• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Engelli Olacakmış..

EflatunSu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2007
532
2
96
47
Balıkesir
Anne ve babalar, Büyükanne-büyükbabalar, hala,teyze,dayı,amca,enişte...ve hatta komşular bile heyecanla bekler minik bebeğin dünyaya gelişini. Çeşitli hayallar kurulur doğmamış yavrunun üzerine.
"güzel güzel elbiseler giydirip ipek saçlarını öreceğim kızımın."
"ellerinden tutup parka götüreceğim onu.haftasonları maç yapacağız aslan oğlumla."
"torun sevgisi dünyanın en tatlısıdır. Ben torunumu oturtup kucağııma masllar, anlatacak tekerlemeler söyleceğim..."
"okula gidecek, Kur'an okumayı öğrenecek... beinm çocuğum" ve daha nice hayaller.

sonra birden yok olur hepsi. Bir karabasan gibi çöker haber tüm aileye,eşe dosta.
"Engelli olacakmış..."
"söylediğim nininileri duyamayacak mı?"
"top peşinde koşturmayacak mı?"
"ona sevgi dolu bakışımı göremeyecek mi?"
............ ve daha bir sürü soru, bir sürü hayal kırıklığı...

Oysa birazcık farklı olması onu sevgimizden mahrum eder m, edebilr mi?
O, şu haliyle de yavrumuz olmayı haketmiyor mu? O, yine de Yüce Allah'ın bize bir emaneti değil mi?
Alıntıdır..

Elbetteki engel değil onları sevmemize..
Engelli olma riskinide yaşadım,engelli çocuğu olan anneleride tanıdım.
Ama engelli olduğu için az sevilen çocuk,bebek görmedim.Aksine daha çok sevgi,ilgi gördüklerine şahit oldum.Çünkü onlar gerçekten melek ve hep melek kalıyorlar.
Onlar annelerini cennete taşıyacak kanatlar sözünü çok sevdim.
..
a.s.

Son düzenleme:
Güzel bir paylasim, ellerine saglik.

Bizim eskiden bir komsumuz vardi, malesef onun oglu engelliydi. Ama annesi cok güzel ilgilenirdi. Hic bir eksigi olmadi. Bende sanmiyorum
sevgi az olsun, hatta daha fazladir.

Almanyada engelliler icin özel okullar var, oraya gidiyordu cocuk ve zamanla baya bi iyilesme belli oluyordu, ama yinede bir yere kadar.

Allah böyle zor sinavlarla bizi sinamasin insallah, fakat yinede Allahin dedigi olur ...

canım çok güzel bir yazı getirmişsin
gerçekten çok haklı kimse istemez
bebeğinin öyle olmasını ama gelen de geri
çevrilemez allah böylelerine yardım etsin
kimseye vermesin

Kız kardeşim engelli çocukların öğrenim gördüğü bir rehabilitasyon merkezinde çalışıyor.
O'nun gözlemi de,ailelerinin çocuklarını inanılmaz sevip,en iyi şekilde baktıkları,korudukları yönünde.
Ben buna çok seviniyorum işte..
Çünkü bazen haberlerde kırsal yerlerde engelli çocuğunu zincire vuran,bir odaya hatta ahıra kapatan insanları da görüyoruz.:1no2:

Ama ne mutlu ki bunu yapanlar azınlıkta kalıyor..
Ne mutlu ki,çocuklarına en iyi şekilde bakan eli öpülesi annelerimiz var.
Ne mutlu ki,"Onlar annelerini cennete taşıyacak kanatlar "a.s.

Yazı için çok teşekkürler. Evladımı her şekilde her koşulda her zorlukta severim ben. Onu bana Rabbim verdi çünkü. Karnımda taşıdım besledim. Nasıl sevmem nasıl korumam nasıl ondan vazgeçerim. Bu mümkünmü.

offf yaa ..çok duygulandım..:senağlama:
rabbimin verdiğini başımda taç ederim...benim çok değerli bir arkadaşında kızı engelli ama ben dahil onu okadar çok seviyoruz ki anlatamam ...onun gülen gözleriyle bize sarılması bizim verdiğimiz sevgiye karşılık vermesi bizi çok mutlu ediyor...o çok şanslı bir çocuk onu seven bir ailesi ve bizim gibi teyzeleri var...umarım rabbim bir gün onun ve onun gibi olanların tüm engellerini kaldırır ,en kısa zamanda şifalarını verir...
rabbim kimseyi böyle sınamasın...

Kız caduuu mahvettin beni gecenin bu saatinde. Gerçekten çok duygulandım :çok üzgünüm:

benim komşumun kızıda engelli ama çok zeki herşeyi anlıyor tedavi görüyor konuşmaya çalışıyor ve ben onu çok seviyorum ama komşumu biliyorum çok vefalı bir anne bir çok şeyi kısıtlansada hiç şikayet ettiğini görmedim Allah o ve onun gibilerden razı olsun elleri öpülesi anneler onlar

Çok güzel bir yazıydı..
Rabbimm herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin..Fakar engelli diyede onu sevmekden vazgeçmem yada aldırmayı hiç düşünmem..Allahın takdirir bilirimki bu da bir sınav..

senağlamaBu nasıl bir yazı aksam aksam epeydir giremıyorum:(( zaten girer girmez çok duygulandım canım yaa teşekkurler paylasımın için Allahım herkezin yavrusunu kendisine bağışlasın korusun engelli engelsiz hepsi birer melek aşk onlar aşkkksenağlama

cocuklarimizin hepsi bir melek engelli ya da engelsiz ,Yuce Rabbimin hediyesi,bizlerde her saglikli insan da birer engelli adayi degil miyiz

ya zaten bu akşam duygusallığım üstümde iyice koptum yani.....bi anne evladını sevmemezlik edebilirmi...engelli yada engelsiz diye bi durum yoktur ortada..annenin sadece evladı vardır ,seveceğii.........

ben etkileniyorum böyle şeylerden. Allah kimsenin başına vermesin.

Back
X