7 senelik evliyim kayınvalidem 1 eltim ve 2 kaynım var.şimdiye kadar hiç biriyle bir problem yaşamadık.
daha flört zamanında eşim yengesiyle k.validemin ilişkilerinden bahsederdi.ne yalan söyleyeyim bana pek inandırıcı gelmemişti o zamanlar.yani kavga değilde ufacık bir promlemde olmazmı diyordum.galiba çevremde hiç sorunsuz gelin,kayınvalide ,görümce tanımadığımdan.
ama şimdi gelin görünki bu 7 sene içerisinde bırakın küçük bir problem yaşamayı birbirimizle konuşurken ses tonumuz bile hep aynı.
k.validem çok anlayışlı,kendini bilen ve çocuklarının mutluluğu için ilk önce kendi davranışlarına dikkat eden biri.eltim deseniz zaten ablam gibi.aramızda 8 yas var esim yenge dediği halde kendisine de sorarak abla demeyi tercih ettim.
birbirine çok düşkün bir aile olmamıza rağmen herkes kendi sınırını bilir,sürekli iç içe bir aile olmadık hiç.haa hiçmi birbirimize yanlışımız olmamıştır,olmuştur elbet ama hatırlamadığıma göre üzerinde durmamışızdır.
evlilikte her ne kadar çekirdek aile 1 numara olsada,başta büyükler olmak üzere kardeşler ve onların eşleriyle olan ilişkilerimizin önemi çok büyük.
benden tecrübeli arkadaşlar tavsiyeleri daha çok işinize yarayacaktır tabi ama nacizane fikrim şu;
önyargılarımızı bi tarafa bırakıp,herkesi olduğu gibi kabul etmeliyiz.size yanlış gelen birşey karşındakinin doğrusu olabilir.kabul etmesek bile saygı duymalıyız.eğerki sizi rahatsız eden bir durumla karşılaşırsanız çekinmeden rahatsızlığınızı belirtip,nazikçe karşındakinin farkında olmasını sağlamalısın.kimseyi değiştiremezsin ama nerde duracağını sen belirlersin.kendi sınırlarınızı belirleyip,başkalarının sınırlarınıda zorlamamalıyız.
aslında tüm bunlar sadece aile içi değil sosyal yaşantımızda da hayatımızı kolaylaştırır bence...