En ufak şeylerde hayal kurmak ...((((

kelebekim35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
509
4
26
İstanbul
Hayataımın en zor döneminde en ufak umuttan hayaller kurmaya başlıyorum ....Gözlerimi kapıyorum neler neler ????
Bekle bekle ..hayal kırıkılığı? Morel bozukuluğu? Keyifsizlik?

En ufak bir kıvılvımda sanki olmuş gibi geleceğe dair geneiş bir hayal dünyam var .Bunun önüne geçemiyorum O AN İÇİN MUTLUYUM AMA .zaman geçtikçe KOSKOCA HAYAL KIRIKILIĞI ??

nasıl önüne geçebilirim ki bu durumun ?

Peki hayali gerçek olan var mı? Umutlandığu birşeyin olması gibi?
 
Son düzenleme:
yalniz degilsin...bunun onune gecilemez malesef hayallerimizin sadece hayal oldugunu kabul etmeliyiz.
 
Bende aynı senin gibiyim. Her zaman kendimi hayal kurarken buluyorum. Malesef yapabileceğimiz bir şey yok diye düşünüyorum. Bunu engelleyemeyiz değil mi? İlla olmasını bekleyemezsiniz zaten hayallerinizin,hayal kurarken keyif almayı deneseniz? Gerçek hayatta olmadığını görünce üzülmek yerine.. Genelde herkeste böyle bu çünkü.
 
hayalsiz yasanmaz ki??? normal bu anlattiklarin, zaman zaman hepimizde olan seyler.
 
Bende de var bu durum ama hayallerimiz de, umudumuz da olmasa nasıl katlanırız?
Çok fazla bağlanmadığın sürece hayalleri, sadece hayal olarak gördüğünde daha az üzülürsün
Ama işte insanız, umut hep var...
 
Umut en büyük kötülük bence
insanın kendine ettiği
 
Bildim bileli nişanlılık dönemi bana hep çok özenilesi gelir ve ben her fırsatta sevgilimin elinde yüzükle geldiğini hayal ederim:9: (umarım bi'gün burayı okumaz zira ıyy evlilik mi, ay erkenden evleniyo millet ya diye bıdı bıdı yaparım:9:)

Sonra her 20 yaşını doldurmuş kız gibi sevdiğim adamla evlendiğimi düşünürüm, bazen abartır ikeada ayyy ilerde şunu evime alırım diye bakınırken bulurum vs vs. Onun dışında şu an yüksek lisans hazırlığı içerisindeyim ve çok fazla hayal kuruyorum eğer ben değil de o sınav beni yenerse hayal kırıklığımı siz düşünün zira çok umut bağladım:18:

Bazen hayal kurmaya dalınca açıp günlük yazıyorum, beynim boşalıyo. Hayal kurmak iyi de o hayale çok bağlanınca, sonuç da istediğimiz yönde olmayınca çabuk yıkılıyoruz. O yüzden otokontrol şart:ssz:
 
yengeç burcu olduğumdan kaynaklı mı bilmiyorum ama ben de aşırı hayalperestimdir.
Ufacık durumdan hayaller üreiim kendi kendime.
Fazla kendmizi kaptırmadan hayal kurmak bence güzel
 
: )) maşallah bende dahil hepimiz " cazibe hanım'ın gündüz düşleri" ymişiz... : )))
 
Ben de cok hayal kurarim. Kurdugum seyler cok da olmayacak seyler degil aslinda, arada sirada ucuk seyler de kuruyorum ama. Hayal kurmak bence cok guzel birsey. Isin guzelligi de hayallerimizi kendi istedigimiz gibi yonlendirmek, bazen gercekten cok uzaklasmak, herseyi mukemmellestirmek degil mi zaten? Hayal kurun, ama kurdugunuz hayaller dogrultusunda tutmayin hayattan beklentilerinizi. Hayal kurmak sadece kendi beyninizi rahatlatan, size huzur veren birsey olsun. Hayallerde yasamayin.

Sen hayal kurmakla, hayattan beklentilerini birbirine karistirip yasiyorsun sanirim. Boyle olunca da hayal kirikligi oluyor. Fazla kaptirmadan hayal kurmak lazim.
 
Tarihiyle biliyorum. :D
Gecen sene yani Ekim, 2011 yilinda hayal kurmayi biraktim.
O zamana kadar cok hayalperesttim. Kurup kurup sonrada onlarin mucizevi bi sekilde olmasini beklerdim. Ama olmadi cogu. Ve hic ummadigim zamanlarda hayallerimden daha guzel seyler oldu. Daha sonra o olanlar hakkinda hayal kurdum, onlarda bozuldu. O yuzden, hayal mi? yok ben almayim :37:
 
2 yıldır o kadar çok hayal kurdum ki 120 dk bütün hayallerim bitti ( kpss sınavında) kendimi çok büyük bi boşlukta hissediyorum çok da büyük hayal kırıklığı yaşadım ve yaşatıyorum çok zor bi dönemden geçiyorum allah sonumuzu hayır etsin inşallah
 
bence sevinin bu halinize çunku ben hayal kuramıyorum. ne zaman kurmaya kalksam hayalımde biz zorlukla karşılaşıp daha beter hale geliyor hayalim.
kafamda toparlayamıyorum hayalimi mesela. bence bu çok daha kötü :(
 
örneklendiriyim mi kızlar gülelim biraz :)

mesela bi bebeğim olsa diyorum. kızmı olacak erkek mi? sonra devamını getirecem hayalin cinsiyeti belirlemeden olmaz. :)
düşünüyorum kız olsa şöyle sıkıntıları var erkek olsa şöyle diye. sıkıntılara dalmışım bir bakıyorum kı sonra da başlarım ben bole hayale diye, atıyorum bi kenara.

hehehe :)) daha böyle gırla :) hayal falan kuramıyorum.
sonra Sahabilerin(Hz. Osman'ındı galiba) bir sözü var o aklıma geliyo
Allah hayal ettiriyorsa verecek demektir diye (cümle tam böyle olmasa da manası buydu.)
o aklıma geliyo. demekki bana vermeyecek diyorum. iice kafam bozuluyo


velhasıl hayal falan kurmayı bırakıp hayırlısını dileyip yoluma bakıyorum :D
 
Kendimi bildim bileli hayallerle yasarım hayal dünyam o kadar genistir ki bazen ben bile sasıyorum kendime, 7/24 hayal kurdugumu bilirim, hatta ev, odam kalabalıkken bile bazen cılgın bedis gibi anlık dalmalarım olur karsımdaki bana laf anlatıyordur ama ben kopup gitmisim, elimde degil, iyi ve kötü herseyin hayalini kurarım. Kendimi mutlu olduguma inandırdıgım bir dünya' da yasarım hayallerim de, bazen ben bile ben olmuyorum görünümüm bile degisir :)

Ütopik hayellerim de vardır :)
Benimkisi hastalık bence, sadece hayal kurmak icin yataga yattıgımı bilirim, herkes uykumun geldigini düsünür ama benim amacım farklıdır aslında..
 
Son düzenleme:
ben kurmam hayal.cünkü inanırım kurdugum seye ve haddınden fazla uzuluyuroum olmadıgı zaman bunu anladıgım an hayal kurmayı bıraktım.kpss sınavına gırdım bir araba hayalım vardı memur olup araba alacaktım baktım bu benı mutlu etmıyor cunku daha sınava calısmaya yenı basladım gordugum arabayı ıncelemeye basladım o zaman dedım şu anda arabaa degıl sınava konsantre olmam lazım dıye.belkıde son zamanlarda 3 4 ay oncesınden bahsedıyorum kurdugum son hayaldır.
 
Hanımlar teşekkür ederim ...Hemen hemen aynı şeyleri hissediyormuşuz. Ben bazen kaçırıyorum dozunu içim yıkılıyor ..ayarlamam lazım bu durumu ama şu dönemde HAYALLERİMDEN BAŞKA BİRŞEY YOK
 
Back
X