Ense kalınlığı 6mm üstü, burun kemiği oluşmamış

adafiliz

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2020
6
2
1
43
Merhaba herkese, 12+1 gebeyim. Doktorum geçen salı ltrasonda ensesini kalınlığı olduğu söyledi, ve burun kemiği oluşmamış, yaşım 39.. ikili test için kan verdim, bir de harmony test önerdi yaptırdım . İkisinin de sonucu henüz gelmedi.. bu arada Ankara ‘da Eyüp Ekici var, ona höründüm o da enseyi 6mm üstü ölçtü, burun kemiği görmedi.. aslında baya kalbine ve kafasına baktı.. onları yorumlamadı ama umutsuz konuştu.. test sonuçlarının bu olumsuz durumu değiştireceğini sanmam dedi.. ben 4 gündür araştırıyorum kim ne demiş ne yapmış.. çok üzgünüm ve umutsuzum.. bu durumda olup test sonuçları iyi gelen veya sağlıklı doğum yapan var mı?

iyi gunler. Öncelikle geçmiş olsun. Nasilsiniz simdi? Ne yaptınız? Ben de 12 haftalik hamileyim ense kalinligi 6mm ustu çıktı ve omfalosel teşhisi kondu. Cvs yaptırdım ilk sonuçlar temiz. Yani sık rastlanan kromozom anomalileri yok. Diger sonuclar 2 hafta sonra çıkacak. Doktor temiz çıksa da alalim diyor ben çok kararsızım.

Merhaba bebeğinizin durumu nasıl

Merhaba bebeğinizin durumu nasıl
Merhaba, ilk sonuçlar temiz çıkınca doktorun önerisine rağmen aldırmak istemedik. Başka doktora göründük, o da ayni sorunlarin yanında bebegin kalbinde de problem olduğunu, zaten yaşamama ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyerek gebeligi sonlandirmamizi tavsiye etti. Cok zor da olsa gebeligi sonlandirmaya karar verdik. İçim sızlıyordu. Ertesi gün heyet kararı almak için hastaneye gittik yapılan kontrolde bebegin kalbinin durduğunu öğrendik. O an bu kararı bana bırakmadığı için Allah'a şükrettim. Allah kimseye yaşatmasın. Heyet kararına gerek olmadan mecburen kurtaj oldum. Sonrasinda Cvc nin kesin sonuçları geldiğinde net bir tespit yapamamakla birlikte trizomi 18 şüphesinin olduğu yazıyordu. Zaten bu hastalığı taşıyanların büyük bölümü anne karninda vefat ediyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…