Bebek Beslenmesi Emzirme süresi hakkında bilgi rica?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

durumLeyla25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2017
121
33
98
Kızlar
Erkek bebeğim var 1aylik oldu önceden zor emzirirken şimdi habire memede kalmak istiyor emip emip kusuyor vermessem kiyameti kopariyo gazını çıkarırken zorlanıyor ve meme aldığı zaman alttan pirtlatiyo üstten çok alttan cikartiyo gazini surekli aranıyor meme istiyor haliyle öyle olunca göğüs yumuşuyor ama göğsüm en azından iki saat dinle ince iyi oluyor farkediyorum kg alimi iyiymiş ama aşı günü tartildik 950gram almış sürekli emzirmemmi lazım Dr iki saatte bir emzir demişti ama bizimki durmuyoki habire emmek istiyor vermeyince kıyamet kopuyo yalancı emzik vereyim dedim onuda ittirdi istemedi deliriyo aşırı sinirli ve gazlı bir bebek

Kızlar
Erkek bebeğim var 1aylik oldu önceden zor emzirirken şimdi habire memede kalmak istiyor emip emip kusuyor vermessem kiyameti kopariyo gazını çıkarırken zorlanıyor ve meme aldığı zaman alttan pirtlatiyo üstten çok alttan cikartiyo gazini surekli aranıyor meme istiyor haliyle öyle olunca göğüs yumuşuyor ama göğsüm en azından iki saat dinle ince iyi oluyor farkediyorum kg alimi iyiymiş ama aşı günü tartildik 950gram almış sürekli emzirmemmi lazım Dr iki saatte bir emzir demişti ama bizimki durmuyoki habire emmek istiyor vermeyince kıyamet kopuyo yalancı emzik vereyim dedim onuda ittirdi istemedi deliriyo aşırı sinirli ve gazlı bir bebek
Valla canım bizdede tam tersi durum var..Benimde bebeğim 50 günlük..hiç aranmıyo öyle..Bizdede gaz sorunu var hiç dopru dürüst emmiyo bebeğim ..Uykulu iken çok sakinken emiyo anca..Gaz sancısı gelince bırakıyo bi daha asla almıyo memeyi..Bu yüzdende kilo alımımız yavaş...Her çocuk farklı davranıyo demekki bu gaz belası yüzünden..Ben o iki saatte bir emzir emzirmeden sonra gazını çıkar gibi kurallara aslaaa uyamıyorum..Çünki bebeğimizle bi düzenimiz yok Gaz yüzünden.Anı yaşıyoruz gün kurtarıyoruz.3 aylık olunca geçer diyolar dört gözle o anı bekliyorum..Wc ye bile gidemiyorum birşeyler atıştırayım diyorum imkanı yok..evi bile temizleyemez oldum..çok bunaldım.Senin ne güzel bebeğinin kilo alımıda iyiymiş bence öyle kurallara takılmadan bebeğinle uyumu yakala..Zamanla inşalah bi düzene girersiniz..dediğim gibi her bebek farklı her bebek kendine özel

Kızlar
özellikle ilk 3 ay (4.trimestr dönemi) bebek ne zaman isterse meme verin, ne zaman isterse kucaginiza alın..size güvenli baglanmasi icin..bu bebegin en buyuk ihtiyaci..meme onun icin sadece yemek degil annesiyle zaman gecirdigi kendini guvenli,huzurlu istedigi ortam..evet cok zor oluyor ama buna deger..zaten biraz buyuyunce dikkati dagiliyor ve siz isteseniz de o okadar sure memede kalmiyor..gaz problemi de zamanla duzelir merak etmeyin hepsi geciyor.

Emmesi sorun değil ama simdide şöyle bir durum var meme ile savaş halinde sanırim emerken gaz sancısı geliyor kızariyo kendini kasiyok bide emerken gazını çıkartmaya çalışıyor yani beni gaz çıkartmak için kullaniyo ustten çıkarttığı gazdan rahat etmiyor alttan yaparsa rahat ediyor emme sonrası kendini kastigi içinde kusuyo böyle kisir döngü halini aldı çok sıkıyor kendini napcam bilmiyorum..

Kızlar 3ay dişinizi sıkacaksınız. Allah'ın izniyle 4. Aydan sonra yavaş yavaş rahatlayacaksınız. Şuan bir sizi biliyor. Herşey annesi. Baba bile tam anlmıyla tanıdık değil. Bir sizin koynunuz da güvende olduğunu hissediyor.
4. Ay itibariyle etrafı keşfediyorlar bu sefer de emsin diye uğraşıyorsunuz. :KK70:
6.aydan selamlar:KK37:

O bebek sizin yakinliginizi istiyor bosverin emsin emebildigi kadar kusarsada birsey olmaz sakin gerilmeyin emzirirken .. of ne zaman birakacak diye düsünmeyin .. sizinle bagi kurunca azalacaktir memeye yapismasi..

Back
X