Engelli bir bayan ailesini de alıp yurtdışına taşınabilir mi

yasemindurmaz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2020
23
16
3
43
Skolyoz hastalığım var bazen gayet çok zor olabiliyor bu ülkede malumunuz

1 çocugum var eşimin de ortalama bir işi var geçiniyoruz çok şükür

Ama çocugumun geleceği adına yurtdışında yaşamak istiyorum ama engelim problem çıkarır mı cesaretim yok bilemiyorum

Almanya da ablam var yanına çağırıyor yurtdısında yasayan engelli dostlardan tavsiyelere ihtiyacım var

Burada anlatıldıgı kadar önem veriliyor mu engellilere birinci ağızdan teyit almak isterim

Avrupada skolyoz engel taninmaz bence.Ciddi bir ameliyat gecirmediyseniz ya da ne bileyim eliniz? kolunuz eksik degilse rapor vermezler.Turkiyede daha cok imkan var engelliler icin ve tanimi kolay.Benim turkiyede raporum vardi ama burada yok.

Ameliyat oldum burada %42 engelli raporum var omurilikte de bazı sorunlar var ama yaşantıma engel değil

Almanyada bu durumda yaşayanlar var mı varsa ne gibi avantajları var onu öğrenmek istedim sadece

Evet istersem gidebilirim birkaç yolu var bunun

Erasmus ta almanyada, bir arkadaşım fiziksel engelliydi. Kaldığı yurt bedavaydi ( bizimkilere göre çok daha genişti, Özel bir oda), toplu ulaşım kartı bedavaydi ve daha çok yeri kapsıyordu. Bunlar türkiye'de var mı bilemem.

Bir kere sormuştum burası nasıl senin için diye, kimse dik dik bakmadığı için çok rahat ettiğini söylemişti.

Skolyozunuzu tam olarak bilmiyorum ama dışta görünür bir farklılığınız varsa, türkiye'de parka bile gittiğinizde millet size dik dik bakmayı kendinde hak görüyordur. En azından almanyada bunu yaşamazsınız.

Erasmus ta almanyada, bir arkadaşım fiziksel engelliydi. Kaldığı yurt bedavaydi ( bizimkilere göre çok daha genişti, Özel bir oda), toplu ulaşım kartı bedavaydi ve daha çok yeri kapsıyordu. Bunlar türkiye'de var mı bilemem.

Bir kere sormuştum burası nasıl senin için diye, kimse dik dik bakmadığı için çok rahat ettiğini söylemişti.

Skolyozunuzu tam olarak bilmiyorum ama dışta görünür bir farklılığınız varsa, türkiye'de parka bile gittiğinizde millet size dik dik bakmayı kendinde hak görüyordur. En azından almanyada bunu yaşamazsınız.
Burada zaten bir engelli görseler uzaylı görmüş gibi bakıp çok üzüyorlar çünkü insanımız çok cahil ve barbar

Rahat etmek bile başlı başına kaçma nedeni

Ameliyat oldum burada %42 engelli raporum var omurilikte de bazı sorunlar var ama yaşantıma engel değil

Almanyada bu durumda yaşayanlar var mı varsa ne gibi avantajları var onu öğrenmek istedim sadece

Evet istersem gidebilirim birkaç yolu var bunun

Erken emeklilik yada engeli emekliliği tarzı düşünüyorsanız, skolyozdan emekli olamasınız. Size uygun iş imkanları sağlanır. Durumunuza göre bazı hizmetlerden ücretsiz veya indirimli faydalanırsınız. Tabii bunlar için epey kağıt kürek, kurum işleriniz olur.
Onun dışında okadar kolay değil almanyaya yerleşmek.
Yinede bol şanslar dilerim.

Erken emeklilik yada engeli emekliliği tarzı düşünüyorsanız, skolyozdan emekli olamasınız. Size uygun iş imkanları sağlanır. Durumunuza göre bazı hizmetlerden ücretsiz veya indirimli faydalanırsınız. Tabii bunlar için epey kağıt kürek, kurum işleriniz olur.
Onun dışında okadar kolay değil almanyaya yerleşmek.
Yinede bol şanslar dilerim.
Bilgiler için çok teşekkürler

Artık kısmet,gitmeye karar verdim gidersem oradan yazarım bu konuya artık

öncelikle almanyada yasiyorum, bizle yasayan dede 90 yasinda. belgelerde yüzde 90 engelli, dizi kalcasi protez ( böyle yaziliyor sanirim) gözleri görmio, birseyi on kere söylüyorsun ama araba park etmek icin rapor vermiyorlar. yürümek onun icin iyimis ondan arabayi yakina park etmeye gerek yokmus, ha bide yemegini kendi yiye bildigi icin el titremesine hakim ola bildigin icin, bakici parasi alamiyoruz, bakicida yollamiyorlar... bilmiyorum...

Oturum almaniz zor olur diye tahmin ediyorum. Yani sadece avantajlarindan faydalanmak icin gidiyorsaniz buna izin vermezler. Ama atiyorum calisma izni ile gidecekseniz de sorun olur mu diyorsaniz elbette ki olmaz.

Almanyada engeli raporu almak daha dogrusu imkanmardan faydalanmak icin en za yuzde 50 raporu gerekli onu almakta evet kolay degil. Ilk basta zaten genelde daha az veriliyor ugrasmak gerekir. Kronik hastaliklar ilk etapta direk 50% almasi zor.

öncelikle almanyada yasiyorum, bizle yasayan dede 90 yasinda. belgelerde yüzde 90 engelli, dizi kalcasi protez ( böyle yaziliyor sanirim) gözleri görmio, birseyi on kere söylüyorsun ama araba park etmek icin rapor vermiyorlar. yürümek onun icin iyimis ondan arabayi yakina park etmeye gerek yokmus, ha bide yemegini kendi yiye bildigi icin el titremesine hakim ola bildigin icin, bakici parasi alamiyoruz, bakicida yollamiyorlar... bilmiyorum...
Benim gitme şansım var ama dediğim gibi burada sağolsun devletimiz ilaçlarımızı ücretsiz veriyor

Şimdi almanyada iyi yaşam adına gidiyoruz ilaçları bile orada böyle kolay bulamazsak veya çok pahalıya alırsak gitmemizin kıymeti kalmaz yurtdışına diye düşünüyorum

biraz da özgüvenim yok

Almanyada engeli raporu almak daha dogrusu imkanmardan faydalanmak icin en za yuzde 50 raporu gerekli onu almakta evet kolay degil. Ilk basta zaten genelde daha az veriliyor ugrasmak gerekir. Kronik hastaliklar ilk etapta direk 50% almasi zor.
kronik rahatsızlıklara neden rapor verm,iyorlar acaba

mesela diyabet,astım tansiyon gibi

burası çok ilginç geldi bana

Benim gitme şansım var ama dediğim gibi burada sağolsun devletimiz ilaçlarımızı ücretsiz veriyor

Şimdi almanyada iyi yaşam adına gidiyoruz ilaçları bile orada böyle kolay bulamazsak veya çok pahalıya alırsak gitmemizin kıymeti kalmaz yurtdışına diye düşünüyorum

biraz da özgüvenim yok
Özel değilse nasıl yerleşebiliyorsunuz Almanyaya merak ettim..çünkü öyle kolay değil bu işler..Benim de kardeşim Almanyada yaşıyor yıllardır yanına gider gelirim anca turist gibi😕

kronik rahatsızlıklara neden rapor verm,iyorlar acaba

mesela diyabet,astım tansiyon gibi

burası çok ilginç geldi bana

Aliniyor ama dedigim gibi bir faydasi olmasi icin en az 50% olmasi gerek. Ilk etapta genelde 30% falan oluyor. Oda bkr ise yaramiyor. Benim isarkadasim 30 yillik crohn hastasi sanirim 5 yildir falan engeli raporu yuzde 50 fazla. 5gun fazladan izni var 3 yil erken emekli olucak birde gunde alti saat calisiyor ama full maasini aliyor.

Mesela bu arkadasimin hayat arkadasida is kazasi gecirdi protez kalcasi var o gunden beri calisamiyor 3 yili gecti hala mahkemelerle sigortalarla ugrasiyor emekli olmak icin vallahi beya zor burada artik

Back
X