• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi emzirme süresi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

diri

Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2017
41
5
6
35
merhaba,

benim bebegim 3ay 2 haftalik..
bebegimi 3saate 10 dakika emziriyorum..sizce yeterlimi..??
kendisi birakmiyor ona kalsa sabahdan aksama kadar emcek..Ben 10dakika sonra cekioyorum zaten uyuyakalio fazla verince kusuyor(gazini cikarirken) önceleri kakasini yapiordu son bir hqftadir böLe kaka yapmior sizce doymadigi icinmi yoksa kaka ypamamasi normalmi.???.4cü gubden sonra fitil kyodum ölelikle yapti. ..

Canim bebegin daha kucuk neden 10 dakika veriyorsun.. benimki 2.5 aylik heran meme de hatta 7.24 memede.. oda kusuyor hemde her memeden sonra ama yine de veriyorum ben ne zaman istese.. saat ayarimiz yok yani.. bence sen 10 dakikayi biraz uzat zaten gogsun sonundaki sut tok tutar bebegi ilk cektikleri degil.. bence kakasini o yuzden yapmiyor bagirsaklari dolmuyordur.. yine de hekimine danis ama bence az veriyorsun.. ben tek memeden surekli emziriyorum ve 3 saatte bir de 30cc mama veriyorum.. tek meme oldugu icin..

merhaba,
cvb icin tsk ederim..ya Ben bundan ömcede öle ediordum ve kakasini yapiordu nezaman 3aylik oldu degisti yarim saat vermeye baslaidm yine kakasini yapmio suanda bekliorum eger 5 günden sonrada yapmasa doktora götürcem..doymadini sanmiorjm cunki doymasa huzurlu olmaz gazini cikarioz uyuyor...ve ayrica fazlasinida kusuor

Haklisin canim doymasa huzursuz olur bende bugun asilarini yaptirdim az once geldik cok huysuz.. bana da saglikocagindaki hemsire dedi 15 20 dakika meme ver yeter dedi 7.24 memede tutma yalanci memeye alistir dedi ama cok zor alismiyor yalanci memeye 2 aydir ugrasiyorum nerdeyse.. 3 saatte bir 60 cc mama ver diger 3. Saatte sadece meme ver dedi.. ama 3 saat bos tutmak agzini cok zor olacak..
Insallah kakasi duzene girer senin bebisinin de..

canim benimkide alismasin die bnde o ypzden 15daka veriodum baktim kusuor 10a dusurdum doyuor cubki Maximum 3saat Yetio bi Saat oyalaniorum iki Saat uyuor bi saat de uyuor oyalanmasi ise yani onu yatir parmak emer genelde emzik ememeyenler parmak emio bnmki suan öle hic engelemiorum kendisi oyalanior ve uyuor..bizimki 3ayina baslayali öle..insallah Bide su kaka isi cözülür bebegimin..

Aynen canim parmak emiyor hatta nerdeyse yumrugunu agzina sokacak oyle emiyor engel olmaya calisiyorum ama yok malesef.. benim ki nerdeyse hic uyumuyor valla sabah yarim saat ogleden sonra yarim saat.. bende oyaliyorum ediyorum ama neden uyumuyor anlamiyorum.. kakasi da gunde 2 3 kere oluyor bi ara gunde 1 hatta 2 gunde 1 yapmisti doktora sordugumda da buyudukleri zaman bagirsaklarda tutarlar dedi bide usuttukleri zaman.. belki buyume atagi geciriyordur senin bebeginde..
Saglikli olsunlar yeter diyor insan.. hic canini skma biraz daha bekle ama sonra doktora gotur mutlaka cunku fitile alisirsa tembellesir.. benim yigenime 2 yasina kadar lavman mi neyse onu yaptilar kotu gunlerdi valla ben hala korkarim kabizliktan..
Ama anne sutu alan bebek kabiz olmaz unutma.. buyuyordur annesi..

saol cnaim tahmimle bencede öle dusunuorum..buyumesi cunki sadece Anne süttü aliyor..internere okudum 7 ve 10 güne kadar normalmis..ki bizinkinin skkntisi yok altandanda ustende gazini cikario..Karins sis degil..Ben bu yuzden acaba doymuormu diye dusundim ama kusuor fazla verince artik beklicem..daha yapmasa dokotra sorcam..cnaim engeleme emsin parmagini öle olmsaaa tum gün zor olur..zaten o öle zevk alio rahatlatior kendisni uykuya daldirio..6ayinsam ssonra biraKir cunki emeklicek oyun oynical ondan sonra parmagini untur..Ben dis cikarabilir diyede süpheneliorum bizimkide yumrugunu sokuor agzina salyasida Akio..

Senin de salyasi cok akiyor mu ya bizimki masallah kustugu kadar bide tukuruk cikariyor ama baya cook.. hatta nasil ogrendi bilmiyorum yada istemsiz de yapiyor olabilir once tukurukleri geri cekiyo agzina sonra disari bize dogru püskürtüyor :D kasinti baslamis olabilir simdiden belki..
Ozaman ben parmagini emmesine karismiyim belki uyutur kendini cunku memeden baska yerde uyumuyor..

evet bence dis uyarisi olabilir...parmagini kesin emzirt yani gerecekten rahat oluor kndisu dalinca cikarior zten

Ek gıdaya başlayana kadar emzirmeyi saatli yapmadım. Gak meme guk meme şeklindeydik. Canı ne zaman isterse o zaman emdi. Ek gıdaya geçtiğim an 3 er saatte bir emzirir oldum arada da meyve, kahvaltı, sebze püresi, köfte, yoğurt yiyor. 3 aylık bir bebek için 3 saate bir emzirmek az geldi bana. Siz yine daha iyi bilirsiniz çocuğunuzun huyunu suyunu ama bence ilk altı ay tıksırana kadar emzirin:) bebekler emer, kusar, emer kusar; Mide kapakçıkları bizimki gibi çalışmıyor. Büyüdükçe gelişecek... benimki 9 aylık oldu süt sağıp bırakıyorum evde yokken. Anne sütü gibisi var mı ya. Dayayın memeyi gitsin. Varken bol bol nasiplensin.

slm evet ölede yami memeye gelince 15 20daka yetio yani fazla memede kalinca oyalammaya kulandini fark edilio 3ayDan sonra cene kismi kuvetli oldugu icin cabuk cekio bnmki 10daka yetio kusunca fazlasini kusuo derler ordan anliom zaten doydugunu evet haklisin Anne süttü herdaim en iyisi..seninki 3aylikken hergün kaka yapiormuydu?

slm evet ölede yami memeye gelince 15 20daka yetio yani fazla memede kalinca oyalammaya kulandini fark edilio 3ayDan sonra cene kismi kuvetli oldugu icin cabuk cekio bnmki 10daka yetio kusunca fazlasini kusuo derler ordan anliom zaten doydugunu evet haklisin Anne süttü herdaim en iyisi..seninki 3aylikken hergün kaka yapiormuydu?
Biz ek gıda öncesinde hiç kabızlık sorunu yaşamadık. 3 aylıkken günde 3 kere falan kaka yapıyordu. Biogaia diye bir damla kullandık. Bakterilerden oluşuyor, doğal ürün, ilaç değil. Doktor 5. Aya kadar kullandırdı. Sanırım bağırsaklarını o düzene soktu. Demir ilacına 6. Ay başladık. Ondan sonra kabızlık baş gösterdi.

4. Aydan sonra etrafı ile ilgilenmeye ve memeyi şiddetli şekilde reddetmeye başlayacak. Ona da hazırlıklı ol. Hep böyle gitmiyor.

Süreyi sınırlamasınız, her istediğinde verseniz daha iyi olur.

Beni yalanci meme olarak da kullaniyor bu yuzden meme ucum hep yara ve artik hic gecmiyor bu yara her emzirme benim icin eziyet gibi resmen aglayarak emziriyorum ama zaten surekli meme de pek bos birakmiyor..
Birde mastit oldum zaten tek memeden emziriyordum suan oda boyle agri sizi sicakliklik.hissi derken hic guzel gunler gecirmiyorum.. bi cozumu olan var mi?
Ek gıdaya başlayana kadar emzirmeyi saatli yapmadım. Gak meme guk meme şeklindeydik. Canı ne zaman isterse o zaman emdi. Ek gıdaya geçtiğim an 3 er saatte bir emzirir oldum arada da meyve, kahvaltı, sebze püresi, köfte, yoğurt yiyor. 3 aylık bir bebek için 3 saate bir emzirmek az geldi bana. Siz yine daha iyi bilirsiniz çocuğunuzun huyunu suyunu ama bence ilk altı ay tıksırana kadar emzirin:) bebekler emer, kusar, emer kusar; Mide kapakçıkları bizimki gibi çalışmıyor. Büyüdükçe gelişecek... benimki 9 aylık oldu süt sağıp bırakıyorum evde yokken. Anne sütü gibisi var mı ya. Dayayın memeyi gitsin. Varken bol bol nasiplensin.

her istediginde veriorum Ben ama 10daka gercekten yetio cubku kendisu uyuya Kalio cok verdimde ragatsiz olui kusuo gazi zaten ayri bi dert yatinca fazla verince durmui surekli kusuo 3 Saate bir zaten kndisi beli edio acligini benim tek derdm suan kakasi

merhaba, benim bebegim 3ay 2 haftalik..
bebegimi 3saate 10 dakika emziriyorum..sizce yeterlimi..??
kendisi birakmiyor ona kalsa sabahdan aksama kadar emcek..Ben 10dakika sonra cekioyorum zaten uyuyakalio fazla verince kusuyor(gazini cikarirken) önceleri kakasini yapiordu son bir hqftadir böLe kaka yapmior sizce doymadigi icinmi yoksa kaka ypamamasi normalmi.???.4cü gubden sonra fitil kyodum ölelikle yapti. ..

Merhaba, Allah bagislasin bebegini canim.
10 dakika sag, 10 dakika solmu? anlamadim...

saol canim cümlemizinkini insallah..5er daka sag sol veriordum artik birakana Kadar veriorum ama yani 10dakada kendisi birakio bazen 15dakayi buluo..neyseki doktora gitimm kilosu gayet iyi yani doyuor..kaka yapmamasi 10 qüne kadar normalmis (Anne süttüyle beslenen). ..dokTor zeytin yagi icirmemi söledi bi cay kasigi artik azar azar kaka yapio...

Back
X