• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emzirmek-elma sirkesiyle zayıflamak??

Jasminium84

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
31 Ekim 2013
21.603
72.681
798
41
kızlar günaydın, ilgili yere de konu açtım ancak cevap alamadım burası daha aktif olduğu için buraya da açıyorum konuyu. benim size bir sorum olacak.. ben kilo vermek istiyorum ancak 6 aylık bir kızım var ve emziriyorum.. sadece kızıma faydası olacak şeyler yiyerek ve elma sirkesi bal su karışımını yaparak zayıflamaya çalışmak istiyorum ancak acaba sütüme zararı olur mu acaba bir bilginiz var mı?

elma sirkesini 3 gün falan içebildim midemi deliyordum :(
bence hiç bulaşmayın...

bir de yenilen içilen her şey süte geçiyor..
sirkenin tadı çok baskın.. zararı olmaz ama sütten tiksindirmesin çocuğu..

6 ay toparlanmak için çok erken..
1 senede toparlanıyor doğum sonrası vücut...
ebru şallı olmadığın sürece tabii :KK48:

elma sirkesini 3 gün falan içebildim midemi deliyordum :KK43:
bence hiç bulaşmayın...

yok canım bir ebru şallı olamadım daha.. :KK50: :KK71: bekarken yapmıştım güzel de toparlamıştı beni, çok bir klio vermemiştim ama sıkılaştırmıştı.
hmmm aslında doğru ne yesek içsek süte geçiyor.. bunun da tadı geçebilir.. hmmm bilemedim şimdi.. o_O

Riske atma bence hiç. Çok net hatırlamamakla beraber, bir ara emziren kadınlara önerilmediğini okumuştum gibi geliyor.

Canım ne güzel emziriyormuşsun zamanla emzirdikçe gider kiloların,bol sıvı al, yürüyüş yap.İnternetten evde bebekle yapılan hareketler yap,onları araştır bir istersen. Bir de normalde kilo almaya elverişli mi vücudun? Ben kendimi bildim bileli kilo almaya çalışıyorum, hamileyken ne güzeldi, doğum yaptım yine kilo almaya uğraştım. Herkesin derdi farklı oluyor galiba,bünye meselesi biraz da

Canım ne güzel emziriyormuşsun zamanla emzirdikçe gider kiloların,bol sıvı al, yürüyüş yap.İnternetten evde bebekle yapılan hareketler yap,onları araştır bir istersen. Bir de normalde kilo almaya elverişli mi vücudun? Ben kendimi bildim bileli kilo almaya çalışıyorum, hamileyken ne güzeldi, doğum yaptım yine kilo almaya uğraştım. Herkesin derdi farklı oluyor galiba,bünye meselesi biraz da
evet emzirirken çok kalori harcanıyor daha doğrusu vücut süt üretmek için epey kalori yakıyor o dönemde verdin verdin sonrası çok zor. benim de sütüm azalmaya başladı ve daha fazla sütüm olsun diye daha çok yemeye başladım (faydalı şeyler ama bulgur vs gibi) ama süt üretimi azaldığı için kalori yakmam da azaldı, birazcık da sabırsızlanıyorum sanırım bir an önce gitsin diye kilolarım.. canım aslında ne çok kilo alırım ne çok kilo verebilirim metabolizmam ortalama hızlı sanırım. ayy cidden ben kilo vereyim diye uğraşıyorum sen de kilo almak için.. kulağa ne hoş geliyo kilo alabilmek için uğraşmak ama bana göre tabi.. :KK39: :KK68:

elma sirkesini 3 gün falan içebildim midemi deliyordum :KK43:
bence hiç bulaşmayın...

O üç günde toparladı zilli :110:

evet emzirirken çok kalori harcanıyor daha doğrusu vücut süt üretmek için epey kalori yakıyor o dönemde verdin verdin sonrası çok zor. benim de sütüm azalmaya başladı ve daha fazla sütüm olsun diye daha çok yemeye başladım (faydalı şeyler ama bulgur vs gibi) ama süt üretimi azaldığı için kalori yakmam da azaldı, birazcık da sabırsızlanıyorum sanırım bir an önce gitsin diye kilolarım.. canım aslında ne çok kilo alırım ne çok kilo verebilirim metabolizmam ortalama hızlı sanırım. ayy cidden ben kilo vereyim diye uğraşıyorum sen de kilo almak için.. kulağa ne hoş geliyo kilo alabilmek için uğraşmak ama bana göre tabi.. :KK39: :KK68:

humana'nın bir çayı vardı "humana still tea" miydi.. ben emzirirken iyi geliyordu sütüme..
bir de boza çok süt yapmıştı bende..

ee tabi doğum kilom değil ama doğumdan sonra aldığım kilolar hala üzerimde :KK48:

Eminim ki çok güzel bir annesiniz hiç kendinizi sıkmayın zayıflamak için çünkü çok erken daha. Biraz daha az kalorili şeyler yiyebilirsiniz hafif hafif dikkat edip biraz da fazla hareket etmeye başladınız mı gerisi gelir zaten. Bebeğinizle sağlıklı ve huzurlu bir ömür dilerim :KK68:

benimde 2,5 aylık oğlum var emziriyorum ve 1 haftadır beslenmeme dikkat etmeye başladım 3 kg verdim

sirke işine falan girmeyin hiç aç kalmayın ,kahvaltı hariç ekmeği hayatınızdan çıkarın, pilav, makarna,patates, tatlılardan uzak durun bakın nasıl gidiyor kilolar. emzirmenin avantajı var bizde unutmayın

hem bebeğiniz 6 aylık olmuş yavaş yavaş oturma emekleme dönemlerine geçmeye başlar ,kilo vermenize daha çok yardımcı olur.

Canım süt artırma için tatlı boza,malt içeceği(vita malt), yeşil mercimek bol bol tüket. Kulağına hiç hoş gelmesin" Kız sen ne kadar zayıfsın,doğum yapan böyle mi olur çocuk aç kalacak,sütün kesilecek, onu ye bunu ye" diye beynimi kemirdiler.Zaten sağlık sorunu da oldu bebeğimin,sütüm çok çabuk kesilmişti:KK43:

şimdi "kedi uzanamadığı ciğere mundar der" atasözünü canlandırıcam... dikkaatt :KK71:

"hııhhh ondaki diyetisyenlere dökecek para bende olsa, spora gidecek vaktim olsaaaa.. cebimde sallarım Ebru Şallı'yı" :63:

Şaka gibi geliyor kulağa ama gerçekten öyle. Bekarken annem diyet menü yapardı bana ev diyet mutfağı her şey vardı salata, haşlanmış sebze, tavuk, nesfit, süt, meyve. Şimdi üşeniyorum. Eve gelme saatlerim değişti ayrıca ev işleri bindi üstüme. Bekarken elmamı yer yürüyüşüme çıkardım hayat bana güzeldi. Yanisi tabii ki bahane değil ama şartlarla da ilgisi var kabul edelim.

kızlar günaydın, ilgili yere de konu açtım ancak cevap alamadım burası daha aktif olduğu için buraya da açıyorum konuyu. benim size bir sorum olacak.. ben kilo vermek istiyorum ancak 6 aylık bir kızım var ve emziriyorum.. sadece kızıma faydası olacak şeyler yiyerek ve elma sirkesi bal su karışımını yaparak zayıflamaya çalışmak istiyorum ancak acaba sütüme zararı olur mu acaba bir bilginiz var mı?
zayıflamaya çalışma bence mayıs anneleri topiğinde zayıflamak isteyen daha sonra bağışıklık sistemi kötüleşen sürekli hasta olan birkaç kişi var emzirmek zaten zayıflatıyor hamur işi, şekerli, tuzlu fazla yeme yeter. ayrıca fazla spor yapmak da bu dönemde iyi değil hamilelik sırasında kaslarda laktik asit birikiyor ve sporla beraber süte geçip sütün tadını acı yapıyormuş. bilgine ;)

Şaka gibi geliyor kulağa ama gerçekten öyle. Bekarken annem diyet menü yapardı bana ev diyet mutfağı her şey vardı salata, haşlanmış sebze, tavuk, nesfit, süt, meyve. Şimdi üşeniyorum. Eve gelme saatlerim değişti ayrıca ev işleri bindi üstüme. Bekarken elmamı yer yürüyüşüme çıkardım hayat bana güzeldi. Yanisi tabii ki bahane değil ama şartlarla da ilgisi var kabul edelim.

var tabii olmaz mı.. bekarken normaldim ben aslında zayıf değildim ama ideal kilomdaydım...

evlilik zaten aldırıyor kilo.. tv.karşısında çekirdek çitleyelim, cips yiyelim derken aldım bir miktar.. tam onu verdim hamile kaldım.. sonra doğum kilomu vermeme bir 5 kg. kalmıştı ki "süt olsun onu ye bunu ye".. çocuk 7 yaşında , hala doğuma gittiğim haldeyim :KK48:

humana'nın bir çayı vardı "humana still tea" miydi.. ben emzirirken iyi geliyordu sütüme..
bir de boza çok süt yapmıştı bende..

ee tabi doğum kilom değil ama doğumdan sonra aldığım kilolar hala üzerimde :KK48:
ayyy aynen yaa, doğumdan sonra inanılmaz kilo vermiştim millet çok şaşırmıştı nasıl hemen zayıfladın diye ama sütüm olsun güzel besleneyim diye diye şimdi daha çok kilo aldım.. :KK50:
humana iyiydi, hmmm bi deneyebilirim aslında, sütüm azalıyor diye üzülüyorum çünkü.. :KK42:

var tabii olmaz mı.. bekarken normaldim ben aslında zayıf değildim ama ideal kilomdaydım...

evlilik zaten aldırıyor kilo.. tv.karşısında çekirdek çitleyelim, cips yiyelim derken aldım bir miktar.. tam onu verdim hamile kaldım.. sonra doğum kilomu vermeme bir 5 kg. kalmıştı ki "süt olsun onu ye bunu ye".. çocuk 7 yaşında , hala doğuma gittiğim haldeyim :KK48:

Sende gene çocuk var bende o da yok :110:Madem şişmanladım aradan bi de çocuğu mu çıkartsam :KK46::KK70:

Eminim ki çok güzel bir annesiniz hiç kendinizi sıkmayın zayıflamak için çünkü çok erken daha. Biraz daha az kalorili şeyler yiyebilirsiniz hafif hafif dikkat edip biraz da fazla hareket etmeye başladınız mı gerisi gelir zaten. Bebeğinizle sağlıklı ve huzurlu bir ömür dilerim :KK68:
çok teşekkür ederim çok tatlısınız.. :KK68:
amin çok teşekkürler.. :KK68:

Back
X