Engelli kardeşim durumu :(

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
123
Merhabalar
Benım %70 süresiz engel raporu olan kardeşimin almış oldu 2022 aylığı ve yeşil kartı kesildi, nedeni hane gelirinin yükselmesinden kesilmiş yani engelli bireylerin sigortasına kadar kesilen bir durum, bizde babamın üzerine geçirmek için başvuruda bulunduk burada da karşımıza bir duvar çıktı tekrar heyete girip tekrar rapor alacak en azından babamın sgk yararlansın diye çünkü zihinsel engeli olduğu için çalışma durumu da yok, biz 1 haftadır şoktan şoka girdik, yeni rapor düzenlenmesine istinaden eski süresiz rapor iptal ediliyormuş yani sürekli rapor almak zorundasın yani sürekli heyetten heyete..
Şimdi biz ne yaparsak kardeşimi garantiye alırız tavsiyelerinizi rica ediyorum, yani başka ne yapmalıyız sizce bende araştırıyorum ileride sorun yaşamasın diye ama kafam çok karıştı beynim durdu :(

Bundan emin misiniz? Kardeşim de yeşil kartlı idi. Sonra gelirimiz yükselince bizim de yeşil kart ve 2022 aylığı iptal edildi. Sonra kardeşim babamın sgksindan yararlanmaya devam etti. Tekrar rapor çıkarıldı mı hatırlamıyorum ama kardeşimin raporu süresiz rapor. Kimse bize süreli rapor almak zorundasınız demedi. Yanlış bilgilendirilmiş olabilir misiniz?

Engelli maaşı pamuk ipliğine bağlı. Her an kesilebilir.

Süresiz raporun geçersiz olmasını aklım almadı ama.

Belediyelerin engelli büroları var, avukatlar olur orada. Bir başvurun en doğru bilgiyi ordan alırsınız. Çok karışık mevzular çünkü bunlar, sıradan insanlar bilmez.

Merhabalar
Benım %70 süresiz engel raporu olan kardeşimin almış oldu 2022 aylığı ve yeşil kartı kesildi, nedeni hane gelirinin yükselmesinden kesilmiş yani engelli bireylerin sigortasına kadar kesilen bir durum, bizde babamın üzerine geçirmek için başvuruda bulunduk burada da karşımıza bir duvar çıktı tekrar heyete girip tekrar rapor alacak en azından babamın sgk yararlansın diye çünkü zihinsel engeli olduğu için çalışma durumu da yok, biz 1 haftadır şoktan şoka girdik, yeni rapor düzenlenmesine istinaden eski süresiz rapor iptal ediliyormuş yani sürekli rapor almak zorundasın yani sürekli heyetten heyete..
Şimdi biz ne yaparsak kardeşimi garantiye alırız tavsiyelerinizi rica ediyorum, yani başka ne yapmalıyız sizce bende araştırıyorum ileride sorun yaşamasın diye ama kafam çok karıştı beynim durdu :KK43:
Merhaba , zor bir durum da kalmışsınız. Hane halkından dahanonce çalışmayan biri çalışmaya başlamış sanırım o yüzden hane geliri ortalaması yükselmiştir. Örneğin işsiz çocuk asgari ücretle de olsa işe başlayınca hanedekilerin ortalama geliri yükseldiği için sorun yaşanıyor. Kurumla gidip konuşun sizi yönlendirirler, ne kadar zor durumda kaldığınızı güzellikle anlatın.

Yeni ise başlayan kişinin ikanetgahini baska adreste gosterseniz işe yarar mı acaba?
Avukata danissaniz en iyisi sanki...

Bu dertten muzdarip biri ancak size yol gösterir yada avukat gibi bu işlerin nasıl olması gerektiğini bilir size yol gösterir

Çok geçmiş olsun

Benim ailemde raporlu akrabamın maaşı kesildi.
Raporu da iptal edil. Ki raporu veren doktor dünyanın en ünlü doktorları arasında...
Neyse gittiler ettiler uğraştılar devlet aylığı tekrar bağlamadı.

Yurt dışından kendisi, annesi ve babası emekli, Türkiyeden de anne baba emekli, ve banka da çok çok yüksek memla ve mal varlıkları da var. Ve bu maaş kesilince bir üzüldüler ki anlatamam.

Bizim durumumuz için yorum yapayım, açıkçası devlet bence çok çok çok çok iyi yaptı keserek.
Eve resmen her ay servet giriyor.
Bu paraya gerçek ihtiyacı olan kişiler ulaşmalı.

İnsanlar kulübe gibi evlerde yaşayıp engelli çocuklarına bakmaya çalışıyor. Onlara verilmeli hatta daha da fazla verilmeli.

Bundan emin misiniz? Kardeşim de yeşil kartlı idi. Sonra gelirimiz yükselince bizim de yeşil kart ve 2022 aylığı iptal edildi. Sonra kardeşim babamın sgksindan yararlanmaya devam etti. Tekrar rapor çıkarıldı mı hatırlamıyorum ama kardeşimin raporu süresiz rapor. Kimse bize süreli rapor almak zorundasınız demedi. Yanlış bilgilendirilmiş olabilir misiniz?

Kaç kez sgk aradım sgk gittik tekrar istiyorlar tekrar çıkarılması gerekiyormuş

Back
X