endometrioziz ile 6 negatif micro

zuhyal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
2
0
86
Bursa
Merhaba,ben 32 yaşında ve 9 yıldır evliyim.Hikayem biraz uzun Bu aşamadan sonra daha ne yapabilirim bilmiyorum
Sol overde 3 cm lik bir kistim vardı.2004 ten başlayarak ilk 3 deneme ultra long protokolle kist baskılanarak micro denendi.4.deneme öncesinde dr um kisti alıp co cultere ile microyu destekledi sonuç yine negatif.5 .denemede malesef bu sefer sağ overde kistim tekrarladı.5.deneme tekrar ultra long yine negatif.6. deneme bu sefer kısa protokol tekrar negatif.
Bu arada yumurtlama değerlerim oldukça iyi ancak eşimdede sayı ve morfoloji problemimiz var.ikimizdede kromozomal bir anomali yok.Ancak embriyolarımızda 3.gün sonrasında büyüme hızının düştüğünü ve gerilediğini söylediler son 2 denemede.Dolayısıyla blastosist gibi bir şansımızda olmadı.Embriyoların gelişimini devam ettirememesi ve bende hem endolu hem endosuz hertürlü protokole cevap alamamızdan dolayı sorunumuzun endodan çok sperm kaynaklı olabileceği söylendi.
Şu ana kadar benle ilgili tıbben yapılabilecek her türlü yöntem denendi.7. deneme öncesinde eşimle ilgili yapılabilecek ne varsa onlarıda denemek istiyoruz ki bunun için şu ana dek herhangi bir çözüm önerisi alamadık:44:
Bir andrologla görüşmenin bize bir faydası olur mu ,yoksa bu şartlarla yola devam mı etmeli?Yardımcı olursanız sevinirim.

merahaba gerçekten uzun ve yorucu bir süreç yaşamışsınız. ben androloji görüşmelerinden yanayım. eşinizin muayene edilmesi ve sorunlar varsa saptanması gerekir. embriyoloji laboratuvarının bu sürece katkısı sperm hazırlama teknikleri ve seçme aşamasında olmaktadır. farklı konsantrasyonlarda hazırlanan spermler ve IMSI yöntemiyle sperm seçimi denenebilir. bu bahsettiklerimin hiçbirinden mucizevi bir değişiklik beklmesek de yapılabilecekleri sıraladığımı lütfen unutmayınız. ayrıca embriyolarınızda blast gelişim sıkıntısından bahsetmişsiniz. türkiyede tek bizim ekibimizde var olan EMBRİOSCOP ile dinamik embrio izlemi yapılarak hangi aşamada sıkıntı yaşandığı tespit edilebilr ve blast gelişimi gösterme eğiliminde olan embriolar rahatca saptanabilir. eğer dilerseniz daha detaylı bu konuları konuşmak için bahceciye gelebilrsiniz. elinizde var olan tüm testlerinizi de lütfen yanınızda getiriniz. sevgi ve saygılarımla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…