• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirme Tüyoları

irosimaa

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
23
Puanlar
38
Tecrübeli anneler yardımcı olur musunuz? Doğuma bi kaç haftam kaldı ve emzirme konusunda standart duyulan şeyler dışında süt artırma, göğüs ucu yarası, meme tutturma muhabbetlerinde bende işe yaradı diyebileceğiniz tüyolar var mı?

Bir arkadaşım yara kremi gibi şeyleri bir hafta önceden sürmek gerektiğini söylemişti o geç sürmüş ve yara olmuş meme ucu

Emzirme danışmanından eğitim almani tavsiye ederim benim en zorlandigim konu emzirme oldu. Doğru pozisyonda tutmak kadar seninde pozisyonun önemli. Sen bebeğe eğilmeden arkana yastıkla destekleyip bebeği memeye getireceksin.Bu konuda bol bol video izleyip bir oyuncak bebekle pratik yap. Dudak şeklinde ağzını tam açtığı sırada siyah bölgeyi mümkün olduğunca alması gerekiyor.sadece ucunu emince yara oluyor iyilesmeside doğru emzirmeyi basaramadan olmuyor. Bol bol su icmen gerekli 3-4 litre ilk günlerde sezeryan olacaksan anesteziyi hızlı atmana da yardimci olur. Sık sık emzirmelisin ilk aylarda hatta göğsüne 3 ay koala gibi yapışık yaşıyorlar. Öyle olması gerekiyor Uyku 2 saatte bir uyanma döngüsünde oluyor bıkmadan gece gündüz emzir . Sarılık olursa endişelenme çoğu bebekde oluyor. Bol bol emzirip hızla atlatiliyor.

Tecrübeli anneler yardımcı olur musunuz? Doğuma bi kaç haftam kaldı ve emzirme konusunda standart duyulan şeyler dışında süt artırma, göğüs ucu yarası, meme tutturma muhabbetlerinde bende işe yaradı diyebileceğiniz tüyolar var mı?
Gümüş kapak kullanmaya başlayabilirsin genelde hastanede silikon uçla veriyoruz göğüs ucu şekline bağlı bu ilk yara olmaması için silikon uçla emzirdim sonra bıraktım bazen bağımlılık oluyor dikkat etmek lazım lansinoh krem çok iyi bence devamlı onu kullandım süt artması için devamlı emzirmen gerekiyor

Ben tahin alıp üstüne çıkan yağı şırınga ile çekip 2 hafta kala kullanmaya başlamıştım. İlk ay çok emziremedim meme reddi süreçleri vs... 25. Günden sonra emzirmeye başladım yara olmadı göğüs ucum hassastı sadece tutunca canım acırdı. Her gün zeytinyağı sürüp philips göğüs kalkanı aldım herhangi bir marka alabilirsin önemli olan hava alması. Lansinoh krem 1 tüp bitirdim ama hava aldırmıyor o krem. Bir de kıyafetine bulaşınca lekesi çıkmıyor. Hastanede doğum için aldığım pijamam 1 giyişte mahvoldu.

En önemlisi de ilk zamanlar illa ki mama vermek zorunda kalabilirsin. Ben ilk günden sütüm gelmesine rağmen eve çıkınca mama vermiştim ve şırınga ile parmağımı emdirerek verdim. Ancak akışı ayarlayamadığım için meme reddi oluştu. Emzirme danışmanı ile çalışmak zorunda kaldım. Eğer imkan varsa şimdiden bir emzirme danışma ile çalışabilirsin. İnstagramda emzirenanne ve melike dolunayı takip ediyorum. Böyle hesaplar da güzel bilgiler veriyor.

Biberon kullanmaman gerektiğini zaten biliyorsundur ama diğer yöntemler de meme reddi yapabiliyor. Kaşık biberon da hızlı akışa sebep olduğundan o da meme reddi yapabiliyor. Eds sondası evde bulundurabilirsin her ihtimale karşı. Çünkü gecenin bir vakti lazım olduğunda bulunmuyor. İlk zamanlar sütünü arttırmak için bir sağım makinesi kiralayabilirsin benim evde vardı 2.yi almıştım.

Çok teşekkür ederim tavsiyeler için inşallah sağlıkla ve kolaylıkla bu sürece ikimizde adapte oluruz 🥰

Gümüş kapaktan ben de memnun kalmıştım. İlk yara kesin oluyor, bebek emmeyi öğrenene kadar, önemli olan meme ucunu kuru tutup iyileşmesini hızlandırmak.

Bir de benim sütüm hamile iken de geliyordu. Sonra videolarda gördüm, kadınlar bu sütleri minicik şırıngalara çekip doğumdan sonra kullanıyorlar. Öyle yapmadığıma pişman olmuştum. ( zaten 7 gün geç doğdu, yani doğumu tetikliyor falan gibi bişilerden çekinmeme gerek yoktu :)))

Bir de silikon pompalar benim hep rahatlatıcım oldu. Bebek birini emerken diğerine pompayı takıyordum. Sonra onu donduruyordum. Emeksiz süt sağmak rahattı.

Back
X