Emzirmenin korkulu rüyasi Gögüs yarasi

cool_lime

Hedef 60 kilo. Durmak yok yola devam💃
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2018
2.761
5.440
108
Merhaba anneler ve anne adaylari. :)
Ben ilk dogumumda gogus ucu yarasindan cok cektim ağlayarak emziriyordum, o zaman bu siteye uye degildim cokta takip etmiyodum ama arastirma yaparken biri balmumunun iyi geldigini yazmis bizde hemen denedik annem balmumunu eritip zeytinyagi ile karistirdi ve bi kaba koydu vazelin gibi bi dokusu oldu onu surüp gogus kalkani kullandim ve hemen toparladim 2 gune sonra zamanla dahada iyiye gitti.. simdi 2.hamileligim bu sefer o acıyı yasamadan baslamak istiyorum kullanmaya, sizlerinde tecrube ettigi seyler var mi merak ediyorum.. bu konuyla ilgili sıķıntinizi nasil cozdunuz paylasirsaniz sevinirim :)

meme ucu yaralarına AYNISEFA ÇİÇEĞİ KREMİ öneririm kullandım cok memnunum. Kimyasal deyildir bebek için zararlı bişey yoktur.

Öncelikle göğüs kalkanı aldım.o acılarımı azaltmaya başladı.çünkü emzirdikten sonra göğüs ucum sütyenime yada göğüs pedine yapışıyor ve her çıkartmada tahriş ediyor bu sefer daha çok acıya sebep oluyordu.
1.si göğüs kalkanı(ben avent kullandım)

Krem olarak lansinoh kullandım.hem işe yaramadı.bebeğe de zararı yokmuş ama yoğun yapısı sayesinde bebeğim memeyi almak istemedi.

Eczacımız hindistan cevizi yağı önerdi.hem bebekte de sindirim sistemine iyi gelir dedi.kullandım.sindirim sistemine iyi geldi mi bilmiyorum ama çok kaygan olduğu için bebeğim meme ucunu tutmak da biraz zorlandı.zaten yaralarıma da iyi gelmedi.acı çekmeye devam ettim.

En sonunda aldım yara merhemi(madecasol) sürdüm. 2 hafta da atlattım.yarıklarım kapandı rahat bir nefes aldım.fakat her emzirme öncesi yıkamanız lazım.sonra da güzelce silmeniz.bazısı diyo karbonatlı suyla temizle.ben ılık suyla güzelce yıkadım.sonra da kağıt havluyla iyice sildim.böyle daha iyi oldu.
Herkese kolay gelsin.gerçekten çok acı verici ve zor iş.
1 ayda göğüslerim alıştı Allahtan.şimdi rahatım.normal insana dönüştüm.

Acıyı çeken bilir iki göğüs ucumda dip kısımdan yarıldı aglayarak emziriyordum hatta emzirmekten vazgeçmek üzereydim doğumun ilk gununde oglum küvezde olduğu için lansinoh iyi geldi fakat 6 ayda yaşadığım acı tarifsiz bu yüzden yazıyorum acısa dahi yeşil sabunla yıkayın ardından madecasol ince bir tabaka sürün her emzirme öncesi yikamalisiniz garmastan lansinoh lanolin zeytinyağı çörekotu yağı hiç biri fayda etmedi pes etmeden kullanın geçiyor madecasol ilk yakar biraz ama kesinlikle derin yariklarim kapandı ayrica arada el pompası daha az acı vericek 1 gün boyunca hep sağıp verdim iyileşme sürem 1 hafta bilseydim en baştan yapardım

N nazenes mujimujgan mujimujgan o zaman bende o kremden alayim.. duymustum aslında daha once ama denemedim. Acaba simdiden sursem mi yarik olmadan bosuna mi surmus olurum ?

N nazenes mujimujgan mujimujgan o zaman bende o kremden alayim.. duymustum aslında daha once ama denemedim. Acaba simdiden sursem mi yarik olmadan bosuna mi surmus olurum ?
Madecasolü yara olmaya başlarsa, böyle hassasiyet falan varsa, artık bu yara olur diyorsan kullan.çünkü her seferinde yıka falan zor oluyor.eğer bi sıkıntı yoksa şuan sadece nemlendirecek bişiler, işte bu lansinohun kremini, falan kullan. Yıkama gerektirmicek bişiler.ya da dediğim gibi hindistan cevizi yağı da olabilir. Ama yara veya hassasiyet başladıysa madecasol kullan.boşuna acı cekme bence.

Hiç onca şeyle uğraşmaya gerek yok arkadaşlar. Bende ilk bebeğimde feci yara olmuştu kanaya kanaya ağlayarak emziriyordum resmen. O zamanlar aktardan saf lanolin almıştım yıkamaya da gerek yoktu onla kurtulmuştum. Şimdi ikinci doğumu yaptım hastanedeyken göğüs ucum acımaya başlayınca eyvah yeniden oluyor dedim. Eve gelir gelmez her emzirmeden sonra kantoRon yağı sürüp kapattım üstünü. Emzirmeden önce yıkamadım bile.her emzirmeden sonra yaptım ne yara oldu ne acıdı bin şükür.şiddetle tavsiye ederim. Yara olduktan sonra iyileştirmektense olmadan önlem almak daha kolaymış. Bol sütlü acısız emzirmelerimiz olsun inşallah

Hiç onca şeyle uğraşmaya gerek yok arkadaşlar. Bende ilk bebeğimde feci yara olmuştu kanaya kanaya ağlayarak emziriyordum resmen. O zamanlar aktardan saf lanolin almıştım yıkamaya da gerek yoktu onla kurtulmuştum. Şimdi ikinci doğumu yaptım hastanedeyken göğüs ucum acımaya başlayınca eyvah yeniden oluyor dedim. Eve gelir gelmez her emzirmeden sonra kantoRon yağı sürüp kapattım üstünü. Emzirmeden önce yıkamadım bile.her emzirmeden sonra yaptım ne yara oldu ne acıdı bin şükür.şiddetle tavsiye ederim. Yara olduktan sonra iyileştirmektense olmadan önlem almak daha kolaymış. Bol sütlü acısız emzirmelerimiz olsun inşallah

sarı mı kırmızı kantaron yağı mı kullandınız?

Back
X