emzirme problemi

tugbaksu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2014
326
86
43
Arkadaşlar benim 2,5 aylık bebeğim var emziremedim sütüm kesilmek üzere. Şimdiye kadar sağdım verdim ama o da bir yere kadar iyice azaldı neredeyse bitmek üzere sıka sıka zor geliyor bir damla. Yapabileceğim birşey var mı bu saatten sonra sizce yoksa pes etmeli miyim. 2 aydır uğraştım bebek sarılık olmuştu biberonla mama verdirdiler hastanede bebek meme almamak için direndi. Ben uğraştıkça kayınvalidem engel oldu kaşıkla bebek doymuyor sarılık ağlatmayın bebeği göbek fıtığı olur diye emzirmeme engel oldu. Benim de psikolojim bozuldu sütüm azaldı zorla bugüne geldim sağarak ama bitme noktasına geldi sizce tekrar çoğalır mı? Benimle aynı durumda olanlar veya fikri olanlar yardım etsin lütfen. .

Benim oğlum da 2 aylik şu an bizde emme sorunu cektik.dogdugunda yavrum 4 gün kuvezede yatti solunumdan dolayi.Emmeyi unutmasin diye gittim sürekli emzirdim ama orda biberon verdiklerinden eve çıkınca tutmadı memeyi.Ama annemle vazgecmedik zorla vermeye calistik.Emerken kasikla su verdik suyu içim derken tuttu memeyi sonra alisti :-)

Ben ömür boyu onun boşluğunu hissedicem sanırım bu konuda. Eşim de destek olmadı çok sıkıntı çektim. Annemle uğraştık ama kayınvalidem her seferinde kızdı fırçaladı bebeği ağlatmayın diye o psikolojiyle ne süt kalır ne emzirme isteği :(

Tugbaaksu kimseyi dinlemeyin emzirmeye devam edin. 3 . aydan sonra bebegin çenesi çok güçlenmiş oluyor,memeden çok rahat sut çıkarabiliyor. Sarılık tehlikesi de geçti artik. Ne kadar emse kardir.bol su , rezene çayı, ayva incir kompostosu, saracoglunun incir havuç kürü, dereotu, hiçbirşey yapamiyorsan kuru borulceyi haslayip te. Humana still tea, milupa still tea, lactabol bunlar hep sana yardımcı olur. Dinleme kayınvalideyi. Nedense bu donemde hepsi destek olacağına köstek oluyor. Dondur dondur emzir. Gak deyince emzir gül deyince emzir. Öyle boyle 6 ayı devirdim, artık daha da rahat olduğumdan bebe de güzel emdiginden sürüm arttı. Bebegin için sabret sık dişini biraz.

Bebiş alışmadı ki memeye! Biberona o kadar alıştı ki memenin emilmesi gereken bişey olduğunu algılayamıyor şimdi ağzünda boş boş tutuyor. Alıştırmaya çalıştığımda köstek olan çok oldu onlara neydiyse 2 ay sağarak verdim ama bebek emmeyince çekildi sütüm bir sağmada yarım saat sağıyorum ama 2-3 damla süt geliyor. Denemediğim şey kalmadı sütü geri getirmek için bugün bile çemen otu ısırgan karışık anne bebek çayı aldım ama yok bitmiş. Kısmet artık ben elimden geleni yaptım umarım ikinci bebeğimi emziririm!

Bebiş alışmadı ki memeye! Biberona o kadar alıştı ki memenin emilmesi gereken bişey olduğunu algılayamıyor şimdi ağzünda boş boş tutuyor. Alıştırmaya çalıştığımda köstek olan çok oldu onlara neydiyse 2 ay sağarak verdim ama bebek emmeyince çekildi sütüm bir sağmada yarım saat sağıyorum ama 2-3 damla süt geliyor. Denemediğim şey kalmadı sütü geri getirmek için bugün bile çemen otu ısırgan karışık anne bebek çayı aldım ama yok bitmiş. Kısmet artık ben elimden geleni yaptım umarım ikinci bebeğimi emziririm!
Öyle dusunmeyin pesde etmeyin.. Bende doğumdan bi ay sonra bi gece asidi kanamayla hastaneye kaldirildim kürtaj oldum narkoz aldim emzirme hemen dedi doktor o şutu çekip artik içim acidi o an bebeğinin riskini atiyorum diye.. O kadar kani görünce korkudan benim sutumde kesildi.. Hem de bir gecede.. Tek damla geliyordu bebeğim agladi acikti diye o sora mama takviyesi yaotim.. Humana steel tee iairgan cayi kimyinku rezene üstüne birde dutlu incirli bi karisim yaoti Esim.. İki gün sonra geri geldi sütum.. Sende dene birde 3-4 litre su içtim günde.. Bnmde bebeğim biberona alismiati ben hastanedeyken oyuzden çok hafif çekiyordu sut gelmiyordu biraz acikmasini bekledim birazda uykuluyken emzirdim o emerken bende siktim göğsünü sut gitsin aksin diye pompayla çektim o her içtikten sonra.. Öyle öyle bir ay geçti. Şimdide mama desteği aliyo ama önce beni emiyo hiç yoktan iyidir. Birde kimseyi dinleme.. Dutlu incirli karisim bi harika her içtiğinde sütun artiyi

Hepsini bende denedim. Daha dün bile çemem otu ısırgan özlü anne bebek çayı aldım giden sütü getirmeye çalışıyorum. Bugün de emzirmeye çalıştım ama süt gelmeyince emmek istemedi kızım hayırlısı artık oluruna bıraktım. .

Bu arada siz de mi öğretmensiniz? Size de geçmiş olsun zor şeyler yaşamışsınız.

Back
X