En iyi çiğköfteci?

en iyi çiğ köfteci ben:) şanlıurfalı olrak..şaka bi yanada hangi şehirde iseniz tatlısesinkilerd eorjinaldir yani..:52:

artık hemen her köşebaşında görebiliyoruz çiğköftecileri..önemli olan en lezzetli,en hijyenik,en aslına uygun olanı tatmak..tabii çiğköfteyi,doğduğu yerde yiyenler ne şanslı orası ayrı..ben oses,cesa,komagene,çiğköftem,elazığlı çiğköfteci,tatlıses vs.. ve birçok yerel dükkanlarda yedim.. edindiğim kanaat şu ki, yerel küçük dükkanlarda genelde bulyon tadı geliyor hemen anlaşılıyor yani berbat,bulguru da iyice şişiriyorlar..çiğköfte çok tutulan,çok satılan yani sirkülasyonu fazla dükkanlarda daha iyi çünkü daha taze oluyor.(çok bilinmeyen yerlerde çiğköfteyi dolapta mı bekletiyorlar bilmiyorum ama bariz ıslak ıslak hani damağınıza yapışan cinsten tazeliği gitmiş çiğköfte yeme durumunuz olabiliyor)neyse benim şimdiye kadar yediklerim arasında en iyisi tatlısesti hiç tartışmasız.. ama belki de daha iyisini tatmamışımdır..
battalbey forumlarda fenomen olmuş ama sadece izmirde sanırım.istda yeri varsa buraya yazabilir misiniz?bir de aşık abuzerin yeri nerede :) başka önerilerinizi de bekliyorum..
not:benim de zamansız canım çekerse doğu kısırı yapıyorum ama çiğköftenin yerini tutmuyor tabii..

birçok yerde yedim ben de ama tatlısesi denemedim henüz. ama diğerleri içinde komageneyi tavsiye ederim. içnde bulyon tadı yok .

tatlıses i hiç denemedim. Genellikle ÇİĞKÖFTEM den yeriz, hem hijyen hemde lezzet bakımından çok başarılı buluyorum.

Oradan buradan şuradan tattığım denemeler sonucu çiğ köfteci sait de durdum.

Acısının kıvamı, bulgurun rengi, nar ekşisinin yeteri kadar belirginliği, çok çok enfes. IImmm,, birde ilâveten roka ikramı istiyorum artık.

Yazarken geldi aklıma, aslında bir gittiğimde dile getirebilirim, nasılsa önericiye zevâl yok.

Ses cihazı yerleştiricem sait mutfağına,, gramajlarını öğrenip aynısından üreticem.

Kesinlikle tatlısesss.Bizim bayimiz var bu nedenle içeriğini de çok iyi bildiğim için gönül rahatlığıyla yiyorum ve tavsiye ediyorum:)) Daha önceden diğerlerini de yiyorduk ama artık acayip fark ediyo bizim için.Birincisi içerisinde kesinlikle bulyon yok.Ayrıca nar ekşisinin özü çiğköfteye konuyor, köfte o şişedeki şerbetlerle oyuncak edilmiyor bu nedenle de mideyi de yakmıyor.Ve de en önemlisi hijyen.Herhangi bi şeye eldivensiz dokunursan kameradan seni hepp izleyen merkez anında telefona sarılıyor:))

Back
X