• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Engellilere Evde Eğitim

irem-ozge

:)
Kayıtlı Üye
4 Mart 2008
5.435
342
398
Maalesef devlet okulları fiziki yapıları yüzünden engellileri alamıyor okula.
Alabilenlerde kontenjanla sınırlandırmak zorunda kalıyor.
Maddi durumu yetersiz olan çocuklar şanslarına küsüyor.
Ama bizler bişeyler yapabiliriz belki.
Aşağıda verdiğim link daha detaylı anlamınızı sağlayacaktır.
Sizlerde semtinizde varsa böyle çocuklar haftada 2 saatinizi ayırıp onları hayata bağlayabilirsiniz.
Maalesef linkte belirtilen vakıf kapandı ama proje devam ediyor.
Umarım bi yerlerde bi çocuğumuz daha Çiğdem gibi güşümser.

http://www.milliyet.com.tr/2003/01/18/yasam/ayas.html

merhaba irem -özge çok güzel bir konuya deyinmişsin.biz engelli aileleri devamlı araştırma içindeyiz acaba çocuklarımızın gelişimi için neler yapabiliriz nasıl mutlu olurlar diye.ama bazılarımızın ekonomik düzeyi bazılarımızın yetersiz bilgisi okulların fiziki koşulları bu çocukların önüne engel koyuyor.ben ankaradayım bu projeden haberim yok hemen araştırıp talep edecem.geçenlerde keçiören yüzme havuzuna müracaat ettim.müdürle konuşup engelli oğlumu yüzmeye kaydettirmek istedim.bana engelliler saldırgan oluyor alamam dedi.halbuki onun eylencesi suda çırpınmak.2.sınıfız yani her şey sağlık lılar için galiba.unutuyorlar her sağlıklı insanda engelli adayı.teşekkürler bilgilerinize çiğdemlere ankaradan selam

Birinin konuyla ilgilenmiş olması bile mutlu etti beni.
Günlerdir kimsenin yazmamış olmaması üzüyordu açıkcası.
Ankarada böyle bir porje varmı bilmiyorum. Zaten artık istanbul da da yok.
Ama biz devam ediyoruz. Belki sizin öncülüğünüzde oradada yapılabilir.
Çocuğunuzu almayan müdürü de kınıyorum gerçekten.
Çiğdem haftada 2 kere yüzmeye gidiyor çünkü bu onun kaslarına çok çok faydalı.
Acaba Ankara'da Özürlüler koordinasyoın merkezi gibi bi yer yokmu?
Belki size yardımcı olurlar.
Çok öpüyıruz bizde sizi.
Keşke orada olsaydım da size de faydam dokunsaydı.

irem çok haklısın bencede. paylaşımın için çok sağol... çok hassas bi konu . davranışını düşünceni tebrik ediyorum.yüreğine sağlık.. herkes özürlü adayı olduğunu unutmasa keşke.....

Birinin konuyla ilgilenmiş olması bile mutlu etti beni.
Günlerdir kimsenin yazmamış olmaması üzüyordu açıkcası.
Ankarada böyle bir porje varmı bilmiyorum. Zaten artık istanbul da da yok.
Ama biz devam ediyoruz. Belki sizin öncülüğünüzde oradada yapılabilir.
Çocuğunuzu almayan müdürü de kınıyorum gerçekten.
Çiğdem haftada 2 kere yüzmeye gidiyor çünkü bu onun kaslarına çok çok faydalı.
Acaba Ankara'da Özürlüler koordinasyoın merkezi gibi bi yer yokmu?
Belki size yardımcı olurlar.
Çok öpüyıruz bizde sizi.
Keşke orada olsaydım da size de faydam dokunsaydı.

Canım Ankarada engelli çocuklar ve yetişkinler için ücretsiz faydalanılacak bir kurum var üstelik serviside var..fitnes, aerobik ve jimlastik salonları,sauna, kütüphane, bilardo, masa tenisi, air hokey, mini golf, santraç ve zeka oyunları, sağlık odaları, kabul ve toplantı salonları ve kreşler yer alıyor.

Ankara’da yaşayan tüm engelli vatandaşlarımızı sosyal, kültürel, sağlık, spor, eğitim, bilişim ve ekonomik bakımdan desteklenmek ve toplumla engelli bireylerin kaynaşmasını sağlamak amacıyla Aile Yaşam Merkezi Engelliler Lokali hizmete açılmıştır. Üye kayıt sistemiyle hizmet verilmektedir.

Tel: (0090) 312 279 00 00

Canım buda web adresi
http://www.ankara-bld.gov.tr/AbbSay...itasyon_sube_mudurlugu/engelliler_lokali.aspx

hepinizin önerileri için çok teşekür ediyorum.beni mutlu etiniz.çevrenizdeki engellilere yardımcı olacagınızdan kuşkusuz eminim ilk işim hayat yaşam merkezine baş vurmak.teşekürler barzey.hepinizi seviyorum

Sizlerde semtinizde varsa böyle çocuklar haftada 2 saatinizi ayırıp onları hayata bağlayabilirsiniz.

http://www.milliyet.com.tr/2003/01/18/yasam/ayas.html
ben de ankaradyaım arkadaşlar yapılabilecek bişeyler bulabildiniz mi..yeni gördüm konuyu :((

MİLLİYET İNTERNET - YAŞAM

merhabalar bu formu yeni keşfettim çok güzel deyinmişsiniz yüreğinize sağlık

benim yiğenimde bedensel engelli 2 elinden tutunca ancak yürüyo 11 yaşında kaç yıldır uğraşıyoruz devlet okulları almadı bedensel engelli çocuklara eğitim veren bi kurumda bulamadık yüreğemediği halde ve babası 600 maaş alıyo annesi çalışmıyo çocuğunda günlük 100 milyon hastane parası var bizim yanımızda yaşıyorlar 600 maaşla ev tutup istanbulda geçinmek çok zor ve devlet raporu olmasına rağmen 200 milyon özürlülük maaşı bağlamadı yiğenimin bütün masraflarını gücümüzün yettiği kadar herşeyden kesip karşılıyoruz ama ben bu çocuğa nasıl eğitim aldırabilirim nasıl okuma yazma öğrenecek

merhabalar bu formu yeni keşfettim çok güzel deyinmişsiniz yüreğinize sağlık

benim yiğenimde bedensel engelli 2 elinden tutunca ancak yürüyo 11 yaşında kaç yıldır uğraşıyoruz devlet okulları almadı bedensel engelli çocuklara eğitim veren bi kurumda bulamadık yüreğemediği halde ve babası 600 maaş alıyo annesi çalışmıyo çocuğunda günlük 100 milyon hastane parası var bizim yanımızda yaşıyorlar 600 maaşla ev tutup istanbulda geçinmek çok zor ve devlet raporu olmasına rağmen 200 milyon özürlülük maaşı bağlamadı yiğenimin bütün masraflarını gücümüzün yettiği kadar herşeyden kesip karşılıyoruz ama ben bu çocuğa nasıl eğitim aldırabilirim nasıl okuma yazma öğrenecek

Allah yardımcınız olsun inşallah...

keşke ankara'da olsaymışsınız ben seve seve ders verirdim...
ben de arıyorum ankarada yardımcı olacak birilerileri ama malesef tam anlamıyla nasıl bir ulaşım yolu izlemem gerek çözemedim.

Allh işinizi rast getirsin inşallahkaydirigubbakcemile5

hepinizin önerileri için çok teşekür ediyorum.beni mutlu etiniz.çevrenizdeki engellilere yardımcı olacagınızdan kuşkusuz eminim ilk işim hayat yaşam merkezine baş vurmak.teşekürler barzey.hepinizi seviyorum

siz başvurdunuz mu...dışarıdan gönüllü üye olarak başvursak nası bir yol izleniyor ve var mı böyle birşeyi...nasıl bir yol izlemeli...

biraz aydınlatırsanız sevinirm.

Back
X