bağ oluşsun istiyorum sütüm var çünkü

Merhaba sevgili anneler,
Henüz 50 günlük anneyim bebeğimi hiç emziremedim. En baştan beri sütümü sağıp veriyorum. Açıkçası bu yöntem beni şu anda zorlamıyor. Sütü sağıp dolaba atıyorum kızım acıktıkça ılıtıp veriyorum.
Lakin burda tüm anneler bebeklerini memeye döndürmeye çalışıyor. Bunun nedenini çok merak ediyorum. Ten tene temas mı, emzirmenin daha pratik olması mı, süt sağmanın sterilizasyon vs süreçlerinin uzun olması mı?
Emzirme olayının üstüne gitmediğim için pişman olmak istemiyorum. Emzirmenin sağmaya göre iyi yönleri nedir sizce ?
En başta kolaylığı. Gece uyandığında açın memenizi koyun bebeği de. Sarılarak yatın 🥹 dolaptan sütü al,ısıt,ver bilmem ne uzun iş. Ve pompa ile uğraşamazsınız ilerde. Çünkü hareketlenecek sağa sola gidecek falan
Pompaya yeterli vakti ayıramazsınız
Ten temasından bahsetmiyorum bile… o bambaşka bir duygu.
Her an heryerde emzirmek çok kolay.
Ama bebeğiniz için herşeyğn en iyisini siz bilirsiniz yine de 🌸

Emzirmek daha kolay, pratik ve hijyeni sağlamak açısından da neredeyse sıfır zahmet. Çocuğu sakinleştirmesi, bağ kurmaya katkısı da artılarından. Ben de bir aydan fazla sağarak verdim meme reddinden dolayı, çalıştığım bir zaman dilimi de oldu.

Back
X