endişeliim ve korkuyorum yardım.....

misivam

iki prenses annesi
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2009
878
10
118
40
merhaba kızlar....

yaklaşık 1 hafta içinde doğumum olucak nasipse. fakat epizyotomiden çok ürküyorum. zaten dikiş daha az oluyo diye normal doğum seçtim ama korkumu yenemiyorum. normal doğum yapan ve sonrasında dikişlerle başedebilen arkadaşlarım o dönemi nasıl atlattıklarını benimle paylaşabilirmi?? ne yaparsak daha kolay iyileşir? oturup kalkmaları emzirmeleri nasıl becerdiniz??? nolur yardım :(((

O dikişlerin doğum sonrasında ekstra bir ağrısı falan olmuyor ki, gayet normal oturup kalkıp emziriyorsun, hiç endişelenme.

inanki temin ederim hiç takılacak durum değil..normal doğumu seçmişsin ne güzel,cesaretlisin ama bu çok küçük bişey
o an kesildiğini anlamıyorsun bi kere,dikişlerde kısa sürüyor ve o kadar acıtmıyor..sonrasında oturup kalkmana çok engel olmuyor..ilk gün biraz ağrın olur oda normal olsun yani..wc ve ped değişiminden sonra temizliğini düzgün yap,suyla iyice yıkadıktan sonra havlu kağıtla kurula,batikonla sil ve dikşin üstüne kremini sür bunları dr un mutlaka söyler zaten..
10 günde benim dikişlerim yokolmuştu kontrolde dr dedi.iyi bakmışsın dedi..
hayırlı doğumlar canm

ya benımkide korku değil ama dikişlerde sonradan bi problem çıkmasın diye bi tedirginlik var bende bel fıtıgıda var su zamana kadar baskı yapmadıgı için doktor çok iyi dedi normal dogum istiyorum hiçte korkmuyorum ama sorasında bi tutulma falan olursa nasıl bakarım bilmiorum şimdi bile zorlanıorum göbüşüm benden onde gidiyo az daha buyurse dokunamıcam wc de çok problem yaşıorum dogumdan sora illaki gider biraz kilo ama umarım dikişlere ii bakarız bi akrabamız normal dogumdan sonra uzun sure oturamadı ustune bebegini falan yan oturarak emziriyodu bi arkadaşımda 4250 gr 57 cm cocuk dogurdu 15 dakka dogumu 45 dakka dikişi surmuş ama o oturuyodu agrısıda olmamış sanırım kişiden kişiye değişebilir bişi olsa gerek

arkadaşlar gerçekten korkulacak bi durum değil ... hastaneden çıkarken kotlarımı giymiştim o derece rahattım yani... Ertesi günde kotlarımı giydim ve hastanelerde gün bitirdik kızımla, ayrıca 5 tane dış dikiş vardı ve hiç problem yaşamadım Sadece hijyene önem vermek lazım... 10 gün içinde kayboluyorlar...

ay canım aynı korku bende de var benimde haftaya cumartesi 40.haftam doluyo bende normal istiyorum bu hafta çatı muayenem var aynı şekilde dikişler nasıl olucak falan nasıl geçicek bende ister istemez düşünüyorum. arkadaşlar temizliğe dikkat edin demiş dikiişler wc de acımıyor mu ne bilim su değince falan iiice kurulamakda lazım ıslak kalmayıp iyileşsin diye offfff

ay bı dogurayım gerısını dusunmuyorum artık buhran gecırıyorum. 40+3 olduk.Sunı sancısız 8ınden once gelse kızım baska bısı ıstemıyorum

dikiş illaki oluyormuş azda olsa . bu dikişin çokluğu çatıdarlığınada bağlı galiba bebiş kolay çıkabilsin yırtılma kendiliğinden olmasın diye kesiyorlarmış . kendiliğinden olursa biraz biçimsiz oluyor dediler sorduklarım ilk günler oturup kalkarken biraz sorun olur ama çok fazla dikiş olmazsa okadar sorun olmaz diye düşünüyorum.

arkadaşlar gerçekten korkulacak bi durum değil ... hastaneden çıkarken kotlarımı giymiştim o derece rahattım yani... Ertesi günde kotlarımı giydim ve hastanelerde gün bitirdik kızımla, ayrıca 5 tane dış dikiş vardı ve hiç problem yaşamadım Sadece hijyene önem vermek lazım... 10 gün içinde kayboluyorlar...

nekadar güzel....

ay bı dogurayım gerısını dusunmuyorum artık buhran gecırıyorum. 40+3 olduk.Sunı sancısız 8ınden once gelse kızım baska bısı ıstemıyorum

kıyamam sana:))) al bendede okadar. 39 a girdik tık yok.... ha sorsan 28 haftalıkken gelmeye çalıştı ama :)))))))))

ay canım aynı korku bende de var benimde haftaya cumartesi 40.haftam doluyo bende normal istiyorum bu hafta çatı muayenem var aynı şekilde dikişler nasıl olucak falan nasıl geçicek bende ister istemez düşünüyorum. arkadaşlar temizliğe dikkat edin demiş dikiişler wc de acımıyor mu ne bilim su değince falan iiice kurulamakda lazım ıslak kalmayıp iyileşsin diye offfff

evet temizlik ve kuru kalması çok önemliymiş. ona dikkat ettikten sonra kolay iyileşiyormuş. allah hepimize sabır ve sağlık versin. kolay atlatalım :)))) ama çok heycanlıyım.............

Back
X