En Büyük Merakım Bu?

NeMeSiS98235

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
6.316
85
0
Batman
Ben yeni evliyim çok tecrübeli sayılmam bu konularda ama gerek annemin gerek teyzelerimin çektiklerine bakarak az çok bişeyler kattım kendime, burdaki arkadaşların yorumlarını yaşadıklarını ruh dünyalarını da anlamaya çalışıyorum, herkesin kendine göre bi hayat felsefesi var tabi ama eş ve eşin ailesiyle olan sorunlarda hanımefendiliğini bozmadan, gandi misali sakin güçle netice alan oldu mu? hepinizi seviyorum yorumlarınızı bekliyorum evliliğimin ilerleyen günlerinde hepinizin yazdıkları bana rehber olacak..

Hayatım elinden geldiğince hanımefendiliğini elden bırakma zaten..her zaman ayarı ver..yerinde konuş ve fazla yüz göz olma..eşinede hiçbirzaman ailesini kötüleme..

Bazıları insanda hanımefendilik filan bırakmıyolar ama işallah seninkiler öyle değildir..

kesinlikle oldu sakinlikle insanlara bişyleri anlatabilirsin ama ne zaman öfkeyle karşılık versen karsıdanda tepki alırsın... bana bir iki seferdirde hiç konuşmadan akışına bıraktığım konuların kendiliğinden düzene girdiği oldu... inançlıysan sığın..

inançlı bi insanım ama çokta kaderci değilim açıkçası, yani bişeylere ses çıkarmadan buda benim kaderim demem mutlaka değiştirmeye çalışırım

eşinin ailesiyle ne sorun yaşıyosun ki

şu an ufak tefek şeyler dışında problemim yok zaten 1 aylık evliyim ve 1100 km uzaktayım onlardan, ilerisi için bi saha çalışması diyelim, çünkü o potansiyel var, iki dominant kadın elbet karşı karşıya gelecek ki geldiğimiz zamanlar oldu

İşleri düzgünce yürütmenin tek yolu kendinizi ezdirmemenizdir. Sağlam durun ki cesaret edemesinler. Taviz verirsen sonu gelmez. Kimsenin gözünü doyurmadan ufak ufak yap iyiliğini, birden verip boğma, sonu gelmez. Asla saygısızlık etme, büyüklerini say ancak kasıtlı olarak ortalığı karıştırıyorlarsa ayarını ver hadlerini bilsinler.

olaylar karsısındakı davranısları nasıl kayınvalıdenın ona gore davran bence,eger bagıran bır karakter ıse sakın konus sen sakın oldukca karsıdakı kendı kendıne bagırır.

ben bır ornek vereyım benımkı bagırırdı bır gun teldeyız bagırıp duruyor ben gayet sakın bır sekılde ben bagırmadan konusuyorum lutfen sende sakın konus soyledıklerınden hıc bırsey anlamıyorum bagırınca, eger sakınce konusucaksak tamam konusalım ama bagırmaya devam edıceksen telefonu kapatmak zorundayım cunkı hem basım hemde kulagım agrıdı dedım.

tatlı sert laf sokma evresindeyiz şu an, ufak takılmalar falan, ne biliyim ya belkide biz gelinler mi büyütüyoruz bilemedim :D
nikahımız olduğu günden bi kare anlatıyım mesela, nikah memuru bayanlara veriyo cüzdanı biliyosunuz, bizdede öyle oldu dışarda resim çektiriyoduk işte ailelerle arkadaşlarımızla falan, arkadaşım dediki cüzdanın elinde olsun tamam dedim öyle çekti, kayınvalidem durmuş diyoki aa yandaki çiftin cüzdanı erkekte duruyo, eşime dicektim al birazda sen tut diye, kendisi çok dominant olmasına ve eşini parmağında döndürmesine rağmen oğulları konusunda böyle bi çifte standardı var ki bu klasik bi kaynana tutumu heralde

Yani açıkça bir kasıt var kime ne nikah defteri kimde duruyor?

Birde oğluşunu evlendirmeden önce kendisi gelindi... Oğluşunu evlendirdi, siz o sırada imzaları atarken dna larına kadar dönüşüm geçirerek kaynana oldu. :1:

Yani açıkça bir kasıt var kime ne nikah defteri kimde duruyor?

Birde oğluşunu evlendirmeden önce kendisi gelindi... Oğluşunu evlendirdi, siz o sırada imzaları atarken dna larına kadar dönüşüm geçirerek kaynana oldu. :1:

yani işte enteresan lafları var, kına gecesi mevzusuda olaylı geçmişti sadede gelirsek o arada bana "herşeyine katlanırım ama kına gecesi olmadan olmaz" gibi bi laf etmişti katlanmak ne demek yaa çok kırılmıştım inat ettim kına geceside yapmadım zaten

7 senelik evliyim kayınvalidem 1 eltim ve 2 kaynım var.şimdiye kadar hiç biriyle bir problem yaşamadık.

daha flört zamanında eşim yengesiyle k.validemin ilişkilerinden bahsederdi.ne yalan söyleyeyim bana pek inandırıcı gelmemişti o zamanlar.yani kavga değilde ufacık bir promlemde olmazmı diyordum.galiba çevremde hiç sorunsuz gelin,kayınvalide ,görümce tanımadığımdan.

ama şimdi gelin görünki bu 7 sene içerisinde bırakın küçük bir problem yaşamayı birbirimizle konuşurken ses tonumuz bile hep aynı.

k.validem çok anlayışlı,kendini bilen ve çocuklarının mutluluğu için ilk önce kendi davranışlarına dikkat eden biri.eltim deseniz zaten ablam gibi.aramızda 8 yas var esim yenge dediği halde kendisine de sorarak abla demeyi tercih ettim.

birbirine çok düşkün bir aile olmamıza rağmen herkes kendi sınırını bilir,sürekli iç içe bir aile olmadık hiç.haa hiçmi birbirimize yanlışımız olmamıştır,olmuştur elbet ama hatırlamadığıma göre üzerinde durmamışızdır.

evlilikte her ne kadar çekirdek aile 1 numara olsada,başta büyükler olmak üzere kardeşler ve onların eşleriyle olan ilişkilerimizin önemi çok büyük.

benden tecrübeli arkadaşlar tavsiyeleri daha çok işinize yarayacaktır tabi ama nacizane fikrim şu;

önyargılarımızı bi tarafa bırakıp,herkesi olduğu gibi kabul etmeliyiz.size yanlış gelen birşey karşındakinin doğrusu olabilir.kabul etmesek bile saygı duymalıyız.eğerki sizi rahatsız eden bir durumla karşılaşırsanız çekinmeden rahatsızlığınızı belirtip,nazikçe karşındakinin farkında olmasını sağlamalısın.kimseyi değiştiremezsin ama nerde duracağını sen belirlersin.kendi sınırlarınızı belirleyip,başkalarının sınırlarınıda zorlamamalıyız.

aslında tüm bunlar sadece aile içi değil sosyal yaşantımızda da hayatımızı kolaylaştırır bence...

7 senelik evliyim kayınvalidem 1 eltim ve 2 kaynım var.şimdiye kadar hiç biriyle bir problem yaşamadık.

daha flört zamanında eşim yengesiyle k.validemin ilişkilerinden bahsederdi.ne yalan söyleyeyim bana pek inandırıcı gelmemişti o zamanlar.yani kavga değilde ufacık bir promlemde olmazmı diyordum.galiba çevremde hiç sorunsuz gelin,kayınvalide ,görümce tanımadığımdan.

ama şimdi gelin görünki bu 7 sene içerisinde bırakın küçük bir problem yaşamayı birbirimizle konuşurken ses tonumuz bile hep aynı.

k.validem çok anlayışlı,kendini bilen ve çocuklarının mutluluğu için ilk önce kendi davranışlarına dikkat eden biri.eltim deseniz zaten ablam gibi.aramızda 8 yas var esim yenge dediği halde kendisine de sorarak abla demeyi tercih ettim.

birbirine çok düşkün bir aile olmamıza rağmen herkes kendi sınırını bilir,sürekli iç içe bir aile olmadık hiç.haa hiçmi birbirimize yanlışımız olmamıştır,olmuştur elbet ama hatırlamadığıma göre üzerinde durmamışızdır.

evlilikte her ne kadar çekirdek aile 1 numara olsada,başta büyükler olmak üzere kardeşler ve onların eşleriyle olan ilişkilerimizin önemi çok büyük.

benden tecrübeli arkadaşlar tavsiyeleri daha çok işinize yarayacaktır tabi ama nacizane fikrim şu;

önyargılarımızı bi tarafa bırakıp,herkesi olduğu gibi kabul etmeliyiz.size yanlış gelen birşey karşındakinin doğrusu olabilir.kabul etmesek bile saygı duymalıyız.eğerki sizi rahatsız eden bir durumla karşılaşırsanız çekinmeden rahatsızlığınızı belirtip,nazikçe karşındakinin farkında olmasını sağlamalısın.kimseyi değiştiremezsin ama nerde duracağını sen belirlersin.kendi sınırlarınızı belirleyip,başkalarının sınırlarınıda zorlamamalıyız.

aslında tüm bunlar sadece aile içi değil sosyal yaşantımızda da hayatımızı kolaylaştırır bence...

gerçekten çok güzel bi yorum oldu bu, teşekkür ederim, biçok kişide gıpta etmiştir sanırım

:nazar::nazar::nazar:maaşallah,maaşallah sonuna kadar böyle olursunuz inşallah:38:

Burada birçok defa bu yorumda bulundum; hakkını korumak illa amiyane bir tabirle cadılıkla olmaz, yahut kavgacı bir yapıyla olmaz, naif olunarakta hak korunabilir.
Hatta mesafeyi koruyarak, kendisine olan saygısını yitirmeden,yitirtmeden, sevgiyi dahi kazandıran yoldur naiflik.
...
Karşındaki insan nezaketten anlamıyorsa mücadele etmeyeceksin.
Yani eğer kavgacı ve küfürbaz yapıya sahip bir insan varsa o insanla tartışma ortamına girmemek için herşeyi yapmak lazım eğer kavgacı ve küfürbaz değilse kendiside.

İdrakı geniş olmayana gardını almak bile yorucudur herhalde.

Burada birçok defa bu yorumda bulundum; hakkını korumak illa amiyane bir tabirle cadılıkla olmaz, yahut kavgacı bir yapıyla olmaz, naif olunarakta hak korunabilir.
Hatta mesafeyi koruyarak, kendisine olan saygısını yitirmeden,yitirtmeden, sevgiyi dahi kazandıran yoldur naiflik.
...
Karşındaki insan nezaketten anlamıyorsa mücadele etmeyeceksin.
Yani eğer kavgacı ve küfürbaz yapıya sahip bir insan varsa o insanla tartışma ortamına girmemek için herşeyi yapmak lazım eğer kavgacı ve küfürbaz değilse kendiside.

İdrakı geniş olmayana gardını almak bile yorucudur herhalde.

evet kavgayla,cadılıkla hak korunmaz.sessiz kalmakla içine atmakla da iyi insan olunmaz.herşey usulünce olmalı:16:

gerçekten çok güzel bi yorum oldu bu, teşekkür ederim, biçok kişide gıpta etmiştir sanırım

rica ederim.gıpta değilde benim kendime örnek aldığım insanlar oldu ve çok faydasını gördüm.

iyilik tek taraflı değildir elbet,her ne kadar davranışlarıma dikkat de etsem kayınvalidemle sorun yaşamak için arsız olmam gerekirdi diye söylerim hep.çünkü sağolsun kendisi k.valideliğini
bizlere yardım ederken gösterir sadece.

kötü olsaydı da saygısızlık yapmazdım ama resmi olurdum galiba.

evet kavgayla,cadılıkla hak korunmaz.sessiz kalmakla içine atmakla da iyi insan olunmaz.herşey usulünce olmalı:16:

arasını tutturmak bazen çok zor olucak galiba...aynı erkeği ortak payda yapan iki kadının çokta iyi anlaşmasına ben pek ihtimal vermiyodum ama örneği varmış işte çok mutlu oldum

Tabiki içine atmamak lazım. Ben her zaman iletişimden yanayım.
Bir sıkıntısı varsa kişinin, bir durum hoşuna gitmemişse mutlaka karşıdakine usuluyle anlatmalı.

Kırılacak diye anlatılmayan durumlar, sonrasında içte birikince daha kırıcı hale gelecek bir bomba oluyor.

Back
X