emzirme sorunum mu var?

casulet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2009
547
4
118
Denizli
Kizlar kafama cok takılıyor, bi yardim edin.
Oğlum tam 1 aylik, 3600 dogdu, ilk hafta nerdeyse hic sütüm yoktu, mama verdik, süt gelince mamayi azalttik, 15. Gün kontrolde bi baktik sadece 200 gram almış, ben çöktüm tabi, sonra mamayi arttirdik, o hafta iyi kilo aldi, dr sütün arttıkça mamayi azalt diyo, dedigini yapicam ama ben bebeği emziriyorum sonrasında pışpış da yapsam hiç gaz cikarmiyo. Gunde 2 kez mama veriyom istemeye istemeye. 15er dk emziriyom, göğsümü cekmesem daha emecek, çekiyorum ucunu sikinca hala süt geliyo ama öyle çok değil, bi de doğum öncesi göğüs pedi almıştım, hiiiiic gerek bile olmadı. Yarin 1. Ay kilo kontrolü vsr ödüm kopuyo az cikacak diye. Sizce süt mu az oglan mi ememiyo. Ha bi de emdikten sonra sagiyorum bazen, 25 cc anca çıkıyor

bence sütün azdır canım ver sen mamayı çocuk aç kalmasın aynı durumu bende yaşıyorum bende mama vermemek için direndim ama yapacak bi şey yok çocuk emdikten sonra hala aranıyorsa açtır.

bence sütün azdır canım ver sen mamayı çocuk aç kalmasın aynı durumu bende yaşıyorum bende mama vermemek için direndim ama yapacak bi şey yok çocuk emdikten sonra hala aranıyorsa açtır.

Anlamadim ki cnm, emdiktrn sonra hala süt geliyo, ama hiç gaz çıkarmıyor, mama verince böğ yapıyo hemen, şu ilk zamanlar bi geçse....

Sütünüz az demek istemezdim ama bence az çünkü aynı süreci ben yaşadım benim kızımın aldığı kilo kadar almış ama sıkıntı yapmayın benim de ilk hafta yoktu bi göğsümden sadece 25 cc çıkıyordu falan ama benim 40ım çıktıktan sonra ben tek göğsümden 80cc sagdıgımı bilirim. Ha sonra biraz azaldı benim sütüm ama daha çok taze annesiniz. İnşallah bol bol sütünüzün geldiğini göreceksiniz. Bebeğinizi güle güle büyütün.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yaa biz de 80cc leri görürüz inşallah, nasil imreniyorum o sütü fışkıran annelere

Emdikten sonra huzursuz değilse ağlamıyorsa neden mama veriyorsun anlamadım. İlk haftalar gaz çıkarmaması çok normal benim kızım da çok sonra öğrendi gaz çıkarmayı. İlk ay günde ortalama 30-35 gr alır bebekler böyle hesapla bir de kilo alımını. Sütün emzirdikçe artacak ilk ay günde 2 saatte gece 3 saatte bir emzir mutlaka mama verme derim ben

Kilo alımı az dedi doktor ve sağlık ocagindaki ebe, kilo artsın diye mama veriyoz.yetmiyo demek ki deyip geciyolar

Dediğim gibi emzirmeye devam et 2 saatte bir her iki memeyi de 15 er dakika olacak şekilde , tartıya koyarken bezli olup olmamasına dikkat et mesela biz hep bezsiz sadece badi ile tartıya koyuyoruz, diğer süt arttırıcı şeyleri okumuşsundur zaten ilave olarak humana still çay var emziren anneler için ben faydasını gördüm kullan derin. Nerde oturuyorsun bir de sürekli takibe gideceğin iyi ilgilenen sağlıklı bilgi veren bi dr bul kendine. Süt 3. Haftada artar demişti bizim dr sakın mama verme demişti ve dediği de oldu 3. Hafta iyiyce arttı sütüm

Evet kesinlikle ilerleyen zamanda artar sütün. Bak benim şu anda az ama çok olduğu zamanlarda oldu ben o zaman sağmak zorunda kalmıştım emerken uyuduğu için kızım ama artacak merak etme. Bide mama vermeme konusunda evet mama çok zararlı ama kilo alımı konusu çok önemli eğer bebeklerin kilo alımları iyi olmazsa ileride hastalıklara davetiye çıkarmış oluyorsun bak ben öneri olarak şöyle diyebilirim gündüz gerekirse hiç bi iş yapma bütün gün kucağında olsun kızın emzir gece uyumadan bi kez mama yedir biraz rahat uyuyun o da sende. Gece de mama ver uyku arasında ama sütünü mutlaka sağ çünkü gece prolaktin hormonu çok salgılanıyor. Böyle böyle hem cocuğun çok ac kalmaz senınde sütünün artmasına imkan sağlarsın. Humananın çayı bende çok işe yaramıştı bide çok saçma gelecek ama karpuz inanılmaz süt yaptı bende sulu oldugundan mıdır nedir :) benim kızım kılo alamadığında doktor bana o kadar kızmıştı ki ben kızımın kilosunu toplamak için her iki saatte bir 60cc mama yedirmek zorunda kalmıştım 10 gün boyunca sonra toparlayınca sana yukarda anlattığım gibi gündüz hep emzirdim doysun doymasın. Gece de ya emzirdim ya sağdım ya da mama verdim dönüşümlü olarak.

bende martta dogum yaptım
sütüm gelmedi basta bebişim sarılık oldu hastanede yattı hergun sutumu sagıyordum 1 ay sagdım ama anca toplasan 30 cc cıkıyordu
bastan berı bebegım mama ve anne sutu ıle buyudu
su an 3 aylık ve benım sutum arttı sadece anne sutuyle buyyo bebısım
kılo alımıda ıyı bu ay 800 gram almıs
bence uzulme uzuldum ben sutum ıyıce azaldı artıkk mamayı kabullendım ve sutum arttı
stres yapma bencesutun artcaktır emın ol b

valla bende yaptım surekli emzirdim benim bebişimde 1 aylık süt arttırıcı bir sürü şey kullandım olmadı zorlamanın anlamı yok bence süt olmuyosa çocuk niye aç kalsın aynı durumu yaşıyorum şu an

Sağolun kızlar, mamayı kabullenip emzirmeye son hız devam edicez yani, gram gram da kafaya takmamalı sanki yoksa iyice sinir bozuluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…