emzirme sonlandırma lütfeeeenn yardım edin

ipek1903

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2012
15
0
36
Kütahya
mrb hanımlar lütfen yardım edin
9 aylık kızım var göğsümü dişi ile yardı ve yara çok büyüdü acı çekmeme rağmen 5 gün emzirdim ve dişleri yaranın içine temas ediyordu. hemen doktora gittim ama fayda yok yara gittikçe büyüyor.doktor da emzirmeden ayırmamı söyledi. kızım bir taraftan kendi ağrım bir taraftan delirmek üzereyim. benim sütüm hep fazlaydı kızım emerken bile sağıyordum. şu an göğsüm patlamak üzere ne yapabilirim çok ağrı çekiyorum
kızıma gelince hiç bir zaman mama kullanmadım ek gıdaları da fazla almak istemedi sütüm yettiği için şimdi tam bir bocalamanın içindeyim
ek gıdalar mamalar ne kadar verilmeli örnek beslenme tablosu var mı netten bakıyorum ayrıayrı şeyler siz tecrübeli anneler ne dersiniz BANA VE KIZIMA YARDIM şimdiden teşekkürler

geçmiş olsun cnm... canının ne kadar yandığını tahmin edebiliorum...
sütünü sağıp biberonla ver, veya sütünle mama yap...
maşallah bebeğin 9 aylık olmuş.... bu sorunla bebek çok küçükken karşılaşanlar ve artık göğsü açık yara olduğundan emzirmeyi sonlandıranlar var malesef....
ek gıdalara geçmişsinizdir heralde.. sütünü sağ, aralarda günde 500 ml geçmeyecek şekilde biberonla ver... sütüm var dediğin için böyle söylüyorum... olmasaydı mama içirecektin bebeğine... kahvaltı da bulamaç yapabilirsin... sütünün içine peynir, bebe bisküvisi, ceviz içi, yumurta katıp onu yedirebilirsin.. onu sevmezse, tek tek küçük küçük ağzına verirsin.. onu da yemezse, kahvaltı mamalarından yaparsın küçük bi kaseye onu verirsin... öğlen uykusuna yatmadan önce sağdığın sütü, bebek içebileceği kadar biberonla verirsin.. o doyunca içmek istemez zaten... uyanınca, tarhana veya yoğurt çorbası, içine minik minik ekmekler doğrayıp yedirebilirsin... ara öğünde yoğurt, meyve püresi, verebilirsin... kendi sıktığın meyvenin suyundan verirsin.... yatarken de,kendin muhallebi yaparsın evde, o tok tutar ve genelde bebişler muhallebiye bayılırlar... yeme durumuna göre, katı veya sulu bi şekilde hazırlarsın muhallebiyi... hafif akışkan olsun ama... daha tok tutar... gece uyanınca da tekrar biberonla besliceksin... ben 2 çocuğuma da 7. aydan itibaren bu şekilde verdim... miktarlarını kendisi ayarlar zaten...istemezse zorlama... kolay gelsin cn<m

Son düzenleme:
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim vakit ayırıp yazmıssınız allah razı olsun kızım az da olsa alıştı sayılır sorun bende göğsüm hala inmedi süt var ve sertleşti doktor süt kesme hapından bir daha yutmamı söyledi ama hala inmiyor ve çok ağrım var ne yapmam lazım Lütfen böyle durumu yaşayan anneler yardım edin

Back
X