Emzirme Ödeneği Alıyor musunuz? Bilgilendirme!

Paradise

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2007
1.436
3
116
İzmir

Bir yazı okudum , emziren annelere çalışmasa bile eşi SGK'lı ise 75 liralık bir para ödeniyor. Pek çok kişinin böyle bir ödenekten haberi yok Çok büyük bir meblağ sayılmaz ama yine de almak lazım tabi.. Para paradır devlette borcunuz olmasın da alacağınız olsun Zaman Gazetesinde yayınlanan haberde,
5510 sayısı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 16'ncı maddesinin üçüncü fıkrasına göre doğum yapan sigortalı kadına ve sigortalı erkeğin sigortasız eşine 2010 yılı fiyatlarına göre 75 TL ödenek veriliyor.
Doğumla ilgili emzirme ödeneğinden yararlanmak için sigortalının iş yerinden alınacak Vizite kağıdı, doğum raporu ve bebeğin nüfus cüzdanı ile birlikte SGK müdürlüklerine başvurmalısınız. Ödemeler ise belgelerin SGK müdürlüğüne müracaatı müteakip PTT aracılığıyla sigortalıya gönderildiği yazıyor. Haberi olmayan anne adaylarına, taze annelere duyurulur efenim. Kanunun gerekli maddesi ise burada

Son düzenleme:
ayy başlığı "eemzirme önlüğü alıyor musunuz" diye okudum iyimiiii :60: ahahah

doğurduktan sonra alıyorsun benim bildiğim çoğu kişide alıyor

doğurduktan sonra alıyorsun benim bildiğim çoğu kişide alıyor

tabiki emzirirken alıyorsun.. biçok kişinin haberi bile yok böyle bişeyden neyse ki bizler araştıran bilen bildiklerimizi birbirimizle paylaşan birbirimizi bilgilendiren insanlarız..

evet ben almıştım 75 tl idi.ama bize vermiyolar eşin gidiyo doğum belgesiyle, sigortadankağıt alıyo sonra postaneden alabiliyosun.yani bana öyle olmuştu.belki sizde farklı olmuştur..
çok iyi yapmışsın bilgilendirmekle valla çoğu kişinin haberi yok bundan...

Son düzenleme:
tam olarak nasıl bi ödenek.. nereden alınıyo ve ne kadar.. 4 aylık bebeğim var... hiç bişey almıyorum ben... :S

Yazıyor İşte Canım

"Doğumla ilgili emzirme ödeneğinden yararlanmak için sigortalının iş yerinden alınacak Vizite kağıdı, doğum raporu ve bebeğin nüfus cüzdanı ile birlikte SGK müdürlüklerine başvurmalısınız. Ödemeler ise belgelerin SGK müdürlüğüne müracaatı müteakip PTT aracılığıyla sigortalıya gönderiliyor."

bu yazıdan anladığım kadarıyla sigortariliyor657 li memurları kapsamıyor sanırım değil mi

bu yazıdan anladığım kadarıyla sigortariliyor657 li memurları kapsamıyor sanırım değil mi

Açıkçası Çok Net Bir Bilgim Yok Ama 657li Kamu Çalışanları da Artık SGKlı Olduğu İçin Belki Olabilir Bunu Çalıştığınız Kurumun İnsan Kaynaklarından Öğrenebilirsiniz

Back
X