emzirme sorunu

hippotalamus

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2016
15.730
66.690
518
İyi akşamlar kk..
Doğum yapalı 1.5 ay oldu. İkinci bebeğim. . Arada sırada göğüslerim sızlayıp ağrı yapıyor. Ayrıca ateş te yapıyor. Buda bir dert ama asıl derdim göğüs uçlarım.. şu anda sadece uç kısımlar çiğ et gibi.. pespembe.. elim değse çok ağrıyor birde üstüne emziriyorum.. her emzirme işkenceye dönüştü. Çok vicdan azabı çekiyorum. İstemeye istemeye bebeğin ağzına meme veriyorum. Nerdeyse ağlıcam ama bir süre sonra hafifliyor. Emzirme bitiminde de sızlıyor. Krem kullanıyorum, koca karı yöntemi kuyruk yağı pişirip ılık ılık göğüs ucuma koydum. Ama bu çözümler geçici. Başına gelen var mı? Doktora mı gidim? Birde hangi birime gitmem lazım? ?

Öncelikle geçmiş olsun, bebeğiniz ve size sağlıklı Mutlu günler...
Dermotolojı veya cildiyle bölümüne görünün derim
Ve göğüs kalkanı kullanmanızı tavsiye ederim... Çok faydasını göreceksiniz

Geçmiş olsun göğüste ağrı ve ateş için muhakkak doktora gitmelisiniz.

Göğüs ucu için ben bir krem kullandım hemen geçiriyor ve bitkisel krem varken de emzirebilirsin bebege zararı yok

Kremin numunesi kaldı bende şimdi bakıp adını yazacağım
bu kremi kullandigimi doktoruma da söylemiştim sorun yok dedi..

Lansinoh göğüs ucu kremi

Büyük ihtimal emzirme şekliniz yanlış. Bu yüzden acı duyuyorsunuz. Bebeğin ağzına memenin bütün kahverengi kısmını vermeye çalışın sadece ucunu tutturmayın.
Tam anlatabildim mi acaba
Bide uçlarını acık bırakın bolca.
İnşallah biran önce acıdan kurtulup bebeğinizi emzirmenin keyfine varırsınız.

Mastit olmussunuz galiba. Bebeginiz goguslerinizi bosaltamiyor olabilir. Arada sagin. Ilik havluyla kompres yapin.
Sutyen giymeyin.

O acı çok kötü yaaa , offf birden kendimi hatırladım
Doktor bana krem vermişti , geçti hemen
Çok geçmiş olsun , bebeğinizi Güle güle büyütün .

Bende o kremi kullanıyorum. İlk zamanlar olmadı şimdi başladı. Hem ikinci çocuğum. Onda da ilk zamanlar çok ağrımıştı sonradan geçmişti. Bunda ilk zamanlar olmadı yeni başladı.

Mastit olmussunuz galiba. Bebeginiz goguslerinizi bosaltamiyor olabilir. Arada sagin. Ilik havluyla kompres yapin.
Sutyen giymeyin.
Sütyen kullanmıyorum. Göğüslerim hafifledi ama uçları hala ağrıyor. Bu göğüs ağrısından sonra başladı ondan o konuya da değindim.

Sütyen kullanmıyorum. Göğüslerim hafifledi ama uçları hala ağrıyor. Bu göğüs ağrısından sonra başladı ondan o konuya da değindim.
Gogus ucu yarasi degil sizin su anki durumunuz. Lansonoh fayda etmez malesef
Ben de yasadim iki cocugumda da o sutleri bosaltmaniz sart. Ilk emmeye basladiginda sert olurdu yerlere vururdum ayaklarimi emdikce acisi azalirdi.
Gogus ucu yarasinda ise emmeye devam ettikce aci artiyordu.

Göğüs kalkanı tam olarak ne işe yarıyor?

Göğüs kalkanında ise akan sütü biriktirebiliyorsunuz.

Bir kaç dolumdan sonra bunu tek kullanımlık süt poşetlerine koyup buzluğa atarsanız buyrun size hazır sağılmış süt. Ben 6 ay evdeyken çok çok az süt sağdım. Hep bu akan sütleri biriktirdiğim için bi buzluk dolusu sütümüz olmuştu. Sitenin marketine günlük taze anne sütü bi ithal edebilirdim yani.

Ayrıca göğüs ucunuz deforme olursa kalkan sayesinde meme ucu açıkta kalacağı için hem hava alıyor, hem de sürdüğünüz krem üzerinde kalıyor peddeki gibi uçup gitmiyor..alıntıdır

Göğüs hava aldığı için nemli kalmıyor yara daha çabuk iyileşiyor ve gögüsüme elim değse acıyor dediniz ya işte o kalksn Onu da koruyacak

İlk defa duyuyorum. .süper bişiymiş..bi netten araştırim.

Bebek emmeyi bitirince cin parmağınızı ağız kenarına sokun memeyi öyle bıraktırin. Bebek emerken çıkartınca vakum etkisi yapıyor ve göğüs uclariniz yariliyor olabilir. Anlatabildim mi bilmiyorum ama. Emzirdikten sonra anestol pomat surebilirsiniz acisi dinsin diye doktorum söylemişti. Ateş ve ağrı için ilik havlu koyun biraz daha büyuyunce tam cekip bitirir sütü de sanırım şimdi tam bosaltamiyor.

Aventin gogus kalkanini alin delikli kalkani kullanin gun icinde meme baslari hava aldikca iyilesme hiziniz articaktir ayrica her emzirme sonunda sutunuzu meme basina surun o sekilde kullanin extra lansiroh da kullanin emzirme sirasinda silmeniz gerekmiyor

Sağın sütünüzü arada biberonla vermeye çalışın,büyük ihtimalle bebeğiniz sütünüzü tam boşaltamıyor.Tüm kahverengi halkayı bebeğinizin ağzına verin.sadece ucunu değil.ılık duş iyi gelir sık sık yıkanmaya çalışın.göğüslerinizi bebe sabunu ile yıkayın bol bol da havalandırın, nemli kalmasın.Şayet bebeğiniz sorun çıkarmazsa bir süre göğüs ucu kullanın.göğüs ucu ile emzirin.Aventin vardı onu kullanmıştım bir süre.
Geçmiş olsun sağlıkla büyütün bebeğinizi.

Lansinoh göğüs ucu kremi ve kuruyana kadar açık bırakıyordum böylece geçti. Ama ateş varsa mastit, o ayrı bir durum. FARKlı pozisyonlarda emzirerek boşalmasını, tıkanmış damarın açılmasını sağlayın. BIR de sıcak havlu ile kompres sonrası emzirmek iyi geliyor. İnsan acıdan emzirmek istemiyor ama ancak emzirerek geçiyor. Geçmiş olsun...

Son düzenleme:
Herhalde sütünüz toplandi iyice akamiyor ondan ates gibi yaniyor. Gögsünüzün üstüne buz koyun acisini hafifletir ve sütünüz cok ise nane cayi icin ama cok cok az cünkü sütü kesiyor birazcik sütün tadinida degistiriyor. Ama sütün zaten cok degilse sakin yapma bunu yada en iyisi hic yapma nane cayini icme o sütün vebalina girmek istemem.... cok gecmis olsun saglikla büyüt yavruna ve gögüs uclari ve etrafina kendi sütünden sür biraz ve acik tut kurusun üstünde

Göğüs ucu çatlak ve yaralari icin , fito kullanabilirsiniz ama emzirmeden önce yikamalisiniz,
Kantaron yağı, tahinin üstteki yagi, ayva çekirdegini suda bekletip jel gibi kivama gelince sürebilirsiniz... ilk tutunca cok ağrı oluyordur geçmiş olsun

Ayrica meme tam bosalmiyorsa emzirdikten sonra sağın tamamen bosalsin hem sütü de atirir...dus alin sicak suda masaj yapin...

Bir Derdim Var bölümüne uygun olmayan konular kapatılmakta ve konu sahibesine uyarı verilmektedir.

Lütfen konuları uygun bölümlere açınız.

Bu konu için uygun bölüm Doğum ve Sonrası'dır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…