endometriozis ve myomla gebe kalan varmı?

derincce

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
27
14
3
40
merhaba herkese... ben 29 yaşımdayım ama hem myomum hemde endometriyozisim olduğunu söyledi doktorum. 6 aydır evliyim gebe kalamadım ve doktorumda bugün bana klomen başladı 5 ün sonra kontol yapacak, belki ameliyat olmam gerekiyormuş ama ben geri dönüşü olmayan bi hata yapmak istemiyorum sonra yapışıklık tehlikesi filanda var ve korkuyorum. Acaba aranızda ameliyat olmadan gebe kalan varmı ?

deriner: 636418 .!.:
merhaba herkese... ben 29 yaşımdayım ama hem myomum hemde endometriyozisim olduğunu söyledi doktorum. 6 aydır evliyim gebe kalamadım ve doktorumda bugün bana klomen başladı 5 ün sonra kontol yapacak, belki ameliyat olmam gerekiyormuş ama ben geri dönüşü olmayan bi hata yapmak istemiyorum sonra yapışıklık tehlikesi filanda var ve korkuyorum. Acaba

ahhh arkadasim nerden baslasam.bende de ayni durum vardi.ilk muayenemde endometriozis ve miyomlarimi ogrendim.bana direk ameliyat dediler.tabii aynen senin gibi hata yapmak istemedim.ankara da iyi oldugunu ogrendigimiz bi doktora gittik.doktor ameliyata gerek olmadigini tup bebege baslamamiz gerektigini soyledi.tamam dedik.yazin tup bebek denedim hamile kaldim ama kimyasal gebelik oldu.sonra tesadufen baska bi doktorla tanistim.o da ameliyatin uygun olacagini soyledi.gecen hafta ameliyat oldum.miyomlarim alindi.kistim de aspire edildi.cunku cocugumuz olmadigi icin tamamen almadi doktor.kistin icini bosaltti.iki uc ay sonra tupe basliycaz insallah.canim uzun yazdim ama daha aradaki rahim filimlerini histereskopiyi falan hatielamak bile istemiorum.zor bi durum.insallah sen benim gibiz zorluk cekmezsin.allah yardimcin olsun.merak ettigin bisey olursa sorarsin.bol sans

merhaba herkese... ben 29 yaşımdayım ama hem myomum hemde endometriyozisim olduğunu söyledi doktorum. 6 aydır evliyim gebe kalamadım ve doktorumda bugün bana klomen başladı 5 ün sonra kontol yapacak, belki ameliyat olmam gerekiyormuş ama ben geri dönüşü olmayan bi hata yapmak istemiyorum sonra yapışıklık tehlikesi filanda var ve korkuyorum. Acaba aranızda ameliyat olmadan gebe kalan varmı ?
benim anlamadığım doktor sana nasıl klomen başladı bu Tip ilaçlar miyom büyümesine sebep olur ben miyom ameliyatı oldum senin miyomun rahimin ne tarafında benimki rahmin üstünde idi ameliyat olalı bir buçuk sene oldu eğer ameliyat olmasaydı klomen tarzı ilaçlar ve gebelikle birlikte miyom büyür ve bebeğe zarar verirmis bu sebeple ameliyat oldum bence yol yakınken ameliyatını ol ne kendini nede Bebeğini riske atma
h soracak olursan henüz hamile kalamadım ama hamile kalamamanMın sebebi ameliyat değil bende fazlasıyla stres var bu sebeple olmadığını düşünüyorum ameliyatım gayet başarılı geçti açık ameliyat oldu 7 cm boyunda bir myom çıkarıldı

Ben alti cmlik miyomum varken hamile kaldım. Üstelik ilk denemede.. fakat miyomum olduğunu bilmiyordum. Tabi miyom hamileligimde iyice büyüdü ve iki aylikken bebeğin kalbi durdu. Doktor tam olarak miyomu sebep göstermedi.
Kurtajdan bir ay sonra miyom ameliyati oldum 9cm'e yakin miyom çıkarıldı. Ameliyat olali bir yil geçti yedi ay evvel bebek düşünmeye başladık ama henüz bir gelisme olmadı. Yapisiklik ya da tıkanıklık olmasindan endişe ediyorum. Bu yüzden Hsg çektirecegim.

Miyomunun yeri, miktati ve boyutu çok önemli. Benimki disa doğru büyüyen bir adet miyomdu ve epey büyüktü. Eger oylw bir miyomumun olduğunu bilseydim hamile kalmak istemezdim sanırım

benim anlamadığım doktor sana nasıl klomen başladı bu Tip ilaçlar miyom büyümesine sebep olur ben miyom ameliyatı oldum senin miyomun rahimin ne tarafında benimki rahmin üstünde idi ameliyat olalı bir buçuk sene oldu eğer ameliyat olmasaydı klomen tarzı ilaçlar ve gebelikle birlikte miyom büyür ve bebeğe zarar verirmis bu sebeple ameliyat oldum bence yol yakınken ameliyatını ol ne kendini nede Bebeğini riske atma
h soracak olursan henüz hamile kalamadım ama hamile kalamamanMın sebebi ameliyat değil bende fazlasıyla stres var bu sebeple olmadığını düşünüyorum ameliyatım gayet başarılı geçti açık ameliyat oldu 7 cm boyunda bir myom çıkarıldı

cuma günü 5 günlük klomen tedavim bitecekve doktor yumurta gelişimine bakacak... cuma günü sonucu yazarım tekrar... karamsarlığa kapıldım biraz myomu büyütebilirmi gerçekten ? bunu sorup öğreneceğim cuma... teşekkürler :*

Bendede ikisi mevcut;-((

Bende tupe basliycam ama miyom ilaclardan buyur diye korkuyorum ama baska caresi varmiki

S
sizin myomunuz nerede eğer rahim dışınaysa daha şanslısınız
u

Subseroz miyom gerci baska bi dok da submukoz defi ama evet ilaclar maslesef buyutuyor ama normal yolla olmuyor baska caremiz yokki, lisa protokol, dogal tup veya konforlu tup gibi alternatifler devlette yok ki herkesede olmuyor

merhaba arkadaşlar uzun bir aradan sonra yeniden yazıyorum... doktorum kolmen tedavisi önermişti ve beni kontrole çağırmıştı, klomne bitince gittim ve yumurta takibine bakıp pregnyl çatlatma iğnesi önerdi, solda kistim varmış sağ tarafta yumurtam oluşmuş ve rahimde gebelik için uygun dedi, myomum rahimin dışında olduğu için çok şanslı olduğumu söyledi... neyse ben pazartesi pregnyl vuruldum ve 36.saat ilişki önerisini aynen yaptım. hatta erken çatlama olabilirdiye 12. saat- 36. saat ve 60.saat ilişkide bulundum. iğnenin üzerinden 6 gün geçti ve dayanamayıp bi gebelik testi yaptım, ikinci çizgi silik çıktı ama ben sevinemiyorum çünkü iğnenin etkisiylede yalancı pozitiflik durumu olabiliyormuş... mecburen önümüzdeki haftayı bekliycem :( yine gelişmeler olursa paylaşırım canlarım... Allah yardımcımız olsun

Evet catlatma ignesi positif gosteriyor on gun kadar deniliyor hep ama insallah seninki hamileliktendir;-))

Peki miyomda bi buyume varmi bende tupe basliyorum ve miyomdan buyur diye korkuyorum

Evet catlatma ignesi positif gosteriyor on gun kadar deniliyor hep ama insallah seninki hamileliktendir;-))

Peki miyomda bi buyume varmi bende tupe basliyorum ve miyomdan buyur diye korkuyorum
Canim selam.nerde basliycaksin tupe.daha once denedin mi hic.sanirim sende kist ve mi y om.derdiyle ugrasiyosun.ben de ocakta tupe basliycam bi aksilik olmazsa.bu arada ben de kist ve miyomla tup bebegee baslamistim.kistte herhangi bi buyume olmadi ama miyomlarim buyudu ve gecenlerde ameliyatla alindi.bakalim 2.de neler olacak??

Canim selam.nerde basliycaksin tupe.daha once denedin mi hic.sanirim sende kist ve mi y om.derdiyle ugrasiyosun.ben de ocakta tupe basliycam bi aksilik olmazsa.bu arada ben de kist ve miyomla tup bebegee baslamistim.kistte herhangi bi buyume olmadi ama miyomlarim buyudu ve gecenlerde ameliyatla alindi.bakalim 2.de neler olacak??
Aaa ben senin msj neden yine bi umut topikleri arastirken rastladimda uyari gelmefiki?

Neyse basladinmi tupbebege? Onceki tedavin buyuttu demek miyomu turu neydi kac cm kapalimi oldun ameliyati

Aaa ben senin msj neden yine bi umut topikleri arastirken rastladimda uyari gelmefiki?

Neyse basladinmi tupbebege? Onceki tedavin buyuttu demek miyomu turu neydi kac cm kapalimi oldun ameliyati
Benim miyom rahmin disinda 3 santim falan gorunuyodu.ayrica 2 tane de kucuk vardi.tupten sonra gittim bikac tane daha olusmus ve o 3 cm olan 5 cm e yaklasmisti.bikac tane de daha olusmus kucuk.yaaa cok can sıkıcı bi durumdu.bu sekilde olmaz diye ameliayat karari aldik.oldum kurtuldum sukur.ben acik ameliyat oldum.iyiki de oyle olmusum daha kesin cozum miyomda.bu ay tupe basliycaktik normalde ama fsh biraz yuksek cikti.doktorda riske atmayalim.degeri biraz dusurelim dedi.simdilik durumlar böylee.hayirlisi bakalim.sen ne asamadasin

Benim miyom rahmin disinda 3 santim falan gorunuyodu.ayrica 2 tane de kucuk vardi.tupten sonra gittim bikac tane daha olusmus ve o 3 cm olan 5 cm e yaklasmisti.bikac tane de daha olusmus kucuk.yaaa cok can sıkıcı bi durumdu.bu sekilde olmaz diye ameliayat karari aldik.oldum kurtuldum sukur.ben acik ameliyat oldum.iyiki de oyle olmusum daha kesin cozum miyomda.bu ay tupe basliycaktik normalde ama fsh biraz yuksek cikti.doktorda riske atmayalim.degeri biraz dusurelim dedi.simdilik durumlar böylee.hayirlisi bakalim.sen ne asamadasin
Ben ilkbtup bebegimden yeni negatif aldim:-(

Ama benim miyomum tekrarlamisti tedaviyle dahada buyuduyse suanda bilmiyorum gozukmedim daha insallah buyumemistir cunku tekrar ameliyatbolmak istemiyorum.

hakkimizda hayirlisibolsun senin yasin kacti?

Ama benim miyomum tekrarlamisti tedaviyle dahada buyuduyse suanda bilmiyorum gozukmedim daha insallah buyumemistir cunku tekrar ameliyatbolmak istemiyorum.

Canim kusura bakma yeni gordum.negatif sonucuna uzuldum gercekten yaa.benim.yasim 31.sebin kac?? Bu arada sen ameliyattan ne kadar sonra tup bwbek yaptirmistin.miyom kac ayda tekrarlamis yani.benim de en buyuk korkum bu.bi de ben de kist vardi.o da ameliyatta aspire edildi.valla masalllah bende de yok yok:KK14:

Canim kusura bakma yeni gordum.negatif sonucuna uzuldum gercekten yaa.benim.yasim 31.sebin kac?? Bu arada sen ameliyattan ne kadar sonra tup bwbek yaptirmistin.miyom kac ayda tekrarlamis yani.benim de en buyuk korkum bu.bi de ben de kist vardi.o da ameliyatta aspire edildi.valla masalllah bende de yok yok:KK14:
Yas 33 canim kist bendede var oda tejrarladi ameliyat sonrasi miyomda maalesef. Amiyattan bi sene sonra gittigimde vardi yine nezmn cikti bilmiyorum yani. Bu endomeyriozis ne lanet biseymis ya:-(

Yas 33 canim kist bendede var oda tejrarladi ameliyat sonrasi miyomda maalesef. Amiyattan bi sene sonra gittigimde vardi yine nezmn cikti bilmiyorum yani. Bu endomeyriozis ne lanet biseymis ya:-(
Canim ya hic sorma hepsi kotu bu seylerin valla.bide benim doktorum kistten ziyade miyomlarin ustunde durdu.yani tup bebek tedavisinde miyomun olmasi kistten daha fazla sorun yaratabilir dedi.bunun ustune ameliyat oldum bende.simdi de fsh yuksek.yaza kadar beklemek istiyorum ben tup bebek icin.ama cok korkuyorum tekrar olusur falan diye.kist zaten hic alinmadi ameliyatta sadece ici bosaltildi yumurtaliklara zarar veeilir diye.senin ameliyatta kistini de almislarmiydi

Back
X