Endotrakeal tüp korkusu

eda2x

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mart 2018
4
1
1
35
Merhaba burun ameliyatı olucagim estetik yani , ben ameliyat yada anesteziden değil ama Endotrakeal tüpden çok korkuyorum niyeyse sonuçta bunu ağzımın içinde soluk boruma kadar sokuyorlar üstelik yanlış bir hatada hastayı kaybetme durumu söz konusuymus bilgi verirmisiniz :KK43: internette hiç bilgi bulamadım , sanırım bundan ilk kez korkan dünyada tek kisiyim. Gerçekten korkuyorum ama bunu ağzımın içine nefes boruma kadar sokmalarindan. Tam olarak yapısı nasıl bişey ? Plastik mi ? Cam mi ? Acısı varmı ameliyat sırasında ağzımızda bu varken uyanirsak nolucak?

Merhaba burun ameliyatı olucagim estetik yani , ben ameliyat yada anesteziden değil ama Endotrakeal tüpden çok korkuyorum niyeyse sonuçta bunu ağzımın içinde soluk boruma kadar sokuyorlar üstelik yanlış bir hatada hastayı kaybetme durumu söz konusuymus bilgi verirmisiniz :KK43: internette hiç bilgi bulamadım , sanırım bundan ilk kez korkan dünyada tek kisiyim. Gerçekten korkuyorum ama bunu ağzımın içine nefes boruma kadar sokmalarindan. Tam olarak yapısı nasıl bişey ? Plastik mi ? Cam mi ? Acısı varmı ameliyat sırasında ağzımızda bu varken uyanirsak nolucak?
Tüp yüzünden hastanın kaybedildiğini hiç duymadım, mantıklı da gelmedi.
Tüp en fazla boğazı tahriş ediyor. Anesteziden kalkınca ameliyat edilen yer değil, boğaz ağrıyor ama en fazla 1 gün. Boğazın şişmiş de ağrımış gibi ve çabuk geçiyor.
Tüp kullanmalarının amacı nefesi kontrol edebilmek. Tüp olmasaydı asıl o zaman tehlikeli olabilirdi. Boğazımıza bir şey tıkansa falan asıl bu korkunç olurdu. Zaten siz bilincinizi kaybederken takıyorlar, hatırlamıyorsunuz tüpü.

Korkma :) ameliyat sırasında uyanmak çok sık görülen birsey değildir.. Ayrıca arkadaşın dediği gibi hastayı uyuttuktan sonra takiyorlar farkında bile olmuyorsun ne takılırken ne çıkarılırken hiçbir şey de hatırlamiyorsun.. Ameliyat sonrası ilk gün boğazda acı olur yutkunurken. Aynı boğazın şiştiğindeki gibi bir acı. Yapısı ile ilgili bir bilgim yok ama cam olduğunu hiç sanmam..

ben ameliyat sonrası bile hiç hissetmemiştim..hatta herkes soruyordu acıyor mu diye yok hiç bişey ne yanma ne acı vardı.

Plastik ince bir boru asla görmeyeceksin.korkmana gerek yok uyanmazsın da.burun estetiği olan birçık kişş farkında bile değildir olmamıştır sen boşuna takma.
Kafana takacaksan tampomları tak ben nasıl nefes alcam falan diye düşün boşver çok basit bu uygulama bu

Back
X