Endometriozis

qerbera

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2016
83
127
93
23 yaşındayım iki yıllık evliyim çocuk istiyoruz endometriozis ameliyatı oldum kist tekrarladı ameliyattan bir ay sonra. Bi sure menepozda kaldım 8 aydır adet görüyorum ve korunmuyorum gebelik oluşmadı herhangi bir tedavi gormuyorum. Ne onerebilirsiniz durum beni fazla geriyor ??

23 yaşındayım iki yıllık evliyim çocuk istiyoruz endometriozis ameliyatı oldum kist tekrarladı ameliyattan bir ay sonra. Bi sure menepozda kaldım 8 aydır adet görüyorum ve korunmuyorum gebelik oluşmadı herhangi bir tedavi gormuyorum. Ne onerebilirsiniz durum beni fazla geriyor ??
Merhabalar :
Gebelık için bayan yaşı oldukca önemlıdır. Yaşınızın genc olusu oldukca müspet bır faktordur. Ancak endometrıoma varlıgı ve gecırılmıs over(yumurtalık ) cerrahısı öyküsü(endometrıoma nedenı ıle yumurtalık amelyatı gecırmıs olmanız) yumurtalık rezervını düşüren önemlı durumlar arasındadır. Şu an endometrıomanın tekrar ettıgını belırtmişiniz. Yeni bir ameliyatı en deneyımlı ellerde olsa bıle kesınlıkle önermemekteyiz. (yumurtalık rezervını düşürecegınden). rahim tüp fılmınız , yumurtalık rezerviniz ( adetinizin 3. günü yapılacak hormonal testler ayrıca yapılacak usg ıle rezervınız kontrol edılmelı.) ve esınızın sperm testı durumuna göre nasıl bir yol izlenmelı karar verılmelıdır. Endometrıozis olgularında önce bir baskılayıcı tedavi yararlı olucaktır. Tum bu bılgıler ısıgında bol sanslar dılerım.

Back