En büyük suçlu amniyosentez miydi? Su kesesi açılarak erken doğum yapanlar dikkat!

MinikKahramanimiz

Canım oğlum seni çok özledim.
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2014
44
7
18
Sevgili arkadaşlar,

Bildiğiniz üzere, amniyosentez, yüksek risklerinden dolayı artık gelişmiş ülkelerde pek kullanılmıyor. Kısa ve uzun dönemde oluşan riskleri var. Doktorlar ilk 24 saatte birşey olmazsa amniyosentez başarılı geçmiştir diyor. Bununla kasdettikleri kesenin delinerek açılması ve suyun boşalması. Fakat uzun vadeli risklerden bahsetmiyorlar. Bu ise iğnenin ucundan amniyon kesesine mikrop bulaşarak 5-6 haftada keseyi zayıflatıp, delmesi ve suyun kaybedilmesi.
Suyu gelerek erken doğum yapan arkadaşlar, amniyosentez olmuş muydunuz? Lütfen görüşlerinizi rica ediyorum. Teşekkürler,

Canım ne sebeple amniyo sentez yaptırmıştın?
Benim bebeğimin ense kalınlığı sınırda çıktı. Buna rağmen ikili teste risklerim düşük risk dilimide çıktı. Kandaki beta değerim düşükmüş Dr muhakkak 3lü testini yaptır dedi. Şuan 3lü yaptırdım test sonucunu bekliyoruz. Ayrıntılı usg de kalbine özellikle iyi baktırın demişti 2 li testi yapan hoca.

Düşünmeden edemiyorum bazen banada amniyo sentez yaptırmalısın deseler naparım die çünkü çok araştırdım cidden bu işleminde riskleri var iyi bir uzmana gerek var. Bebeğin hasta mı değil mi kesin tanı koyuluyor ama riski almaya değer mi. ? Ben hastalık çıksa bile bebeğimini aldırmayı düşünmeyeceğim için sanırım böyle bir ihtimal doğarsa hiç yaptırmam bu işlemi.

Canım benim 2'li ve 3'lü test sonuçlarım ve detaylı ultrason sonuçlarım çok iyi çıkmıştı. Yaş riskinden dolayı doktorum istedi amniyosentezi. Türkiye'de amniyosentez insanlığa faydasından çok ticaret haline gelmiş. Amniyosentez sonuçlarım da çok iyi çıktı. Çok sağlıklıydı yavrum. Amniyosentezden 6 hafta sonra durduk yerde bebeğimin kesesi açıldı. Doktorlar enfeksiyondan olur dediler. İyi de bende ne idrar enfeksiyonu ne de başka birşey vardı. Mikrop alabileceğim tek şey iğneydi.

çok üzüldüm canım ya herşeyi sağlıklı bir melek dünyaya gelemeden cennete gitti. Eskiden annelerimiz zmnında testler mi vardı böle testlerde insanları tedirgin ediyorlar sonuçlar yüzde 50sinden fazlada iyi çıkıyor amniyosentezde ama cidden ticaretede mi dönüştü bu iş bilmiyorum. Sağlık bu ya bırak bizleri doğmamış meleklerimiz onlar onlarla ilgili konularda nasıl böyle oluyor bilmiyorum. RAbbim inşAllah en kısa zmnda yine sana hayırlı bir evlat versin canım senin için dua edicem inşAllah. Ben de isteseler de düşünmüyorum yaptırmayı bu işlemi. Senin aracılığın ile bir kez daha netleştirdim kararımı canım. Allah razı olsun.

Amniosentez her ülkede kullanılıyor.Sadece anne kanında fetal hücre taraması daha yaygın ama onda sorun çıkarsa gene amniosentez yapılıyor çünkü o sadece bir tarama testi
Bu arada başınız sağolsun inşallah en kısa zamanda kucağınız dolar, bebek kaybı bir anne için çok çok kötü,bütün hamileliği bu korkuyla geçirmiştim.

canım inan şuan çok üzüldüm inşallah en kısa zamanda sana bugünlerini unutturan

canım inan şuan çok üzüldüm ve yeni amniyon sentez yaptıran biri olarak tedirgin oldum..inşallah sana bugünlerini unutturan çok güzel bir meleğin olur...ve allah bize böyle sıkıntılar yaşatmaz

basınız sagolsun benımde 4lü testim risklı çıkınca amnıyosentez dendı ama eskı doktoruma gıttıgımde risklı olduğundan amnıyosentezin yerıne çıkan kanla down sendromu testlerını önerdi bende cok tedirgindim amnıyosentezde kan testıne bıraz masraf ettık ama temız sonuç alarak sağlıklı bır bebegı kaybedebılme rıskını yasamamıs olduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…