EN PRATİK YEMEKLER

Miramisu

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2024
230
158
23
33
Selamlar,
4 aylık bir kızım var ellerinizden öper. Bir saniye kucağımdan bırakamıyorum ya kucağımda uyuyor ya besleniyor. Ve biz 4 aydır ya makarna yiyoruz ya da dışardan yemek söylüyoruz.
Lütfen hazırlığı yapımı maks 10 15 dakika sürecek bildiğiniz tarifleri yazın. Öğrenci işi de olabilir.Dün mesela hazır köfte hazır patatesin üzerine hazır domates sos döküp fırına attım lezzetli oldu. Bunun gibi kolay tarifler.

Düdüklü kullanmıyorsanız hemen düdüklü kullanmaya başlayın on hazırlığı uzun olmayan pek çok yemeği zaten 15/25 dk arası pişiriyor. Neredeyse her çorbayı, baklagil yemeklerini, et yemeklerini düdüklüde yapıyorum ben. Zaten bizim tencere yemeklerimizin olayı soğan salça kavurmayla başlıyor fiks. O kısım bile oyalamasın derseniz vakit bulabilirseniz onu da doğrayıp difrize porsiyonlayabilirsiniz veya hazır o halde alabilirsiniz marketten.
Difrize köfte yoğurup toptan kaldırırsanız pratik olur. Ben yemek yapmaya usendigimde direkt köfte indiriyorum buzluktan.

Kullanmıyorum diye anneme vermiştim yıllar önce Artık ben de bir ana olduğuma göre düdüklü tencere kullanmanın vakti geldi sanırım.

daha bugun boyle bir konu acmak istemiştim:) simdi musait degilim ama konuya yazacağım airfrier ile hazirlanmasi en fazla 10 dk olan yemekler diye

misir ekmegi:)
corbanin yanina balığın yanina vs cok guzel gidiyor. hem beyaz un gibi sagliksiz birseyi daha az tuketmis oluyoruz
hem de doyurucu.
bu tarif airfrier tarifi. firini olan daha cogaltabilir ölçekleri

5 kaşık yogurt
2 yemek kasigi zeytinyag
1 yumurta
bunu bir kapta cirp, üstüne
5 kaşık mısır unu
2 kasik normal ya da tam bugday unu
1 cay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatli kaşığı şeker

koy karistir. hafif koyu ama akiskan bir kivamda olacak. tek kullanimlik yagli kagitlar oluyor ona dök
ustune de bol bol corekotu keten tohumu susam serp e vitaminidir
160 derecede 20 dakika pissin. sonra 180e getir bir 5 dk - 8 dk da oyle pissin
mis gibi misir ekmegi:))
ustelik soğusa da guzel. fazla fazla yapip ertesi gunlerde de yiyebilirsin.

bence pratik yemeklerden daha önemlisi ön hazırlık. mesela bir yemekte mutlaka soğan ve salça var. eğer bu ikisi hazır olursa yemeğin %50sı bitiyor. içine bir sebzeyi atıyorsun alın size yemek.
haftada bir gün müsait olduğunuzda oturun 1 kilo soğanı doğrayın ya da robotta çok ezmeden çekin onları salçayla kavurup sıcak sıcak kavanozlara koyun. Ağzını sıkıca kapatın. yemek yapacağınız zaman az biraz alıp tencereye koyun üzerine hangi sebze yemeğini yapacaksanız o sebzeyi atın sonra size mis gibi yemek oluyor. hem her zaman soğan kavurup bütün evi de kokutmamış oluyorsunuz.
ayrıca her hafta yarım kilo kıyma kavururum onu da aynı şekilde kavanoza koyarım tüm yemeklerin içine az az atarım. birde benim için dolma yapmak çok pratik geliyor. bolca dolma yapıp buzluğa atıyorum yemeğim olmadığı zaman çıkarıp daha buzu bile çözülmeden pişiriyorum taptaze gibi oluyor.

balik da airfrierde zahmetsiz birsey
esin levrek cipura gibi orta boy balik alsin ama fileto kestirsin. gelince sadece suyun altinda tutaaniz yeter. sonra limon sarimsak zeytinyagi kekik dolu bir kapta marine olsun. sen de o arada halka sogan dogra airfriere at 180 derecede 10 dk faaln kalsin. 10 dk marineden sonra koy ustune filetolari yanina bir iki defne yapragiyla. 10 dkya olurlar sonra da kontrollu bakarsin tam kivaminda alirsin.

ya da hamsi sardalya istavrit gibi kucuk boy balik aldir ama temizlet cogu balikci temizliyor benim pazarci mesela ben demeden kendi ayiklamayi teklif ediyor. onu suya koyar suyu birkac kere degistirir süzersin. sonra misir unuyla hepsini duş aldirir airfriere atarsin. ustune de iki fısfız zeytinyag
15 dakikada falan olur. arada hoplatirsiniz yapismasin diye

bir kapağı alaca soyup kup kup kesip tuzlu suya koyun
o sirada 1 buyuk (ya da 2 kucuk) patatesi kup kup kesip airfriere atin(yer elmasi varsa onu da ekleyebilirsiniz), sonra 1 patlicani da atin, sonra 1 kabagi da kup kup kesin atin, 3 biber atin, 2 sogan atin.
yaptikca atin :) onlar 180 derecede iyice kizarsinlar. arada sallayin yer degistrisinler.
cikinca ustune sarinsakli tuzlu yogurt dökün. bjr kapta da tereyag + nane kirmizi biber kekik kizdirin cosss diye dökün afiyetle yiyin
(ben usenmiyorsam yagi kizdirip ustune sarimsagi cevirip domates ezmesini koyup oyle nane kekik falan atiyorum oyle de guzel)
bitti bu kadar:)
biz iki ayda bir fazla fazla aliyoruz pazardan. patates yer elmasi patlicani bir paketliyoruz kabak sogan biberi bir. dolapta hazir halde bekliyorlar. hic hazirlik asamasi olmadan once birini sonra digerini atip zahmetsizce yiyoruz

Bulgur pilavı
Marketlerin dondurulmuş bölümünden pizza, dilimlenmiş patates kızartması gibi şeyler
Sulu patates yemeği
Şehriye çorbası
Un çorbası
Hazır mantı

Bir de boş vaktiniz olursa bir yemeği iki gün de yenecek şekilde bolca pişirirseniz rahatlarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…