Engelli anne mahkemeye verilir mi hukuk bilginiz var mi kizlar :(

Tugbatd

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2015
5
0
1
37
Merhaba ;
Bir yakınım için bir konu danışmak istiyorum. 3 erkek kardeş var. Babaları bundan 26 yıl önce vefat etmiş.babadan kalma 2 ev var. Baba öldügünden beri birinde anne ,birinde ogullardan biri ve eşi oturuyor. (Evler altlı üstlü) Diğer kardeşler yurt dışında.Anne 85 yasinda ve birden bire beyninde su birikiyor.ameliyat oluyor ama yatalak kaliyor arti hafiza kaybi kimseyi hatirlamiyor.5 ay anneye ust katta ki oglu ve gelini bakıyor. Havalı yataklar, alışverişler alt degistirme , yenek yedirme vs. Bir gun annenin evine celp geliyor.ogullardan biri dava acmis anneye , mulkiyet/intifa davasi.anne mahkemeye gitmezse mulkiyet hakkini kabul etmis sayacak.muhtemelende evler satilcak anne ve anneye bakan ogul sokakta kalcak.e anne mahkemeye gidemez yatalak. Anneye bakan ogul vasi davasi aciyor. Bu sirada obur davanin gunu geliyor. Anneye bakan gelinve ogul mahkemeye katiliyor ama tabii ki ne davaci ne davali olduklari icin hukuken taraf sayilmiyorlar.dava acan ogul hakkini istiyor annem tek yasiyor diyor. Diger ogulda biz bakiyoruz diyor veraset davasi actik diyor. Hakim davayi erteliyor. Sizce anneye bakan ogul vasi olabilir mi ? Diyelim olamadi. Bir sonra ki magkemeye anne yine gidemeyecek bu durumda annenin oturdugu ve ona bakan oglunun oturdugu ev satilir mi ? Nasil ilerlemek gerekir? Fikrinizi aliyim
 
mrb 3 musluk bir havuza akar ikisi pas tutar havuz da dipten sızdırır.. en zor havuz probleminden zor olmuş dikkatle okumaya çalıştım ama gece gece zorlandım açıkçası. geçmiş olsun öncelikle.

annesinin vasisi olabilir bakan evlat, kadın vesayetını kaybetmişse beyni su toplamışsa düşünemıyor konusamıyr bır yerıne vurmuştur yatalak dedıysenız ki bu raporlar duydugum kadrıyla kolay alınıyormui yani hastalıga baglı vasilik, onu alsın, sonra davaya gitsin, kadın kocasından kalan malın yaklasık 3te bırıne sahıp bildiğim kadarıyla, vasisi de bunu kullanım hakkına sahıp olucaktır, ben hukukcu vs degılım bıldıgım kadarıyla yazıyorum hukuk ile ilgili siteler var hatta yasak degılse forum sıtelerı var bilirsiniz, veya bulursunuz destek alabilirsiniz avukatlara sormak da parayla dışarıda, bu sıtede avukatlar da vardır avukat bölümü de var mı bilmiyorum.. neyse.
tüm evler satılabilir, yurtdısındakı evlat mı dava açtı ? o dava açtıysa bu üst katta oturup anneye bakan oglunun oturdugu ev için kaç yıllık oturduysa o kadar zamanlık gerıye dönuk kira istenebilir ama oglu oldugu ıcın kıracı olmadıgı sanırım belırlenıyor onu tam bılmıyorum. Ama annesının evlerını ıcrayla sattırabılır izali şuhu davası sanırım davanın ismi, tüm evleri arsaları vs sattırıyor bu izali şuhu davasına katılmanız gerek orda ihalede evleri alabilirsiniz veya almayacaksanız taban fiyatından satılır size de para kalır yani bakan kardeşle eşine. sonucta o da bir varis, anneye de kalır ama vasiliğini almanız lazım.
 
Annenin hakkı 1/4'tür. Öncelikle bunu söyleyeyim. Çocukların hakları da teker teker 1/4. Ama anneye oturmakta olduğu ev üzerinde intifa ve oturma hakkı taninabilir, kanuni hakkı bu. Yani miras payına karşılık olarak. Vesayet davasında bir sorun çıkacağını ben zannetmiyorum, gidip hakim beye izahta bulunursa bu süreci hizlandirabilir taraf. Sonrasında diğer dosyaya taraf sıfatıyla dahil olur. Ama o dosya hakkında da pek endiselenmenize gerek yok çünkü türkiyede isler o kadar hızlı yürümez. İkisi denk gider tahminimce. Sonuç olarak anne için intifa ve oturma hakkı tanınir diye düşünüyorum ve diğer kalan daire de satılıp kardeşler arasında pay edilir. Kalan anneye bırakılan ev ise, onun ölümü üzerine pay edilir.
 
Ayrıca saçmalık şu ki ortada izaleyi şuyu davası olduğu surece dava açan kardeş sadece anneyi muhattap alamaz. Diğer kardeşler de davaya dahil edilir. Ve annenin vesayetini almak için uğraşan kardeş annesiyle menfaat çatışması yaşamadığı sürece onun vasisi sıfatıyla da dahil olabilir. Başka akrabaları yok mu annenin vasisi olabilecek? Çünkü vesayet davasında da husumete izin kağıdı çıkarılması gerekebilir. Gerçi pek uzun sürmüyor diye biliyorum ama. Süreç sizi alakadar etmiyor evde aktif olarak oturmakta olan sizsiniz sonuçta. En kötü anneyi temsil amaçlı başka birisi atanır.
 
Çok güldüm en başta ki havuz problemine :) son zamanlarda bu süreçle ugrasmaktan pek gulemedigimiz icin iyi geldi tesekkurler :) aslinda konu çokkarisik degil ben karisik anlatmisim . Çok çok teşekkür ederim cevabınız için Forum sitelerine de bakacagim cok tesekkurler
 
Cok cok tesekkur ederim benim arastirmalarima gore de anne icin intifa hakki taninir dediler ama ogula da vasilik cikmaz dediler bu durumda gelecek mahkemede vasilik cikmazsa anneye bakan kisiler yine taraf sayilmayacak ve eve gelen kagitta anne eger mahkemeye katilmazsa mulkiyet hakki kabul edilmis olur yaziyor.ama kadin yatalsk gidemez.gitse konusamaz.simdi tutup yatalak kadini mahkemeye mi goturmek lazim yoksa bir avukat mi lazim bilemedik cok tesekkur ederim tekrar
 
Mahkemeye annenin yatalak oldugunun ve yalniz yasayamayacaginin kanitlanmasi gerekli. Bunlarla annenin mahkemeye gelemeyecegi de anlasilmis olur zaten.
 
Mahkemeye annenin yatalak oldugunun ve yalniz yasayamayacaginin kanitlanmasi gerekli. Bunlarla annenin mahkemeye gelemeyecegi de anlasilmis olur zaten.
Rapor aldik goturduler ama hakim yaraf gormedigi icin kabul etmedi hatta bakmadi bile sanirim avukatin goturmesi gerek hic bilmiyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…