ense kalınlığı 5 mm

yagmur1978yagmur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2014
56
57
88
Sadece yaşadığım kötü günleri ve sonrasında gelen mutluluğu sizinle paylaşmak istediğim için üye oldum.Çünkü biliyorum ki insan çaresiz kalınca bir umut diyerek bu sitelere girip bir teselli arıyor.Umarım benim hikayemde size umut olur.
Yaklaşık 1.5 ay önce ikili taramada bebeğimin ense kalınlığı 5 mm çıktı .Bebeğin burun kemiğide o zaman oluşmamıştı.Risk 1/50 idi.Herşey aleyhimeydi. 2 doktor ve denge laboratuarındaki bayan bu bebek yaşamaz aldırman lazım , %90 bu çocuk sakat dediler.Yaşadıklarımı ben bilirim.Kabus gibiydi.O günden sonra bu sitede bu konuyla ilgili yazılan bütün yazıları ezberledim diyebilirim.Amniyosentez yaptırmak zorundaydım.Bu arada 1 hafta arayla başka doktorlara gidip bebeğin ense kalınlığını soruyordum.Kalınlık düşmeye başlamıştı ve burun kemiğide oluşmuştu.Ama yinede kesin sonucu amniyoentezde alacağım için içim hep sıkıntılıydı.Bu testlerin(ikili,üçlü....) hiç bir güvenilir yanı yok benim hamileliğim rezil oldu sizin ki olmasın.Umarım benim durumumda olan arkadaşlara umut olur..Kendinizi üzmeyin içiniz rahat olsun:)

adiniza cok sevindim ayni kabus icindeyiz cvs testi yaptirdik 4 mm cikti ense kalinligi kan filan almadilar gerek yokmus cok riskliymis zaten parcayi alan doktor ense kalinligi cok dedi kesin bisey cikar dedi cok Üzgünüm Üzgünüz sonucubekliyoruz rabbim bizim de yuzumuzu guldursun insallah hamileligimin basindan beri kurduğum guzel hayalleri birakmak zorun kalmak istemiyorumm

canım şimdi ayrıntılı ultrasondan geldim.Herşey normal sağlıklı bir kızım var çok şükür:)banada demişlerdi kesin bir problem çıkar diye birde benimkisi 5 mm di.İçini ferah tut,inşallah bir şey çıkmayacak.Boştan yere üzüldüğümüzle kalıyoruz.Umarım sonucun temiz çıkar ben temiz çıkacağına eminim:)

bende çok sevindim senin adına.Yarın bende ikili test için gidicem ama içimde korku var yalan değil.Nasıl yapılacak hiç bi fikrim yok.Allahım hepimizin yavrusunu bize bağışlasın.En iyi sonuçları almamız dileğiyle. :13:

ne guzel canim rabbimin dediği olur acisin bu kuluna da insallah sonuc temizdir benim de kizim olucak allah izin verirse saol canim insallah

merhabalar bende 11+4 haftalık hamileyim cumartesi günü kontrolde ense kalınlığı 3mm ve burun kemiği oluşmamış olarak görüldü ikili test yapıldı şimdi doktorumun beni sonuç için aramasını bekliyorum. inşallah herşey iyi olur

ben o testlere guvenemiyordum ikili testte yaptirmadm dogal olarak ensesi burnu olculmedi oyle.ayrintili icn elimzde rapor gerekiyrms bi devlt hast icn bnde gidip 3lu yaptrdm 2hafta once ve sonuc riskli sinirin altinda cikti amniyosentez onerdiler yaptirmadik.ayrintili ult insallah hersey normal cikar.kafadan atmaya calistik bu konuyu.siz amniyo yaptirmadnz degilmi

Bu konuyu geçen sene acmistim şimdi çok yaramaz bicir bicir 10 aylık bir kızım var erken doğdu 7 aylık 1 ay kuvezde kaldı zor günlerdi ama hepsi geride kaldı şimdi yavaştan 2.cocugu dusunuyorum

Benımde bebeğimin 5 mm çıktı ama hiç tarama testi yapılmadı renkli ultrasonda bakıldı direk cok zor günler gecırıyorum yarın Prof Dr Recep has a gidicez inş benim hikayemde sizinki gibi mutlu biter..

Benımde bebeğimin 5 mm çıktı ama hiç tarama testi yapılmadı renkli ultrasonda bakıldı direk cok zor günler gecırıyorum yarın Prof Dr Recep has a gidicez inş benim hikayemde sizinki gibi mutlu biter..
1-2 hafta beklersen senin için daha sağlıklı olur. biz arka arkaya çok doktora gittik hepsinde de 5 mm çıktı doğal olarak. 5 mm olduğunu gören her doktor bu bebek Yaşamaz aldir falan dedi bence sakin ol ve doktor doktor gezmeye kalkma sakin benim gibi sonra zaten dusmezse o zaman karar verilir

Bende bu ense kalınlığıhakkında ki Tecrübemi paylaşmak istedim.. Bebeğimin ense kalınlığını 5 mm ölçtüler ve direk 12. Haftada oldugum için cvs önerdiler.. Ben ise bir Prof a danışmadan yaptırmak istemedim. Bu konunun uzmanı Prof Dr Recep Has a gittik orada ense kalınlığını 4.1 mm ölçtü onun dışında kolunu bacağını damarları kalbi mesane karın herseyi ölçtü Bebeğin saglıklı gözüktüğünü yalnız ense kalınlığı fazla oldugu için cvs yaptırmakda fayda oldugunu soyledı.. O gun hemen orada cvs yaptırdım korkulucak bişey değil dikkat ettim ve zaten Recep bey bu konuda deneyimli bi doktor oldugu için güvendim ve Allah'a şükür testim temiz çıktı.. Hep Allah'ıma dua ettim Allah'ın izniyle hiç bişey çıkmadı.. Diceğim şu ki doktorların her dediğine inanmayın konunun uzmanı bi profa gözükmeyi ihmal etmeyin ve sürekli Allah'a dua edin Allah'ın izniyle hiç bişey olmaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…