• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endoskopi için uyutulmak.

pegasusz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2025
1
1
1
22
Merhaba süslü hanımlar ve süslü ablalarım, ben zeynep 22 yaşındayım.
Marttan beri mide bulantısı ve kusma yaşıyorum, son haftalarda bu durum arttı. Yarın endoskopim var; anestezi doktoruna özellikle işlem sırasında hiçbir şey hissetmek istemediğimi söyledim ve bana sedasyon seçildi.
Ancak sedasyonda bile oluşabilecek komplikasyonları okuyunca çok endişelendim. Özellikle işlem sırasında öğürmekten ve öksürmekten korkuyorum.
Endoskopiye girmeden önce sonradan “daha derin sedasyon” ya da “genel anestezi” talebinde bulunmak mümkün mü? Sedasyon yaptıranlar gerçekten hiçbir şey hatırlamıyor mu, öksürük ve öğürme refleksi tamamen kayboluyor mu?

Merhaba süslü hanımlar ve süslü ablalarım, ben zeynep 22 yaşındayım.
Marttan beri mide bulantısı ve kusma yaşıyorum, son haftalarda bu durum arttı. Yarın endoskopim var; anestezi doktoruna özellikle işlem sırasında hiçbir şey hissetmek istemediğimi söyledim ve bana sedasyon seçildi.
Ancak sedasyonda bile oluşabilecek komplikasyonları okuyunca çok endişelendim. Özellikle işlem sırasında öğürmekten ve öksürmekten korkuyorum.
Endoskopiye girmeden önce sonradan “daha derin sedasyon” ya da “genel anestezi” talebinde bulunmak mümkün mü? Sedasyon yaptıranlar gerçekten hiçbir şey hatırlamıyor mu, öksürük ve öğürme refleksi tamamen kayboluyor mu?
Canım ben yaptırdım nolmal hic göründüğü gibi değil iceri giren cikan çıkan kadinn defisik hareketler yapınca korktum zaten ama oyle olmadi sadece sakın bekliyorsun sakın olursan bir sorun yok

Sedasyon yapılınca o öğürme isteği geçiyor merak etme pamuk gibi oluyorsun korkma hemşireyim hem de endoskopi oldum daha önce

Ben uyutulmadan yaptırdım iki kez, kendim öyle istedim ve ekrandan midemi izledim 😄 mideyi şişirirken öğürme oluyor sadece bir süre.

Back
X