• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Enox veya Oksapar

Ben ilacı o şekilde alıyorum, neyin alakalı olduğunu sanmıyorsunuz tam olarak?
Gebelik teşhisi yazılmadığı sürece devlet reçeteyi karşılıyor yazmışsınız ya onu demek istedim öncesinden belliydi sistemde gebelik alabiliyordum sigortadan eczacı yeni geldiğini söyledi bu kuralın

Dahiliye teşhis olarak kalp rahatlizi ve ya ona benzer bir şey yazıyor ama rapor ayarlayamiyor ..sadece tek kutu yazar
Bugün gittim dahiliyeye de o da ne rapor verdi ne ilaç yazdı kadın doğuma geri gönderdi gittim kadın doğuma hematolojiye git dedi hematolojiye de dahiliye kayıt açması gerekiyormuş o da açmadı 😖

Eczacınıza sorun.. kan pıhtılaşması, düşük tehtidi, bulantı kusma gibi teşhislerle sadece ilaç katılım farkını ödeyerek alırsını, gebelik teşhisi olduğu sürece devlet karşılamaz..
Sordum raporsuz karşılamıyor dedi beni bi tanıdığı vesilesiyle bir doktora yönlendirdi rapor için inşaAllah alabilirim

Çok ilginç benim elimdeki raporu kadın doğum yazdı hala şifa geçerli bu cuma tekrar rapor almam gerekiyor
İnşaAllah sorunsuz alırsınız ya raporunuzu iki gündür doktor doktor dolanıyorum 1 kutu 1000 lira olmuş ve doğuma kadar kullanmam gerekiyormuş çok zor Allah yardımcımız olsun

Bugün gittim dahiliyeye de o da ne rapor verdi ne ilaç yazdı kadın doğuma geri gönderdi gittim kadın doğuma hematolojiye git dedi hematolojiye de dahiliye kayıt açması gerekiyormuş o da açmadı 😖
Elinde kan pihtislasma parorun yok mu

Hayır ilk gebeliğim (ikiz)
Allah bağışlasın ..aslında kan verip kan pıhtı duruma na da baktirabilirsinjz ..elinizde rapor varsa her türlü rapor çıkar ..ve kan pıhtılaşma yoksa iğne üç aylık kullanırsınız ..pıhtı varsa 9 ay ..

Allah bağışlasın ..aslında kan verip kan pıhtı duruma na da baktirabilirsinjz ..elinizde rapor varsa her türlü rapor çıkar ..ve kan pıhtılaşma yoksa iğne üç aylık kullanırsınız ..pıhtı varsa 9 ay ..
Allah razı olsun 🌸🌸 Doktorum doğuma kadar kullanacaksın dedi çok zahmetlerle bugüne geldik çok zorlu bir süreçti 😢 Eczanedeki arkadaş birini aracılık etti özel hastanede ptesi inşaAllah rapor için gideceğim Kadın doğum bir de🥴 Yani isteseler yazarlar bu raporu eczanedeki kız da dedi genelde bir tanıdık olmadımı zor yazıyorlar tabi kolaylıkla rapor alanlarda varmışta benim talihsizlik işte

Eklentiler

• IMG_9019.webp
    IMG_9019.webp
    55 KB · Görüntüleme: 57
Allah razı olsun 🌸🌸 Doktorum doğuma kadar kullanacaksın dedi çok zahmetlerle bugüne geldik çok zorlu bir süreçti 😢 Eczanedeki arkadaş birini aracılık etti özel hastanede ptesi inşaAllah rapor için gideceğim Kadın doğum bir de🥴 Yani isteseler yazarlar bu raporu eczanedeki kız da dedi genelde bir tanıdık olmadımı zor yazıyorlar tabi kolaylıkla rapor alanlarda varmışta benim talihsizlik işte
Aynen gerçekten isterlerse hiç sıkıntı çıkarmadan çıkarıyorlar raporu..
İnşallah sende kolaylık çıkarırsın ...
Rabbim sağ salim kucaginiza almayı nasip etsin

Gebelik teşhisi yazılmadığı sürece reçeteye devlet karşılıyor, aksi halde kutunun tam ücretini veriyorsunuz. Aile hekimine gebelik teşhisi olmadan yazdırın

Gebelik teşhisi yazılmadığı sürece devlet reçeteyi karşılıyor yazmışsınız ya onu demek istedim öncesinden belliydi sistemde gebelik alabiliyordum sigortadan eczacı yeni geldiğini söyledi bu kuralın
Gebelik teşhisi dediği şey sizin düsündügünüz sey deil yani risksiz gebelik bi nevi aa hamile bu enox yazayım demek. O sebeple karşılamıyor. Başka kodların girilmesi lazım gebelik teşhisinin reçeteden cıkarılması lazım. Bu sizin gebe oldugunuz gerçegini değiştirmiyor zaten. Sadece gebelikte ilacı devlet karsılamıyor. Birkaç tane baska teshis kodu var onları receteye yazdıgında karşılıyor. 1 reçetemde aynı durumu yaşadım doktora tekrar receteden teshisi cıkarttırdık.
Teşhis kısmına “D68.9
O20.0 teşhisiyle yazdırabilirsin
Gebelik teshisi giriyorlar ozaman karsılamıyo igneyi devlet” eczacı arkadasım cermişti teshis kodlarını. Ben 2 die aile hekimine yazdırıyorum saglık ocagında. 2 şubatta yazdırdım en son. Ben de rapor cıkaramıyorum. Hastaede hocalar raporumu imzalamıyorum 1 homozigot 1 heterozigot mutasyonum var falat endikasyonum yokmuş. Yani düşük yok diye yazmıyorlar. 37. Haftada ölü doğum yaptım o sayılmıyormus. Hatta 1 deil 2-3 düşük lazımmış”. Sanırım özel hastaneye gidip rapor cıkartıcaz

Gebelik teşhisi dediği şey sizin düsündügünüz sey deil yani risksiz gebelik bi nevi aa hamile bu enox yazayım demek. O sebeple karşılamıyor. Başka kodların girilmesi lazım gebelik teşhisinin reçeteden cıkarılması lazım. Bu sizin gebe oldugunuz gerçegini değiştirmiyor zaten. Sadece gebelikte ilacı devlet karsılamıyor. Birkaç tane baska teshis kodu var onları receteye yazdıgında karşılıyor. 1 reçetemde aynı durumu yaşadım doktora tekrar receteden teshisi cıkarttırdık.
Teşhis kısmına “D68.9
O20.0 teşhisiyle yazdırabilirsin
Gebelik teshisi giriyorlar ozaman karsılamıyo igneyi devlet” eczacı arkadasım cermişti teshis kodlarını. Ben 2 die aile hekimine yazdırıyorum saglık ocagında. 2 şubatta yazdırdım en son. Ben de rapor cıkaramıyorum. Hastaede hocalar raporumu imzalamıyorum 1 homozigot 1 heterozigot mutasyonum var falat endikasyonum yokmuş. Yani düşük yok diye yazmıyorlar. 37. Haftada ölü doğum yaptım o sayılmıyormus. Hatta 1 deil 2-3 düşük lazımmış”. Sanırım özel hastaneye gidip rapor cıkartıcaz
Detaylı bilgi verdiler bu kez bana bende özelde sonunda çıkartabildim 3 aylık normal muayene etti doktor detaylardan bahsettim bazı sorular sordu süreçle ilgili raporu yazalım dedi doktor muayene ücreti + 300 küsür lira rapor ücreti ödedim yaklaşık 1 1.5 saat sonra raporu teslim ettiler kod olarak raporda yazıyor hatırlamıyorum fakat riskli gebelik olarak girildi benimki de verdiğiniz bilgi için teşekkür ediyorum

Back
X